Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Терзић: „Огромним корацима идемо напред“

Генерални директор нашег клуба Звездан Терзић на одржаној „Црвено-белој вечери“ на Звездиној телевизији сумирао је 2020. годину из свог угла.

Драги пријатељи, драги звездаши задовољство ми је да на истеку и ове године могу да набројим све ствари које су нас учиниле срећним и поносним што смо део црвено-беле породице. Као што је познато ми сваке године имамо Скупштину где одабирамо неке приоритетне циљеве, а то су спортски резултат, инфраструктура и Омладинске школа. И ове године имамо много разлога за задовољство, и ове године смо премашили те циљеве, пре свега на спортском плану. У јуну месецу радовали смо се освајању шампионске титуле после великог прекида, који се десио због пандемије цовида19. То је трећа шампионска титула заредом. Пре пар дана смо завршили јесењи део нашег фудбалског шампионата где смо убедљиво први са девет бодова предности у односу на најближег пратиоца. Са једним дубоким уверењем могу да пошаљем поруку свим навијачима Црвене звезде да ћемо освојити и четврту шампионску титулу заредом, као што смо и у квалификацијама испунили наш циљ, а то је пласман у групну фазу УЕФА такмичења – истакао је генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић.

Осврнуо се генерални директор нашег клуба и на изостанак публике на трибинама стадиона „Рајко Митић“, али и изнео очекивања од двомеча са Миланом.

Нажалост због корона вируса нисмо могли да играмо наше утакмице пред публиком и уживамо у подршци са трибина нашем тиму, да је тако било несумњиво је да би резултати били још бољи. Имали смо хендикеп да због новог модела такмичења нисмо могли да имамо реванш против Омоније. После тамошњег резултата 1:1, не постоји сумња да бисмо прошли ту препреку и пласирали се у плеј-оф где нас је чекао двомеч са Олимпијакосом, који је наш велики дужник, иако нам је братски клуб, где смо имали једну велику шансу да се и по трећи пут пласирамо у Лигу шампиона. То су спортски резултати на које смо изузетно поносни, када се томе додају невероватни успеси које смо остварили у групној фази Лиге Европе, где смо освојили рекордних 11 бодова и поново обезбедили европско пролеће, где нас чекају мечеви против европског великана Милана 18. и 25. фебруара. Надам се да ћемо уз присуство публике из тог двомеча покушати да изађемо као победници.

Није крио генерални директор Звездан Терзић да се наш клуб суочавао са бројним проблемима услед пандемије корона вируса, али да је и поред тога за сваку ситуацију нашао адекватно решење и ређао успехе.

Веровали смо у многе ствари које многима нису реално изгледале, међутим рушили смо постављене циљеве, огромним корацима смо ишли ка остварењу најлуђих снова и жеља наших навијача. Верујемо да можемо да будемо озбиљан противник великом Милану и верујемо да можемо и да прођемо. Све што смо учинили на спортском плану је пратило или је требало да прати и на пославном плану, међутим због короне цео светски фудбал и систем је претрпео велике губите, чега смо сви сведоци. Ми смо се трудили да остваримо све зацртане спортске циљеве иако смо имали много проблема са финансијске стране, везано за ликвидност, с обзиром да смо због короне директно изгубили 20, а можда и 30 милиона евра. Међутим успели смо да исервисирамо све наше обавезе, да озбиљна црвено-бела машинерија која много кошта, 30 милиона евра годишње, функционише без проблема и да остварими зацртане циљеве. Све остало што се тиче инфраструктуре и Омалдинске школе, надам се да оно где смо можда мало у дефициту да ћемо надокнадити у наредној сезони. Могу да пожелим срећну Нову годину свим пријатељима нашег клуба и да им обећам да буду безбрижни, да ћемо и у наредној сезони учинити све да они буду срећни и задовољни и поносни што су навијачи Црвене звезде – закључио је генерални директор нашег клуба Звездан Терзић.

The post Терзић: Огромним корацима идемо напред appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment