Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Кошаркаши славили у Крагујевцу!

Кошаркаши Црвене звезде настављају са победама у другом делу сезоне! Екипа Светислава Пешића савладала је Раднички у 21. колу АБА Лиге са 90:86 и тако уписала четири победе у пет утакмица ове године.

Први дио утакмице је био у веома високом ритму. Брзо се играло, са пуно покушаја. На једној страни је доминирао Скот са својим покушајима са дистанце, док су Звезду у игри држали Милутиновић тројкама и Петар Поповић добром игром у рекету. Имала је Звезда 21:16, али након уласка Човића и Илића десио се пад у игри, па се тако на краћи одмор отишло са резултатом 21:21.

Другу четвртину је Раднички почео фуриозно. Црвена звезда није погодила кош двије и по минуте, па је тако Раднички отишао на +8 (31:23). Пешић је тада затражио тајм-аут, што се брзо исплатило. Црвено-бели кошаркаши су преко Бојана Поповића направили серију 8:0, те тако стигли предност Крагујевчана. Али ипак, због несхватљивих грешака у одбрани, кошаркаши домаћина су опет правили разлику од неколико поена. Тако се полувријеме завршило резултатом 42:39 у корист Радничког.

Црвена звезда је одиграла добру трећу четвртину коју је добила са 4 разлике. До пете-шесте минуте ове четвртине смо гледали резултатску клацкалицу, али је онда веома мотивисани Човић почео играти како зна. Украо је пар лопти, реализовао пар шутева, и тако иницирао Звездин преокрет у овој четвртини. Иако су момци у црвено-белим дресовима већ у 5. минуту испунили бонус, кошаркаши Радничког то нису у потпуности искористили. И када су добијали прилику са линије за слободна бацања, често би их промашивали. Резултат на крају треће четвртине је био 65:61 у корист Црвене звезде.

И онда након одличне треће четвртине, Звезда је одлично почела четврту. Већ у другом минуту четврте четвртине наши кошаркаши су имали +10 (72:62). Играли су одлично у одбрани, па је тако Раднички дао само 3 поена за три и по минуте. Ипак на крилима сјајног Американца Скота, Раднички се пред крај меча вратио на -1. Ипак, тада је прво поенима, затим одличном асистенцијом, Бојан Поповић рјешио утакмицу, и дилеме више није било. Црвена звезда је побиједила Раднички у Крагујевцу резултатом 90:86

Црвена звезда сада има скор 7-11, а следећу утакмицу игра против Цедевите, у одложеној утакмици 17. кола.

Тема на МЦЗ форуму

Повезане вести

30 comments

delija86 феб 5, 2012 at 00:48

Svaka cast momci O-DU-SE-VI-LI STE ME al za ovo je najvise zasluzna ona gromada od coveka na klupi

Reply
Igor феб 4, 2012 at 21:50

„…ali nakon ulaska Čovića i Ilića desio se pad u igri…“
Nesto novo?

Reply
Бранимир феб 5, 2012 at 00:17

Илић је потпуно изгубљен, готово без кичме. Шта се дешава са тим човјеком?

Reply
сб феб 5, 2012 at 12:04

значи капитен нам је класичан бескичмењак,онакав трупац не постоји ја мсм…па онај балван од Маријановића је техничар за нашег капитена

Reply
Djolle феб 4, 2012 at 21:29

Bravo momci, očigledan napredak. Sad žalim što nismo anulirali onih 5 razlike iz Pionira kada shvatam da smo mogli. Naravno ne zameram, niko se nije naigrao u Kg-u i zato je ovo velika pobeda, od divlje i haotične ekipe postajemo tim. Bravo!

Reply
Vanja феб 4, 2012 at 21:13

Vidi se veliki napredak i da imamo jednog pravog sutera mislim da bi cak ove godine mogli da se borimo za neke trofeje, u svakom slucaju pred nasom kosarkaskom ekipom je velika buducnost. Kako ce samo sledece godine da melju Nedovic i Milutinovic ima Kari od njih da napravi reprezentativce za velika djela.

Reply
Icaaa феб 4, 2012 at 20:41

au plasim se kad pomislim kakvu ce delije atmosferu da napreve u kupu…aaaaa steta sto mi je daleko Nis,ali moja braca delije ce da navijaju i za mene 🙂 Kari mi te volimo ! ZVEZDA OOOOOOOOOOOOOO 🙂

Reply
kalu феб 4, 2012 at 20:41

Nemanja Nedovic
Cija Severina?!
Не свиђа ми сеСвиђа ми се · · Пре 58 мин. преко мобилног ·
Status nemanje nedovica na ffejsu.Kakav car!

Reply
vladan феб 4, 2012 at 20:37

Sisaj ga imenjace(fegeltija).ZVEZDA SAMIPON!

Reply
dusan феб 4, 2012 at 20:23

odlicno

Reply
Vladimir феб 4, 2012 at 20:10

Ovo je haos! Utakmica je toliko uzbudljiva bila, da je neverovatno!! Sjajna utakmica!

Reply
Alex феб 4, 2012 at 20:03

Lepo je Kari rekao da ce se on poslednji smejati:-), a sada vidim da je u pravu:-).Bice ovo jedna velika serija pobeda:-), a ja cu je ispratiti u Pioniru jer Zvezda je najvaznija, a ne takmicenje u kome ucestvuje.

