Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Млађи пионири развијају играче

Дечаци рођени 2008. године које са клупе предводи Урош Урошевић су полусезону у оквиру Лиге млађих пионира завршили као четвртопласирани.

Млађи пионири Црвене звезде су на 17 одиграних утакмица успели да освоје 38 бодова уз гол-разлику 50:16, остваривши 12 победа и два ремија, уз три пораза. Пулени Уроша Урошевића, најмлађа екипа у лиги, оправдали су епитет и „глас“ који их прати, а то се односи на веома допадљив фудбал који играју.

И више сам него задовољан полусезоном. Поред тога што смо млађи од остатка лиге, имали смо проблема са повредама и са регистрацијама, јер је било случајева да нисмо могли да рачунамо на одређене играче, с обзиром на то да нису напунили 12 година. Практично смо полусезону изнели са десетак фудбалера рођених 2008. године уз помоћ двојице старијих. Као циљ смо имали да освојимо бодове у утакмицама са Партизаном, Чукаричким и Графичаром и то нам је пошло за руком – рекао је Урошевић.

Капитен екипе, а уједно и најбољи стрелац тима са 10 постигнутих голова је талентовани Василије Костов, док су се по асистенцијама издвојили Вељко Журић и Павле Штулић. Као главне циљеве за пролеће издваја

Очекујем да током пролећа поновимо успехе које смо остваривали током јесени, да још више развијамо играче и да освојимо још који бод више у дербијима, што су за нас утакмице са поменутим ривалима – закључио је Урошевић.

Такође, Црвена звезда има још једну селекцију која се надмеће у овом такмичењу – то су млађи пионири Графичара, дечаци рођени 2007. године које са клупе предводи талентовани стручњак Милош Ђорђевић. Они се налазе на шестом месту са 33 освојена бода (утакмица мање у односу на ривале) уз гол разлику 45:14. Остварили су 10 победа, уз три ремија и три пораза, а као најбољи стрелац екипе издвојио се Петар Поповић са девет погодака, док је најбољи асистент Павле Крстић.

The post Иза југа Маракане – Млађи пионири развијају играче appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment