Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаФудбал

Учинак Звездаша широм света

Овај викенд је у Европи и свету био одличан не само по српске рукометаше, ватерполисте и Новака, већ су доста добар посао одрадили и бивши Звездини играчи. Много је боље било него прошле седмице, много голова је постигнуто и асистенција направљено. Многи су уписали и нове минуте. Опширније о свему можете наћи испод.

Александар Коларов

У Енглеској се минулог викенда играо FA Куп. Пошто су раније елеминисани, једну недељу без такмичарских утакмица имали су Манчестер Сити и Вулверхемптон. За разлику од њих, Манчестер Јунајтед и Бирмингем Сити су се борили за осмину финала. „Црвени ђаволи“ се ипак неће више такмичити у овом Купу, јер их је елими- нисао велики ривал, Ливерпул. „Редси“ су два пута савладали немоћног Де Хеу, испред чијег гола се није нашао повре- ђени Немања Видић, док је њихова мрежа само једном била затресена. Јунајтедова одбрана свакако није иста са и без капитена, и изостанак Видића ће бити велики хендикеп за пулене Сер Алекса Фергусона у наставку сезоне. Много боље је прошао Бирмингем, који је декласирао Шефилд Јунајтед са чак 0:4. За „плавце“ из Мидландса овога пута на терену није било српског нападача, Николе Жигића, који је свих 90 минута провео на клупи. Жигу је тренер Хјутон вероватно одмарао за уторак, када ће Сити гостовати великом ривалу у борби за плеј-оф, Лидс Јунајтеду.

Милан Бишевац након постигнутог поготка

У Француској су Звездаши одрадили доста добар, ако не и најбољи посао. Милан Бишевац, бивши капитен  Валенсијена, био је једини стрелац на утакмици између Бреста и Парис Сент-Жермена, тако доневши врло важну победу „свецима“ у трци за титулом. Тим из „Града Светлости“ је лидер на табели, и три бода је у суфи- циту у односу на Монпеље. Бишевцу је ово био први гол за славни клуб, а до краја поменутог меча је зарадио и први жути картон у сезони. У Лиги 1 је и Павле Нинков забележио 90 минута за Тулуз који је славио победу од 1:0 над у последње време врло лошим Каеном. Нинков је врло добро одрадио и офанзивни и дефанзивни посао по десној страни, и може се рећи да је забележио једну од бољих партија у љубичасто-белом дресу. Тулуз је овако дошао до седмог места, и 34. бода у француском шампионату, а недостаје му пет поена како би престигао Лион, који се налази на месту које води у Лигу Европе. А Ница је наставила серију пораза. Црвено-црни су очекивано трећи узастопни пораз везали против Монпељеа, од кога су изгубили са 0:1. Могли су наранџасти да обезбеде победу раније, али нису искористили једанаестерац и још мноштво шанси. У домаћој екипи се није нашао повређени Немања Пејчиновић, који се и даље опоравља. Неизвесно је када можемо очивати на терену још једног олако испуштеног квалитетног младића из Звзедине школе. У Лиги 2 се још једном истакао Филип Ђорђевић!  24-орогодишњи нападач је затресао мрежу у 54. минуту, и тако донео минималну победу Нанту над Турсом! Жуто-зелени су тако дошли до 31. бода,  које им је загарантовало 6. место, а Ђоређевић је и потврдио да се враћа у праву форму.

Душан Баста у дуелу са Кијелинијем

И Звездини „Италијани“ су се одлично показали. Леће је направило херојски подвиг, славивши против Интера, који је пре овога меча везао чак осам лигашких победа. Све време је за ђало-росе наступао одлични Ненад Томовић, који је на овом мечу покривао позицију левог бека. Леће се овом трећом узастопном победом скроз „вратило у живот“ , и сада му недостају само четири бода како би дошло до сигурне зоне. За Интер, који је због пораза пао на пето место, није играо повређени Дејан Станковић. И Бошко Јанковић је играо до 73. минута за Ђенову, која је такође одлично прошла, победивши Наполи са 3:2. Јанковић није успео да постигне гол, или направи асистенцију, али је био врло добар у нападу, и у неколико наврата је био опасан по гол Де Санктиса. Ђенова је овом победом освојила 27. бод и девето место. Уз Интер, пораз је доживео и Удинезе. У дуелу између два црно-бела тима, боље је прошао Јувентус, који је са 2:1 савладао фудбалере из Удинеа. Свих 90 минута на терену је провео Душан Баста, али плавокоси бек није успео, између осталих да заустави акције торинског гиганта у 42. и 62. минуту, када је Матри постигао два гола. Удинезе се и поред пораза налази на одличном трећем месту, али су му шансе за титулу знатно смањене.

