Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Неђић: „Ова генерација ће дати много првотимаца“

Пошло је кадетима Црвене звезде за руком да одиграју сјајну сезону и да, без обзира на то што се играло 19 уместо 30 кола, заслужено освоје титулу. Поносан због такмичарске године која је иза бисера рођених 2003. године је и њихов стратег Марко Неђић, коме је ово трећа титула за три године колико је у клубу.

Презадовољан сам сезоном, јер смо заиста испунили све оно што се од нас тражило. Развили смо играче, освојили титулу и само нам је жао што се није одиграло до краја, јер би показали још више. Трећу годину заредом дајемо највише, а примамо најмање голова у лиги, што довољно говори о томе како ова селекција игра. Поборник сам да кроз развој играча, што је приоритет клуба, може да се дође до резултата и то показујемо из године у годину. Тако да могу само да кажем да сам презадовољан и стручним штабом и играчима које тренирам – истиче Неђић.

Млади стручњак је посебно задовољан индивидуалним напретком генерације фудбалера рођених 2003. године од којих се у клубу много очекује.

– Ми радимо на томе да играчи који стасавају у Омладинској школи заиграју за сениорски тим Црвене звезде. Први показатељ тога да има напретка код деце је тај да сваке године из наше генерације, играчи одлазе да играју за старије. Ове године смо имали случај да чак осам фудбалера игра за омладинце, што Црвене звезде, што Графичара. Деца се здраво развијају и за мене је то велика сатисфакција.

Верује Неђић да у његовој екипи има фудбалера који ће убрзо истрчати на Маракану, а пажњу на себе су скренули Лазетић, Станковић, Бранковић, браћа Митуљикићи и многи други.

– Можда сам субјективан помало, али мислим да из генерације 2003. велики број фудбалера има потенцијал да заигра за први тим Црвене звезде или да каљењем кроз Графичар дође на велику сцену. Уосталом, то није само моје мишљење, већ то сматрају сви који нас прате.

О таленту наших кадета довољно говори то што имамо чак осам репрезентативаца. Дрес националне селекције у узрасту кадета су током сезоне облачили: Марко Ћопић, Огњен Лукић, Урош Лазић, Стефан Деспотовски, Вукашин Крстић, Владимир Милетић, Никола Станковић и Никола Кнежевић.

Леп је осећај кад је малтене читава селекција састављена од Звездиних играча. То је показатељ да смо на добром путу и да се наши играчи високо котирају. Сматрам да има простора да их још више буде у националном тиму. Поносан сам на њих, како раде, како се понашају и како напредују. Заиста ми је задовољство да тренирам ове момке – истиче Неђић

The post Неђић: Ова генерација ће дати много првотимаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment