Црвена звезда је и други пут у сезони савладала конкурента за прво место и заслужено предводи елитни ранг српске кошарке. Узбудљива утакмица која је оправдала епитет дербија, и у којој је пресудио квалитет и карактер црвено-белих.

Гошће су у меч ушле мотивисано, агресивније, чвршће, са амбицијом да стекну предност која би пореметила ритам Црвене звезде. Тројка Стојиљковићеве, затим поени Тине Селаковић, два капитена Радивој Кораћа за серију 5-0, предност коју су контролисале до средине прве деонице. Полако су градиле игру и враћале се у меч црвено-беле, серијом 7-0 уз тројку Невене Наумчев, Звезда је повела 13-11. Добар шут за три поена је чувао екипу Кораћа у игри, Тина Селаковић је погодила у последњем нападу ван линије 6,75 за 19-19.

На старту друге четвртине, Зоран Акановић, тренер Радивој Кораћа је претерао у својој жустрој реакцији приликом негодовања код арбитара на ситуацију, па је зарадио две техничке грешке, самим тим је искључен и морао је да напусти терен већ у раној фази меча. Звезда је то искористила, серијом 9-0 стигла до предности 28-19. Арбитри су настојали да одрже утакмицу под контролом, што им у појединим ситуацијама није полазило за руком приликом одступања од критеријума који су успоставили, па је Радивој Кораћ успео да се врати у меч и изједначи, 32-32. Нису у тим тренуцима губиле ни “главу”, ни ритам, ни контролу тренер Планојевић и играчице. Звезда је одбила налет мини серијом 5-0, и поред шест везаних поена Невене Росић, Нина Деурић је искористила пад концентрације противника и савршен преглед игре капитена Иване Катанић приликом убацивања лопте, да поентира за 41-38 за крај првог полувремена.

До средине треће деонице, Радивој Кораћ је успевао да одржи утакмицу у егалу, погађали су тешке шутеве и користили контролу скока Саре Лумис, уз константне притиске и на најмању одлуку, у тим тренуцима. Остало је два минута до истека трећег квартала када је Вукосављевићева погодила за 50-50, а Црвена звезда покренула серију 7-0. Могао је шампион Србије да се резултатски одлепи и преломи утакмицу у финишу, али лоша реализација слободних бацања је одмогла. Радивој Кораћ је успео да се врати серијом 5-0, а Ивана Катанић тројком на истеку времена задала кошаркашки кроше противнику: 60-55.

Последњих десет минута Звездина одбрана је била на високом нивоу, и црвено-беле су рутински привеле сусрет крају. Шампионски карактер увек исплива на површину на најтежим испитима, тројка из корнера Невене Наумчев у серији 13-0 за победу црвено-белих. Пуних седам минута Кораћ није успео да постигне кош, свега четири у четвртом периоду, да би Маша Јанковић комплетирала дабл-дабл, а Катарина Дешић поставила коначних 79-59.

Ивана Катанић сјајна, нови дабл-дабл учинак: 24 поена, уз 11 асистенција. Ивана Катанић је премашила 2.000 поена у дресу Црвене звезде на овом мечу. Маша Јанковић се придружила у дабл-дабл учинку: 19 поена, 10 ухваћених лопти, 19 поена је убацила и Невена Наумчев, уз 9 украдених лопти.

Следи пауза због репрезентативног прозора, након којег Црвену звезду очекује дуел у Новом Саду, против екипе Војводина 021.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Наумчев 19 (5ск 3ас 9укл), Дешић 2, Катанић 24 (5ск 11ас 5укл), Бошњаковић, Деурић 2 (2ск), Спасовски, Јанковић 19 (10ск 1укл 2блк), Недељков 7 (5ск 3ас 1укл), Ристић, Бојовић 6 (7ск 2ас 1укл), Авлијаш (3ск), Зечевић. Тренер: Немања Планојевић.