Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини нови професионалци

Црвена звезда је данас са деветорицом фудбалера који стасавају у нашој Омладинској школи потписала профиесонални уговор, док је са једним стипендијски уговор продужен, чиме је наш клуб још једном показао колико мисли на талентовану децу.

Дечаци који наступају за кадетске селекције Црвене звезде и Графичара, као и за млађе кадете црвено-белих, њих десеторица, данас је продужило верност нашем клубу. У Медија центру стадиона „Рајко Митић“, у пратњи родитеља, председника клуба – Светозара Мијаиловића, али и челних људи наше омладинске школе – Драгана Младеновића и Николе Јелића, као и тренера – Николе Митића, Николе Ђуровића и Срђана Бугарског, професионалне уговоре потписали су: Братислав Марић (2004, леви бек), Петар Граоња (2004,леви бек), Немања Видојевић (2004, дефанзивни везни), Владислав Голдин (2004, дефанзивни везни), Коста Недељковић (2005, десни бек), Лука Николић (2005, офанзивни везни), Јован Шљивић (2005, офанзивни везни), Новак Гојков (2005, офанзивни везни), Андреј Шкобаљ (2005, нападач), док је Вељко Митић (2004, десни бек) продужио стипендијски уговор.

Први се присутнима обратио председник Црвене звезде – Светозар Мијаиловић.

Потписујете први професионални уговор са Црвеном звездом. Почели сте раније да стварате фудбалску каријеру, а ово је тек почетак који треба да послужи као основа за даљи рад и напредовање, јер оно што сте са тренерима и руководством у Омладинској школи постигли је препорука за данашњи чин – потписивање професионалних уговора. Желео бих да сваки од вас дође до онога што је свима циљ, до првог тима Црвене звезде, и ако неко не успе да обуче дрес наших сениора, има оно што му је ова школа пружила, а то је да ће његова перспектива у фудбалском спорту бити загарантована под условом да предано и добро ради. Наши људи покушали су да вам усаде оно што карактерише фудбалски клуб, начин понашања и игре, а то су вредности које ће вас, ако сте их усвојили пратити до краја ваше каријере. Родитељи су вам били, биће и треба да буду подршка. Најбитније је да се оствари хемија између онога који вас обучава, вас и ваших најближих, да се стварно и до краја посветите овом послу, јер без тога нема успеха. Настојте да се образујете, стичете и друга знања, која су вам потребна за живот, фудбал јесте игра и забава, али је постао и озбиљан посао, зато будите спремни. Желим вам пуно успеха – истакао је Мијаиловић.

Дечацима и родитељима се обратио директор наше Омладинске школе – Драган Младеновић и поручио им да им је ово тек први корак у њиховим каријерама

Задовољство ми је што из године у годину, све већи број играча потписује професионалне уговоре, што значи да добро радимо. Ми то и знамо, и свесни смо да смо најбољи клуб у Србији што се тиче фудбалског образовања деце. Овим путем бих хтео да се захвалим и родитељима на таквој деци, јер је задовољство имати их у Звезди. Постоје параметри и стандарди које је Црвена звезда поставила у претходним годинама и задовољство је што се они ту уклапају и представљају наш клуб на најбољи могући начин што се тиче понашања и фудбалског знања. Родитељима бих поручио да дају истинску подршку деци, јер је пут до успеха поплочан разним изазовима, а њих морате заједно да пролазите. Деци бих рекао да је неопходно да слушају тренере и да усвајају оно што им говоре. Свако ко то буде чинио, биће корак ближи првом тиму. Од вас тражимо посвећеност, дисциплину, залагање, али ово је само један део онога што вас очекује у каријери. Надам се да ћете разумети подршку коју имате.

Талентовани дечаци ће наставити да стасавају у нашим млађим селекцијама, а поносан због потписа је и главни тренер наше Омладинске школе – Никола Јелић.

Велики дан за дечаке, њихове родитеље и Омладинску школу. Ово је знак да добро радимо и да сваке године све већи број дечака потписује уговор са нашим клубом и знамо да смо на правом путу. Момцима бих поручио да потписују професионални уговор, али то не не значи да су професионални играчи, јер имају још много препрека и изазова да би заиграли за први тим Црвене звезде. Честитам дечацима, родитељима и свим запосленима у Омладинској школи који сваки дан вредно и предано раде са њима. Ово је велики успех за нас и надам се да ћемо у будућности имати још више талентоване деце која потписују уговоре и која ће играти у првом тиму. Захвалио бих се и школама фудбала у којима су ови дечаци поникли, то су Петлић Смедерево, Гаучоси Чачак, Дуел Крушевац, ОФК Раднички Ниш, као и два београдска клуба – Ада и ОФК Београд – закључио је Јелић.

The post Звездини нови професионалци appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment