Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Милуновићеве меке лопте

Фудбалери Црвене звезде су тријумфовали у домаћем шампионату савладавши Вождовац на „крову“ резултатом 4:1, а један од наших играча који се посебно истакао по статистичким параметрима био је Немања Милуновић, који је, осим што је стандардно добар био у дефанзиви, успео да пружи много и у нападу.

Према статистичкој платформи ИнСтат, Немања Милуновић био је један од бољих појединаца на мечу са Вождовцем. Да је искусни штопер био одличан у одбрани, сведочи податак да је имао 12 одузетих лопти, а од тога три су биле на противничкој половини. Уз то је 10 пута “прочитао” игру противника и пресекао додавање. Имао је и пет освојених ваздушних дуела, а у фази напада четири пута је изашао као победник. Занимљива чињеница је да није изгубио ни једну лопту на својој половини, што говори о поузданости коју дефанзивац носи са собом када је лопта код њега у ногама.

Милуновић је на мечу са „змајевима“ имао добру статистику и у нападу. Забележио је 72 успешна додавања што је 88 посто, а поред тога и два кључна паса за створене шансе. Од тога 12 пасова је било намењено у последњу трећину терена, а нападаче је упослио 58 пута. Можемо слободно рећи да наш штопер има прецизан пас и да доста помаже у организацији Звездине игре. Учествовао је у 114 напада, а од тога у пет акција у шеснаестерцу.

Шеф стручног штаба Дејан Станковић може да буде задовољан приказаном игром свог тима. Осим истакнутих појединаца, одлична је статистика и целокупне екипе. Играчи Црвена звезда су против екипе са Душановца, 12 пута гађали у оквир гола. Истакли су се и у пас игри са чак преко 86 посто успешних додавања уз посед од 69 посто.

The post Милуновићеве меке лопте appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment