Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеОбавештењаТрансфериФудбал

Митуљикићи продужили уговор до 2025.

Јован и Никола Митуљикић, двојац офанзиваца који ове сезоне у потпуности скреће пажњу на себе у Омладинској лиги Србије, продужио је уговор са Црвеном звездом на још четири године.

Незамењиви су талентовани близанци у тиму Марка Неђића и представљају будућност Црвене звезде, што доказују из меча у меч сјајним дриблинзима, головима и асистенцијама. Обојица су изузетно офанзивно настројени са константном жељом и тежњом да лицем нападају гол, што је неопходно у модерном фудбалу, ипак нешто офанзивнији ове сезоне био је Никола који је неретко играо и на позицији центарфора.

– Неописиво је потписати уговор са Црвеном звездом, европским и светским шампионом. Прекјуче сам постигао хет-трик против РФК Новог Сада, а данас продужујем уговор са Звездом, све то ме мотивише да радим преданије. Надам се што бољим партијама и титули у омладинцима и сањам дан када ћу дебитовати за први тим.

Јован је с друге стране маневрисао у централном делу везног реда, што значи да су Звездини близанци изузетно поливалентни.

Осећај је невероватан. Ово ми је најсрећнији дан од када сам почео да се бавим фудбалом. Част ми је да носим Звездин дрес на свакој утакмици. Надам се да ћу ускоро и дебитовати, неколико пута сам добијао позив Дејана Станковића да се прикључим тренинзима и једва чекам да истрчим на „Маракану“.

Директор Омладинске школе Црвене звезде, Драган Младеновић истакао је да је продужетак сарадње са браћом Митуљикић од великог значаја за наш клуб.

Сигурно велики дан за Омладинску школу и клуб. Играчи који су данас продужили професионалне уговоре су велика будућност клуба и представљају огроман залог за будућност. Њихов квалитет је неоспоран, добро се развијају и мислим да ће клуб од њих у наредном периоду имати озбиљне бенефите. Црвена звезда рачуна и увек ће рачунати на своју децу. Оно што је добро јесте да све већи број младих потписује професионалне уговоре. Једноставно тај тренд се шири и у претходних пет или шест година је достигао такав ниво да најбољи играчи излазе из Црвене звезде, то се види и по резузлтатима које Омладинска школа прави, иако то није приоритет и по клубу који прави фантастичне резултате, а наша деца учествују у развоју клуба – истакао је Младеновић.

Срећан због потписа био је и главни тренер наше Омладинске школе – Никола Јелић.

Пресрећни смо и ово је велики дан за клуб и нашу Омладинску школу. Знамо колико је било тешко пре четири, пет година довести их у клуб, јер су тада били у фокусу свих у региону. Почетна позиција нам није била добра, али они су велики звездаши и искористили смо то и довели их. Развијају се како очекујемо од њих и надам се да ће ускоро у првом тиму показати таленат који је огроман. Читава та генерација коју предводи Марко Неђић важи за изузетно талентовану, морамо да будемо пажљиви са њима, али сигуран сам да ће одатле изаћи бројни потенцијали који ће „носити“ игру у првом тиму – рекао је Јелић.

Никола је ове сезоне одиграо 30 утакмица и постигао 11 голова, док је Јован наступио на сваком мечу (32) и уписао шест погодака.

Повезане вести

Leave a Comment