Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездин најбољи старт

Изабраници Дејана Станковића сјајно су започели нову сезону у националном шампионату. Максималним учинком од шест победа у првих шест кола фудбалери Црвене звезде осамили су се на првом месту са 18 освојених бодова уз гол разлику 18:2, као и победама у европским квалификацијама над Европом и Тираном, наш тим има стопроцентан учинак на свим пољима до 1. септембра што се никада до сада није десило.

Најбољи почетак сезоне до сада био је 2017. године када су изабраници Владана Милојевића у првих шест кола, колико смо одиграли до 1. септембра, остварили пет победа и један реми уз гол разлику 16:1, док у квалифкацијама за Лигу Европе Звезда има пет победа, два ремија и један пораз што износи 71,43%. Такође, у тој сезони је Црвена звезда прошла даље у нокаут фазу Лиге Европе и освојила титулу шампиона, а верујемо ове сезоне чета Дејана Станковића остварити још боље резултате, јер храбро корача ка новим успесима.

У сезони 2018/19, када је Црвена звезда први пут играла групну фазу Лиге шампиона, имали смо укупан учинак, рачунајући првенство и Европу, од девет победа и четири ремија уз укупну гол разлику 22:4, што износи 69,23%. Прошле сезоне смо такође имали одличан почетак. У Суперлиги смо остварили пет победа уз гол разлику 11:3, док у квалификацијама за Лигу шампиона, иако смо се пласирали у групну фазу, имамо учинак од две победе, пет ремија и једног пораза уз гол разлику 10:8, што износи 53.85%.

Ове сезоне, Звездине снаге су имале феноменалан почетак. У првом колу на Маракани савладан је Нови Пазар резултатом 3:0, а за прву овосезонску Звездину победу побринули су се Спиридоновић, Иванић и Вулић. Сличну партију и убедљив тријумф од 3:0 фудбалери Црвене звезде уписали су и против Радничког из Ниша, а у стрелце су се тада уписали Николић, Спиридоновић и Александар Катаи. У трећем колу Звезда је гостовала Мачви у Шапцу где је поново уписала тријумф резултатом 3:0, а голове су постигли Крстовић, Николић и Вулић.

У четвртом колу гост на Маракани био је суботички Спартак, екипа која ове сезоне претендује да буде у самом врху табеле. Ипак, наши играчи су поново постигли три поготка и победили резултатом 3:2, головима Ел Фарду Бена (два пута) и Антонио Томанеа. У петом колу, на тврдом гостовању Пролетеру у Новом Саду, изабраници Дејана Станковића наставили су победнички низ тријумфом од 1:0. Гол одлуке постигао је Ел Фарду Бен. У претходном, шестом колу, на Маракани је гостовао ТСЦ-а, екипа која ове сезоне игра квалификације за Лигу Европе, али су и овога пута Звездини војници показали да за њих нема непремостивих препрека. Меч је завршен победом црвено-белих резултатом 5:0, а голове су постигли Александар Катаи, који је уписао хет-трик за 28 минута, Жељко Гаврић и Мирко Иванић.

У квалификацијама за Лигу шампиона, Звезда је остварила победе над Европом (5:0) и Тираном (1:0). Када се придодају суперлигашки успеси добијамо података да је наш тим остварио осам победа на осам мечева уз гол разлику 24:2 што даје стопроцентатн учинак успешности.

Верујемо да ће наши момци наставити са убељивим победама већ за нешто мање од две седмице када у утакмици 7. кола Црвена звезда гостује екипи Чукаричком. Такође, Дејана Станковића може да радује и чињеница што Звезда има девет различитих стрелаца у првенству и Европи, као и да млади играчи попут Гаврића, Николића и Крстовића праве разлику на многим теренима.

The post Звездин најбољи старт appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment