Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

За наставак традиције!

Након велике победе над шампионом Европе, екипом ЦСКА из Москве, кошаркаши Црвене звезде се окрећу регионалном такмичењу у оквиру кога у недељу гостују екипи Меге која је током лета поприлично променила састав. Највећа промена се догодила на клупи где је дугогодишњи тренер Дејан Милојевић препустио место Влади Јовановићу. Што се играчког кадра тиче у односу на прошлу сезону тим су напустили Кендрик Пери (Цедевита Олимпија), Немања Ненадић (ФМП), Иван Паунић, Блаж Месичеk (Сплит), Един Атић (Игокеа) Лука Ашћерић (ЈЛ Боург), Никола Танасковић, 
Јуриј Мацура (Приморска), Андрија Марјановић и Марко Брекић а новајлије су Михаило Мушикић, 
Дајшон Скучи Смит (Форт Вејн), Филип Петрушев (Гонзага),Михаило Јовичић (ОКК Београд), Марко Кљајевић (ОКК Београд), Миленко Тепић (Варесе), Стефан Момиров (ФМП), Карло Матковић (ОКК Београд) и Малколм Казалон (Стела Артоа).

Мега своју игру базира на својим високим играчима Петрушеву, Симоновићу и Мишковићу. Помало неочекивано у шуту за три поена је експлодирао Момиров који на три до сада одиграна меча шутира 10/18 тј. одличних 55,6%. Ипак ни то није најбољи проценат  за три у екипи пошто је Смит, додуше на мањем броју покушаја (5/7) тренутно на 71,4%. Међутим он је више окренут организацији,  одлично контролише ритам својих младих саиграча и подредио се тиму у потпуности. Са 5 додавања по мечу тренутно је први асистент екипе а  у стопу га прати искусни Тепић са 4,66 асистенција просечно. Мега често  користи акцију са два блока на средини из којих се један играч отвара на поп (шут за три)  а други рола (спушта се ка кошу) где се играч са лоптом, у зависности од реакције одбране, одлучује за опцију коју ће одиграти. Покушавају да трче кад год то могу, да нападну на непостављену одбрану, у чему им помаже покретљивост високих играча са којима располажу. У досадашњем делу сезоне су добили сва три одиграна меча те су тренутно уз Звезду, Будућност и Цедевита Олимпију на деоби првог места на табели.

Играчи Саше Обрадовића су у досадашњем делу регионалног такмичења супериорно добијали све противнике о чему сведочи то да из три одиграна меча имају кош разлику +100. Интензитет којим су црвено – бели у стању да играју до сада се показао као непрелазна препрека за њихове абалигашке противнике. Након победе над ЦСКА екипа је сигурно на врхунцу самопоуздања па би то требало искористити и забележити још  једну убедљиву победу. Црвена звезда је вероватно најснажнији тим против које ће кошаркаши Меге играти ове сезоне па не треба сумњати да ће њихова мотивација бити на максимуму али треба очекивати да квалитет исплива на површину. У свих 17 међусобних сусрета против Меге играних у регионалном такмичењу Црвена звезда је излазила као победник те је на кошаркашима Саше Обрадовића да одиграју добар меч и наставе традицију  непобедивости  против овог ривала.

4. коло АБА лиге: Мега Сокербет – Црвена звезда мтс

Термин: Недеља, 25.10.2020.

Почетак: 12:00 часова

Дворана: Хала Спортова Ранко Жеравица, Београд

 

Повезане вести

Leave a Comment