Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиНајновијеФудбал

Младеновић: Победама у дербијима градимо карактер

Звездини бисери бележе одличне резултате у континуитету, а претходно коло за нама донело је победу у омладинској и конкуренцији млађи кадета, чиме се показало да се одлично ради и тренира иза југа Маракане, а на успехе и предстојећи дерби у сениорској конкуренцији осврнуо се директор Омладинске школе Црвене звезде – Драган Младеновић.

Што се самих резултата тиче, у викенду за нама смо остварили половичан успех против вечитог ривала. Када говоримо о свим осталим сегментима, могу да кажем да сам лично презадовољан целокупним радом у Омладинској школи. Оно што ме посебно радује јесте велика борба кадетске селекције која је јуче углавном наступила са годину дана млађим дечацима, али бих такође похвалио добру игру свих Звездиних бисера. Ипак, постоје неке ствари које су код мене оставиле горак укус. То су повреде наших дечака на јучерашњим утакмицама и без размишљања бих мењао победе у мечевима за њихово здравље, јер је оно на првом месту. То је оно што је створило тужну слику у целој ситуацији, јер пре свега водимо рачуна о својој деци. Надам се да ће повреде које су доживели наши фудбалери само ојачати те момке, али ипак остаје жал јер ће они највероватније одсуствовати мало дуже са терена – рекао је директор Омладинске школе.

Некадашњи фудбалер црвено-белих говорио је о односу према клубу и одлучном карактеру који влада код Звездиних бисера.

-Једноставно, ове утакмице су показатељ чврстог карактера који се ствара у Црвеној звезди. Лично ме је највише интересовала реакција наших фудбалера на чињеницу да играју са годину дана старијим ривалом. Пре свега, ту мислим на кадетску селекцију коју сам већ спомињао. Одиграли су меч храбро, а показали су посебно у другом полувремену да може озбиљно да се рачуна на њих у будућности. Једноставно, оправдали су сва очекивања и апсолутно заслужују да буду ту где јесу, у Црвеној звезди. Због тога су сви у клубу презадовољни радом Омладинске школе, која је одличан показатељ да Звезда има светлу будућност пред собом.

Бивши фудбалер Црвене звезде и актер многих вечитих дербија – Драган Младеновић верује у изабранике Дејана Станковића пред 164. дерби.

Важна утакмица која може да одлучи доста тога о даљем току првенства. Надам се да ће црвено-бели показати све оно што су приказивали у претходном периоду у свим такмичењима. Прижељкујем да се у овом мечу екипа покаже у најбољем светлу, да истакне све своје капацитете и да тако оправда епитет европске Звезде. Волео бих да црвено-бели одиграју као у двомечу против Милана, јер је то показало колико овај тим може да буде опасан за сваког ривала. Очекујем да докажемо да смо стварно бољи у свим аспектима игре и да победимо вечитог ривала. Тим тријумфом бисмо ставили тачку на све остало и потврдили бисмо чињеницу да смо најозбиљнији конкурент за освајање дупле круне. Већ смо се пласирали у полуфинале Купа Србије и све иде одличним путем, а победом у среду бисмо показали конкурентима да не очекују превише у дуелима са моћном Црвеном звездом – закључио је Драган Младеновић.

Повезане вести

Leave a Comment