Дејан Лекић у дуелу са Годином

У Примери је Дејан Лекић коначно одиграо 90 минута. Иако је његова Осасуна поражена од Атлетико Мадрида са 0:1, то је врло добар знак, јер изгледа да ће високи нападач напокон добити праву шансу, али показује да Памплонци заиста желе да задрже Лекић, и сума коју треба да исплате „лећи ће“ у Звездину касу.

У Немачкој је Здравко Кузмановић играо до краја првог полувремена у поражавајућој партији Штутгарта против Бору- сије из Менхенгладбаха. Швабе су поражене са 0:3, што значи да су други пут узастопно остали без бодова. Сада се налазе на релативно врло лошем десетом месту са свега 22 освојена бода. Овог викенда се у немачкој Цвајти није играло, тако да ће Вујадин Савић деби у дресу Динамо Дрездена чекати до краја ове недеље.

А у једној најзанимљивијих утакмица утакмица 23. кола белгиј- ске Про Лиге, између Локерена и Мехелена, Ибрахим Гај је играо свих 90 минута. На крају је његов тим победио са 3:2, тако освојивши 27. бод. Локерен је далеко од успеха који је остварио пре пар сезона, када је играо плеј-оф, али је засад сигуран од испадања. Гај је коначно заиграо читав меч, и вероватно ће и у наредном колу бити мећу стартних једанаест.

Филип Ђуричић на утакмици са Утрехтом

У Холандији су се Звездаши одлично показали. Херенвен је са 2:0 победио Утрехт, а окосницу напада плаво-белих био је Филип Ђуричић. Млади нападач је организовао много напада, и учествовао је у акцијама код оба гола. Херенвен је победом дошао петог места, и има исти број као четвртопласирани Ајакс, уз слабију гол разлику. Истим резултатом Рода је победила АЗ Алкмар. Врло добар посао у одбрани жуто-црних одрадио је Јагош Вуковић. Млади дефанзивац је уз саиграче из одбране успео да сачува свој гол, а у нападу су његови саиграчи за пола сата поставили коначан резултат. Рода сада заузима солидно девето место, и има велике шансе да се пласира у плеј-оф. Од екипа у којима играју Звездаши једино Де Графшап није поражен, али је иста екипа остала и непоражена. Плави-бели из Дотинхема су играли 1:1 у Бреди са НАК-ом. Они су и повели преко Де Леува у 7. минуту, а одличну асистенцију је направио Ненад Срећковић. Одлични левоноги везиста је и „пожутео“ у 43. минуту, али је врло добро играо до краја меча. Ипак, и поред бода, Де Графшап ће вероватно играти у плеј-ауту, јер има само 13 бодова(пет мање од Утрехта који се налази „на сигурном“ ) из 19 утакмица.

Едгар прославља погодак са саиграчима

И Звездини „Португалци“ су били одлични. Едгар да Силва је донео победу голом из једанаестерца својој Виторији Химараеш над Националом са Мадеире. Нападач који је за време боравка у Звезди често оспораван је трећи на листи најбољих стрелаца Лиге Зон Сагреш и главни је адут бело-црних из градића покрај Браге, који заузимају одлично шесто место, и у конку- ренцији су за Лигу Европе, што би био изузетан успех за њих. Победила је и Бен- фика, за коју је последњих пар минута меча уписао Немања Матић. Још увек вице- шампиони Португала воде на табели, и имају чак пет бодова предности у односу на великог ривала, Порто.

