Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Додо на мети Дејана Станковића

Поред повременог репрезентативца Милана Родића који би предстојећег лета могао да напусти стадион „Рајко Митић“ и младог Марка Конатара добро је познато да се наш клуб налази у дефициту када су у питању играчи који покривају позицију левог бека. Сходно томе јасно је да ће тренер Дејан Станковић инсистирати на довођељу поузданог фудбалера на овој позицији пред старт европских квалификација, а како се сазнаје у бележници нашег тренера високо је котирано име једног Бразилца.

У питању је Хозе Родолфо Пирес Рибеиро, познатији као Додо. Дејан Станковић је упознат са квалитетима овог фудбалера с`обзиром да Додо од 2012. године наступа на Апенинском полуострву, а од 2014. до 2016. године био је и члан миланског Интера.

Двадесетосмогодишњи фудбалер рођен је у Кампинасу 6. фебруара 1992. године. Професионалну каријеру започео је у екипи Коринтијанса 2009. године. На европски континент долази 2012. и постаје члан Роме из које након две године прелази у екипу Интера. Од 2016. године наступа за Сампдорију одакле је у два наврата одлазио на позајмице у домовину где је наступао за великане Сантос и Крузеиро. Са клубом из Ђенове Додо има уговор до лета 2021. године, али услед финансијских проблема клуба из Ђенове који су проузроковани светском пандемијом вируса COVID-19 очекује се да ће уговор у блиској будућности бити раскинут чиме би бразилски фудбалер био слободан у избору нове средине.

Добро је позната чињеница да Црвена звезда није имала среће када су у питању ангажмани фудбалера из Бразила, али с`обзиром да нови тренер нашег клуба добро познаје дотичног фудбалера надамо се да ће „проклетство“ Бразилаца у црвено-белом дресу коначно бити прекинуто. Такође, остаје нам да видимо и да ли ће до реализације овог трансфера уопште доћи.

Повезане вести

Leave a Comment