Reply
БојанБЛ феб 4, 2012 at 20:02

Одлична уктамица, а још сам срећнији што смо побједили Мутине „раднике“! 🙂 Признајем, у ранијим коментарима сам ктириковао игре наших кошаркаша, али су ме данас пријатно изненадили. Нећу написати да нисам очекивао борбу за побједу, али узимајући у обзир чињеницу да је Мута недавно разбио цибосе, гробаре и фармацеуте прибојавао сем се оовог меча, јер је из Крагујевца тешко однијети бодове. Сви играчи који су играли заслужују похвале у већој или мањој мјери. Наравно, треба похвалити и врхунско вођење нашег кошаркашког састава од стране Светислава пешића. Срчаност, борбеност, смиреност, лукавство, виспреност, тактичност… Све су то ријечи које се могу приписати Звездиним играчима који су побједили у данашњој утакмици. Да је било више среће у Београду у утакмицама против Олимпије, Цедевите и Радничког, те Крке, Хелиоса и Олимпије у гостима сада би се борили за турнир Ф4 у Израелу. Овако, остаје нам да одиграмо мушки до краја и сезону у АБА лиги завршимо побједом против Партизана у задњем колу што би била награда за квалитетне игре нашим играчима, а и ми би навијачи коначко осјетили сласт побједе над комшијама. Звезда оооооооооо…

Reply
DSDS феб 4, 2012 at 19:45

Да ли се слажете да Човић није толика рупа , већ да се тешко носи са притиском . Изгубио је веру у себе , али сада је вратио !
Ова утакмица је доказ величине Пешића као тренера !
Свака част Томасу , Поповићима , Младеновићу и Недовићу !

Reply
??? феб 4, 2012 at 19:48

Kom Mladenovicu 🙂 ??

Reply
DSDS феб 4, 2012 at 20:02

Веруј ми да не знам ни сам који Младеновић 😀
Хтео сам да кажем МИЛУТИНОВИЋ !

Reply
deki феб 4, 2012 at 20:09

🙂 ok
Zvezda bre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Miki Delija феб 4, 2012 at 22:04

Kako koji Mladenovic??? Pa Filip-jesi video kada je usao kako smo proigrali po levoj strani :))

Reply
PVCZ!!!!! феб 4, 2012 at 19:43

Momci svaka cast,vrh tekma!!!!! Da im vratimo za onaj gol u 92 minn!!!!!!! ZVEZDOOOOOOO ZGAZI IH SVEEEEEEE!!!!!!!!!!

Reply
kalu феб 4, 2012 at 19:28

Odlicna utakmica.Vidi se veliki napredak pogotovo u odbrani.Bojan Popovic covek kojeg sam ja prvi kritikovao zasluzuje sve pohvale.Svaka cast bojane!.Covic dao trojku jeeee.:) Omar Tomas fantastican u odbrani i u napadu.Subotic definitvno u padu forme.Nedovic odlican takodje i milutinovic popovic je standardno dobar.Bravo PROFESORE PESICU IDEMO DA OSVOJIMO KUP!!!!A gopsodin fegetlija da li ce orzati emisiju u ponedeljak ili ce mu opet pasti pritisak.Ko gostuje kod fegija(muta nikolic)posle toga ne koze da sastavi pobedu.:)

Reply
SHERIFF феб 4, 2012 at 19:16

Samo jos jedan igrac sa 15-20 sigurnih poena u rukama i nema zime za nas,bravo za Karija i momke,napredak je vise nego vidljiv!Neki igraci ne mogu mnogo bolje od ovoga,ali ima momaka koji ne koriste ni trecinu svog potencijala,Nedovic,Milutinovic i donekle Subotic…Ljudi budimo srecni sto ovakav strucnjak radi u nasoj Zvezdi!

Reply
deki феб 4, 2012 at 19:15

Taj Radnicki je razmontirao i Cibonu i glodare, i koga sve ne, cak smo i mi bili otpisani a da jos nije ni pocela utakmica!!! Ali pita se nesto i LEGENDA Svetislav Pesic!!!!! 🙂 Napred Zvezdo!!!!
Ekstra su odigrali,ali ekstra!!!!!!!!!!!

Reply
DKC феб 4, 2012 at 19:09

Tek sada se vidi koliko su bile bitne one utakmice na pocetku sezone koje smo glupo gubili, sad bi bili u sredini tabele i mozda se borili za f4.. Sad da uzmemo kup!!

Reply
dejanRs феб 4, 2012 at 19:16

E tada nismo imali današnje iskustvo .
Svaka čast momcima.

Reply
NOKIA C5-03 феб 4, 2012 at 19:06

To ZVEZDOOOOOOOOOOO!!!To KARI!!!

Reply
Dragan феб 4, 2012 at 19:05

Svi u Nis, da uzmemo kup!!!!!!

Reply
deki феб 4, 2012 at 19:09

Dal ce nam daju „vodje“ da idemo…?

Reply
S.P феб 4, 2012 at 19:25

Organizovanog navijanja nema samo na ABA ligi,kup Radivoja Koraca i Super Liga ce biti ispraceni organizovanim navijanjem!!!

Reply
milos феб 4, 2012 at 21:46

Da li ce moci da idu i oni koji ne poste sredom i petkom?

Reply
Бранимир феб 5, 2012 at 00:10

Дозвољена је само сриједа. Петак би стварно био превише.

Leave a Comment