Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеРепрезентацијаФудбал

Учинак Звездиних репрезентативаца

Црвена звезда је током репрезентативне паузе имала седам фудбалера који су добили позиве да носе дрес националних селекција у сениорској и јуниорској конкуренцији.

Репрезентација Србије одлично је започела квалификације за Светско првенство које ће се одржати 2022. године у Катру. Изабраници Драгана Стојковића Пиксија су прву утакмицу одиграли против Ирске, а наш тим је славио са 3:2. Наступ на том мечу забележио је првотимац Црвене звезде, Милан Гајић који је на терену провео 90 минута и пружио добру партију. Против Португала је Србија ремизирала (2:2), а у дуелу са Азербејџаном оствареним је тријумф (2:1), међутим, Гајић није био у саставу за та два меча.

Капитен Црвене звезде, Милан Борјан наступао је за Канаду на квалификацијама за Светско првенство. Његов национални тим забележио је две победе. Против Бермудских острва, бранио је 90 минута, а Канада је ту утакмицу добила са 5:1. То је била и његова јубиларна 50 утакмица у дресу националног тима. У утакмици против Кајманских острва нашег првотимца није било у саставу, а његов национални тим је славио са 11:0.

Одличне игре у дресу Црвене звезде, Ел Фарду Бен и Гелор Канга пренели су и у репрезентацију, па су били кључни играчи у успеху који су остварили Коморска острва и Габон, а то је пласман на Купа Афричких нација. Бен је учествовао у историјском успеху његовог националног тима, јер су се први пут пласирали на велико такмичење какво је Куп Афричких нација. Коморима је био довољан бод из последње две утакмице, а до њега су дошли коло пре краја квалификација, одигравши без голова са Тогом. На тој утакмици Бен је као капитен предводио тим, док у утакмици са Египтом, где су Комори поражени са 4:0, наш првотимац није био у протоколу. Репрезентација Габона је славила против Демократске Републике Конго са 3:0, а играч Црвене звезде, Гелор Канга је забележио две асистенције и тако свом тиму обезбедио „карту“ за Куп Афричких нација. Потом су поражени од Анголе (0:2), а Канга је поново одиграо 90 минута.

Млада репрезентација Србије је победила Турску у пријатељском мечу у Алањи са 1:0. На списку селектора су се нашли Жељко Гаврић и Милош Гордић који је на позајмици у Мачви. Наши играчи пружили су више него одличну партију, Гордић је остао несавладан за 64. минута на терену, док је за исто толико проведеног времена на мечу Гаврић био један од кључних играча наше младе репрезентације. Имала је Црвена звезда и представника у младој репрезентацији Црне горе, а реч је о нападачу Николи Крстовићу, који је провео 45 минута на терену у ремију са Босном и Херцеговином (2:2) и уписао аасистенцију у првој утакмици квалификација за Европско првенство до 21 године.

The post Учинак Звездиних репрезентативаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment