Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Упознајте Милан, наредног Звездиног ривала у Лиги Европе

Црвена звезда ће у шеснаестини финала Лиге Европе одмерити снаге са Миланом, у двомечу који је на програму 18. и 25. фебруара.

Милан се као и Црвена звезда кроз групну фазу Лиге Европе изборио за пролазак у наредну рунду такмичења. Наш ривал је у групи Х завршио као првопласирани са 13 освојених бодова уз гол-разлику 12:7. Милан је два пута победио Селтик, прво 3:1 (Крунић, Диаз, Хауг), па 4:2 (Чалханоглу, Кастиљехо, Хауг, Диаз), као и Спарту резултатом 3:0 (Диаз, Леао, Дало) и 1:0 (Хауг), док су са Лилом ремизирали у Француској 1:1 (Кастиљео), али и поражени убедљиво на домаћем терену 3:0. Ипак, да би стигло дотле, морали су да прођу квалификације, а редом су избацивали – Шамрок 2:0, Бодо 3:2 и Брагу 2:2 (9:8 после једанаестераца). Подсетимо, Црвена звезда се у шеснаестину финала пласирала са 11 освојених бодова уз гол разлику 9:4.

Милан је тренутно лидер на табели у Серији А. Они су на 11 утакмица остварили осам победа уз три ремија и тиме освојили 27 бодова уз гол-разлику 25:11. Иза њих су Интер (24), Наполи и Јувентус (23) и Сасуло (22). Неприкосновени лидер тима је искусни Златан Ибрахимовић, уједно и први стрелац лиге са 10 постигнутих голова. Капитен је поуздани штопер Алесио Ромањоли, а као један од централних фигура тима издвојио се и Френк Кеси. Премда још увек тиндејжер, веома цењен голман у европским окивирима је Ђанлуиђи Донарума, а добро познат српској јавности је и везиста Раде Крунић који је носио дрес Доњег Срема и Борца из Чачка.

До сада, Црвена звезда и Милан су четири пута одмеравали снаге у европским такмичењима и то су заиста били спектакли и антологијски мечеви. У сезони 1988/89 у првом мечу у Италији резултат је био 1:1, а онда чувена магла у Београду која је спасила нашег ривала. Иако је Милан имао невероватан тим, Црвена звезда их је потпуно надиграла на Маракани, али меч је био прекинут у 57. минуту при резултату 1:0 за наш тим услед магле која се нагло спустила у другом полувремену и спречила да се утакмица одигра до краја. На све, наш ривал је имао и играча мање. Уместо тога, меч је одигран сутрадан, нажалост резултат је био 1:1, а Милан је после бољег извођења једанаестераца прошао даље. На крају, Милан је и освојио Куп европских шампиона те сезоне. Други пут када смо се сусрели било је у сезони 2006/07, а и тада је Милан освојио Лигу шампиону. Биле су то квалификације, а наш тим је прво изгубио у гостима 1:0, па 2:1 на домаћем терену.

The post Упознајте Милан, наредног Звездиног ривала у Лиги Европе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment