Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаОсталоЏудо

Мајдов и Бунчић пети на ЕП у Лисабону

Престоница Португала, Лисабон, била је овог викенда у центру пажње на Старом континенту. Одржано је Европско првенство за сениоре на коме је учествовало и седам џудиста Црвене звезде.

Најзапаженије резултате су остварили Немања Мајдов и Стрехиња Бунчић који су освојили пета места у својим категоријама.

У мушкој конкуренцији до 66 килограма Бунчић је остварио три победе и два пораза, а на путу до медаље у полуфиналу га је зауставио Грузијац Важа Маргвелашвили, а потом у репасажу и Мартин Алберто Гатеро из Шпаније.

И Мајдов је остварио исти резултат у категорији до 90 килограма. У четвртфиналу је изгубио од Лаше Бекаурија из Грузије, да би у репасажу савладао Холанђанина Јеспера Сминка, али је онда у броби за бронзу поражен од Руса Михаила Иголникова.

Црвену звезду је на овом такмичењу представљао и Грузијац Зебеда Реквиашвили који је заустављен у 3. колу у конкуренцији до 81 килограма. У категорији до 100 килограма наступао је и наш Бојан Дошен који је доживео пораз у 1. колу од Петера Палчика из Израела.

Црвена звезда је имала три представнице у женској конкуренцији. У категорији до 48 килограма због повреде није било Андрее Стојадинов, док је Милица Николић изгубила на старту од Румунке Монике Унгуреану. Прву препреку на ЕП у Лисабону у категорији до 57 кг прескочила је Јована Рогић, али је у 2. колу заустављена од Тимне Нелсон Леви из Израела. Исти резултат остварила је и Ања Обрадовић у конкуренцији до 63кг. Боља од ње у 2. колу била је Словенка Андреја Лески.

 

Повезане вести

Leave a Comment