Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Нови тријумф у Новом Саду, кадеткиње наставиле победнички низ

Кадетска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк савладала је у 7.колу Триглав ЖКЛС екипу Војводине 021 у хали у Петроварадину 81-59 и продужиле максимални низ.

Црвено-беле су у протеклом колу паузирале због одложеног меча са КЖК Партизан 1953, док се новосадски тим после тронедељне паузе услед епидемиолошке ситуације вратио на паркет.

Велика жеља и енергија домаћег тима да се супротстави лидеру се видела током прве четвртине када су стекле предност серијом 9-0 и поред почетног вођства Црвене звезде. Првих десет минута је припало домаћем тиму 23-18, и то је била прва четвртина коју је Звезда изгубила током шест мечева.

Већ у другом периоду игре, Звезда је одговорила, наметнула свој ритам игре и у серијама је преузела контролу над утакмицом. Серијом 8-0 је повела, битну тројку је постигла Симона Матић, а затим сигурно одржавала стечено вођство до краја, 37-46.

У трећем кварталу изабранице Немање Планојевића су преломиле сусрет у своју корист, Дуња Зечевић и Јована Јевтовић су доминирале под противничким кошем, квалитет је пресудио победника. Пред последњих 10 минута Звезда је имала 46-66.

Опрезне су биле до самог краја црвено-беле, тренер Планојевић је у финишу пружио шансу свим играчицама у ростеру за данашњи меч. Анђела Улемек је тројком донела максималну предност од 27 поена разлике, а домаћи тим мини серијом поставио коначних 59-81.

Дуња Зечевић је предводила тим до шестог тријумфа, другог везаног у Новом Саду, са новим дабл-дабл остварењем: 16 поена, уз 11 ухваћених лопти. Пратила је Јована Јевтовић са дабл-дабл учинком, 13 поена уз 11 скокова. Са по 11 поена двоцифрене су биле Сара Васиљевић и Анђела Данић.

Звездине наде би у следећем колу требало да дочекају екипу Радивојa Кораћа.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Кнежевић 4 (3aс), Улемек 5 (3укл), Васиљевић 11 (6ск 5ас 3укл), Ђурђевић (2ск), Данић 11 (6ск 6укл), Зечевић 16 (11ск 5укл 4блк), Матић 7 (3ск 8ас 4укл), Спасовски 8 (6ск 6ас 5укл), Вукша, Прванов, Јевтовић 13 (11ск 3укл 2блк), Дацић 6. Тренер: Немања Планојевић.

The post Нови тријумф у Новом Саду, кадеткиње наставиле победнички низ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment