Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Упознајте Хофенхајм

Црвена звезда ће се у оквиру групне фазе Лиге Европе састати са Гентом, Хофенхајмом и Либерецом, а ми ћемо Вам детаљније представити наше опоненте у оквиру континенталне одисеје изабраника тима који са клупе предводи Дејан Станковић. Данас је то Хофенхајм.

Хофенхајм је остварио директан пласман у Лигу Европе, после сезоне у Бундес лиги у којој су завршили на шестом месту. Они су после 34. кола имали укупно 52 бода (тридесет поена мање од шампиона Бајерна) и занимљиву гол разлику 53:53. За разлику од нашег клуба, Хофенхајм је имао мирније лето, а током припрема су на шест утакмица остварили пет победа, те су у том маниру наставили и на старту сезоне. Хет-триком Андреја Крамарића савладали су Келн резултатом 3:2, а два пута је хрватски нападач погађао и против актуелног освајача Бундес лиге и Лиге шампиона – Бајерна, уз Ермина Бичакчића и Мунаса Дабура. Крамарић је био стрелац и у трећем колу против Келна, али је наш ривал у том мечу изгубио резултатом 2:1, а добрано су се намучили и у Купу против нижеразредног Чемницера, па су тек после једанаестераца успели да прођу даље.

У редове Хофенхајма је у смирај прелазног рока стигао и левокрилни фудбалер Рајан Сесењон из Фулама, а од раније је ту и још једно, за нас добро познато лице – Диади Самасеку, бивши и садашњи саиграч Дабура и некадашњи фудбалер Ред Бул Салцбурга, екипе коју је Црвена звезда пре две године елиминисала у квалификацијама за Лигу шампиона. Претња за наш тим ће бити и дански крилни нападач Роберт Сков, као и Кристоф Баумгартнер, двадесетједногодишњи везиста који се профилише као главни креатор тима из Немачке. Дрес Хофенхајма носи и српски интернационалац Мијат Гаћиновић, а екипу са клупе од ове сезоне предводи Себастијан Хенес, до тада менаџер Бајерновог резервног тима.

Црвена звезда и Хофенхајм се до сада нису састајали на званичним мечевима, а наш ривал још увек није стигао да освоји ниједан трофеј у Немачкој, с обзиром да су у Бундес лигу ушли први пут у сезони 2007/08, а да су до тада, још од оснивања (1899) играли у нижим ранговима такмичења.

The post Упознајте Хофенхајм appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment