Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Прекид црне серије. Лојд срушио Валенсију

Кошаркаши Црвене звезде мтс у оквиру 15. кола Евролиге дочекали су у дворани „Александар Николић“ екипу шпанске Валенсије. У мечу у којем је победа била питање части након низа пораза у елитном такмичењу, црвено-бели су превасходно захваљујући фантастичном Џордану Лојду стигли до пете евролигашке победе у актуелној сезони.

Црвена звезда мтс : Валенсија баскет 76:73 (20:22, 25:14, 12:21, 19:16)

Након пуних месец дана и тријумфа нашег клуба у „Медиоланум Форуму“ у Милану пулени тренера Саше Обрадовића остварили су евролигашки тријумф. Поново су црвено-бели имали двоцифрену предност током трећег периода игре, поново је уследио драстичан пад након којег су гости успели и да преокрену резултат, али овога пута Звезда је имала Џордана Лојда који је погађао када је то било неопходно и бодови коначно „лежу на конто“ Црвене звезде.

И поред чињенице да због стомачних проблема Огњен Добрић није био у саставу, одбрана наше екипе била је кључна током првих 20 минута игре, а о томе говори податак да је најефеикаснија екипа Евролиге успела да постигне свега 36 поена, а половина од њих постигнута је шутем за три поена.

Првих десет минута игре протекло је у егалу. Углавном су црвено-бели имали минималну предност, али серијом у финишу прве четвртине гости на први мали одмор одлазе а два поена предности – 20:22.

Други период наши кошаркаши започињу серијом 14:2 и први пут стижу до осетније предности. Међутим, гости прецизним шутем за три поена успевају да одрже какав, такав прикључак. Валенсија је са две тројке Клемена Препелића у финишу првог полувремена озбиљно запретила, али капитен црвено-белих Бранко Лазић са 2+1 успева да одбије налет ривала, да би тачку на прво полувреме ставио тројком Дејан Давидовац – 45:36.

И трећу четвртину наши кошаркаши отварају онако како се и очекивало. Предност наше екипе константно се кретала од девет до 12 поена. Ипак, половином овог периода игре долази до већ стандардног пада у игри. У нападу су црвено-бели деловали смушено ослањајући се искључиво на индивидуални квалитет појединаца, док је одбрана постала порозна и гости су без веих проблема стизали до лаких поена. Као резултат таквог односа снага на терену обе екипе у последњих десет минута игре улазе са егалом – 57:57.

Почетак последње четвртине обележио је Дуоп Рит са пет везаних поена, а њему се прецизним шутем са дистанце придружио Марко Јагодић-Куриџа. Међутим, и на другој страни Шпанци су имали одговор па смо присуствовали резултатској клацкалици у којој су се тимови смењивали у предности. Половином овог дела игре Јагодић-Куриџа прави две кардиналне грешке у само неколико секунди и гости стижу до предности која је унела зебњу посебно због чињенице да су црвено-бели изгледали прилично погубљено на терену. На срећу, у том моменту на сцену ступа Џордан Лојд који погађа када је најпотребније, а „тачку на и“ ставља Дејан Давидовац. Крај. Победа – 76:73.

Најефикаснији у нашим редовима био је Џордан Лојд са 20 поена, а пратио га је са 15 О`Брајант за кога се мора рећи да је коначно одиграо једну зрелу утакмицу не срљајући у нападу што је била карактеристика његове игре у неком претходном периоду. У гостујућој екипи Препелич и Лабери постигли су по 15 поена.

Црвена звезда сада има скор од пет победа и десет пораза, а у наредном 16. колу 22. децембра гостује екипи Зенита у Сант Петербургу.

Црвена звезда мтс: О’Брајант 13, Волден 8, Лојд 20, Ускоковић 2, Давидовац 8, Лазић 3, Рит 7, Раданов /, Симоновић 2, Јагодић-Куриџа 5, Симанић /, Кузмић 6
Валенсија баскет: Препелич 15, Прадиља /, Пуерто 5, Лабери 15, Ван Росом 0, Тоби 11, Калинић 5, Дубљевић 5, Вивес 5, Сан Еметерио 2, Вилијамс 5, Хермансон 5

Повезане вести

10 comments

Hadži Dragan NBG дец 19, 2020 at 03:42

Krvavi i u košarku se razumeš, neostvareni čoveče?

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 20, 2020 at 11:45

hahha..ko si ti bedniku?

Reply
Dragan дец 18, 2020 at 22:25

Veoma bitna pobeda!! Valjda ce da krene na bolje…valjda…

Reply
MILOS RANKOVIC дец 18, 2020 at 21:54

SAMO OVO HVALA BOGU,SA KOLONOM I NOKOM BICE BOLJE NEGO SAD

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 18, 2020 at 22:12

ja se nadam sa njima mora biti bolje..ocigledno je da je uskokovic smesan za ozbiljnu kosarku..njegov domet je mega i fmp..kao i davidovac,skakavac tery

Reply
Nenad Popovic дец 18, 2020 at 23:25

Brate Milose i ja se nadam, jer budimo realni, da su dali trojku u zadnjem napadu i da se otislo u produzetak, izgubili bi. Videlo se da Lojd vise nema snage. Uskoković je naša želja, ali realno, njegove mogućnosti su jako tanke, ali ajde, mlad je, pa mozda nešto i bude od njega. Najzad vise nema Terija i to je najveća dobit. Noku ce trebati dosta vremena, jer odavno ne igra, ali sjajan je igrač. Da vidimo kako će biti u narednim utakmicama, pa da nesto kazemo. Za sada jos uvek oprez i to veliki..

Reply
Tijano дец 19, 2020 at 10:43

E, jbg… da je došao neki crnac i odigraon svoju drugu utakmicu isto kao Uskok sinoć, mi bi pričali kako se jos uvek nije uhodao, ali je „zver od igrača“ i kad se uhoda i uigra biće haos, je li…Ali, Uskok ima maler: nije crnac! Samo je 5 godina igrao u svim juniorskim selekcijama, kod raznih selektora i uvek bio lider. Ali, avaj…

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 18, 2020 at 21:33

imali smo veću zelju od njih i borbeno je bilo..brajant je malo ukrocen a da smo izgubili jedini krivac je po običaju žvakaća guma davidovac..da li je moguce da covek igra celo drugo poluvreme i odmara u ćošku..ja to jos nisam video

Reply
Luka дец 18, 2020 at 21:19

Bravo Zvezdo!

Reply
dusan дец 18, 2020 at 21:01

uh

Reply

Leave a Comment