Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Фалћинели и Милуновић ровити у „рат“ са Миланом

Има Милан муке после бродолома на гостовању Специји и намрштено је чело тренера Стефана Пиолија, а проблеме другачије природе пред велику утакмицу носи и шеф стручног штаба Црвене звезде Дејан Станковић.

Изостанак Немање Милуновића са утакмице у Нишу није био због одмора него јер искусни штопер осећа болове у пределу листа. Веће су шансе да се нађе у четвртак на терену, као и Фалћинели, међутим проблем је што им оваква ситуација ремети редован ритам пред велику утакмицу и доноси неминовна психолошка питања да ли се ситуација већ на старту неће погоршати.

Утакмица са Миланом се не пропушта без разлога као што је у случају Николића, па је скоро јасно да ће Фалћинели и Милуновић бити ровити стартери у „рату“ са Росонерима.

Очекује се да Црвена звезда игра истим стилом као против Гента и Хофенхајма у четвртом и петом колу групне фазе, са три штопера и два бочна фудбалера.

Таква тактика донела је задовољавајуће резултате, а главну улогу и у дефанзиви и офанзиви имао је Милуновић. Високи штопер је дао гол у Белгији, био међу најбољима на терену и кад су Немци гостовали у Београду.

Фалћинелија је добро одменио у претходне две утакмице Павков, али Станковић више верује Италијану и уколико завршни фитнес тестови буду позитивни наћи ће се у стартних 11.

Искусни центарфор, први странац са Апенина у историји клуба, био је стартер на свим мечевима у групној фази и затресао је мрежу у Београду Либерецу.

Уколико се дефинитивно определи за варијанту 3-4-2-1, Станковић ће уз Милуновића и Дегенека као трећег штопера имати или Панкова или левог бека Родића, а у случају друге варијанте улогу бочног фудбалера заузео би новајлија из Интера Аксел Бакајоко.

Опција је и Срнић. Сигурни стартери су Саного, Канга, Иванић и Бен, а новајлија Фалко још није спреман за 90 минута.

Нема сумње да ће Миланова утакмица са Специјом у великој мери послужити стручном штабу Црвене звезде при цртању тактике, евидентно је да Росонери слабије бране прекиде, а да је српски шампион у том елементу јак. Управо и због тога је баш битно да Милуновић у потпуности буде спреман.

(извор/фото: zurnal.rs)

Повезане вести

4 comments

Delije Sever Ns феб 16, 2021 at 18:54

Da,da znam,zato sam i postavio komentar.I pitam se dal je moguće da naši to nevide.

Reply
Delije Sever Ns феб 16, 2021 at 16:22

Dal je moguće da naši skauti u klubu,struka nevide jedan velik pontecijal u Subotici u liku Lazara Tufegčića,dečko je ekstra dobar,mlad,brz,voli Zvezdu a bolji je od naših svih krila koje imamo…Bitno je da se dovodi tamo neki Bakojako a nevidimo dečka koji nam je ispred nosa a velik igrač i Zvezdaš a tek mu je 23god.Dečko dao kao krilo u Subotici 11 golova a 8,9 namestio i to niko nevidi.Jednom Galatasaraju je dobar a Zvezda ga nevidi ispred nosa.Razmišljajte otićevam Ben koji igra za 55hiljada e mesečno a taj dečko bi igrao za 10hiljada e i svi bi bili prezadovoljni.

Reply
Vladimir феб 16, 2021 at 17:11

Било је приче о његовом евентуалном доласку у Звезду, али за сада ипак ништа. Иначе Лазар је Звездино дете.

Reply
Delije Sever Ns феб 16, 2021 at 09:51

Deki brate tim kao što je Milan se neide sa rovitim igračima.Samo 100% spremni i juriš 90min.Ako je tako onda stavi i Kataia i jbga onda.Nije to Surdulica pa lakoćemo,kakoćemo.Samo 100% spremni koji su spremni da grizu i ostave dušu na terenu.Srećno.

Reply

Leave a Comment