У Турској је за Орду дебитовао Бруно Мезенга. Бразилац је добио прилику у 68. минуту, али није успео да на дебитантском мечу одигра нешто значајнију партију. Ипак, за постизањем гола није било ни потребе, јер је у тренутку када је он ушао његов тим водио са 2:0, што се испоставило да ће бити крајњи резултат утакмице.

Марко Пантелић на утакмици са Ерготелисом

У Грчкој се поново истакао Марко Пантелић. Нападач Олимпијакоса је посла прву, од три лопте које су затресле мрежу критског Ерготелиса. Трилоси су победом од 3:0 остали колико-толико у трци за титулом, а да би дошли до исте потребно им је доста и знања и среће, јер пет бодова заостају за Панатинаикосом. Други критски тим је боље прошао. ОФИ је са 1:0 победио Ксанти. За црно-беле је 90 минута на терену провео Мирнес Шишић, који ни овога пута није успео да постигне гол. Словенцу никако не иде ове сезоне, и само је четири пута био стрелац на 16 утакмица, што значи да постиже 0,25 голова по утакмици, тј. један гол постигне на тек сваке четири утакмице! За нападача – заиста поражавајуће. Он макар игра, док Дејан Миловановић гледа већи део мечева, а понекад и цео њихов ток са клупе. Овај други случај био је активан овог викенда. Миловановић је преседео победу његових саиграча над Керикиром, резултатом 2:0. Паниониос је победом дошао до 10. места, и вероватно је обезбедио опстанак, док Дејан Миловановић и даље чека праву прилику.

Преглед завршавамо у Мексику, где Сегундо Кастиљо наставља са одличним партијама у дресу Пачуке. Иста екипа је одиграла 1:1 са Кверетаром. Ово је био шести бод Пачуке у мексичкој Клаусури, који је тегет плавима обезбедио осмо место. Кастиљо се у овом прелазном року спомињао као потенцијално појачање новосадске Војводине, али пошто је прелазни рок у Србији завршен, од тога нема ништа.

 Испод можете да видите голове које су Звездаши постигли минулог викенда:

Повезане вести

15 comments

Uros феб 2, 2012 at 16:00

Ovo je bila repriza na zahtev gledalaca ne znam da li ce pustati ponovo,ali Andjus je obecao da ce ga zvati opet,ako treba i deset puta otprilike pricam i da ce im svaki put biti razlicita tema vezana za Zvezdu.Odavno neko nije ovako otvoreno pricao o problemima u Zvezdi,Andjus je ponavljao kako je sa Jovanovicem opasno sedeti u kaficu i piti kafu.Vredelo je pogledati emisiju jer je najzad neko javno progovorio i izneo neko sasvim drugo misljenje,smatram da je to dobro jer verovatno pola stadiona misli isto,a ne sme da progovori.Drzi se Zvezdo!!!!!

Reply
Uros феб 2, 2012 at 00:17

Odlicna emisija na televiziji svet plus dvojice Zvezdasa novinara,voditelj Milan Andjus sa gostom Milovanom Jovanovicem.Pricalo se naravno o Z vezdi,veoma zanimljivo izlaganje Jovanovica o problemima o nasem klubu,dugovima,igracima,menadzerima…zanimljiva pre svega zbog totalno drugacijeg vidjenja situacije u nasem klubu,slusajuci ga cinilo mi se kao da je mnoge podatke pokupio upravo iz komentara sa ovog sajta.Evo nekoliko najzanimljivijih stvari,prvo dug Zvezde po dolasku Piksija na celo bio je 13,5mil,a ne 1,5 kako dzaja navodi,dalje jedna od najvecih manipulacija je ‘tim’ koji je ostavljen u zalog Piksiju a vredeo je navodno 40mil.od kojih Zvezda nije videla ni polovinu novca jer su veliki deo pokupili menadzeri,navodi primer Zigica od koga je Zvezda inkasirala po njemo oko 2,1mil,kao i javno priznanje menadzera Calasana koji je uzeo polovinu novca,navodi da je politicar mihajlov ugurao micovica svojevremeno u upravu,proziva Piksija da objasni prisustvo miskovica u klubu,hvali ga za dve duple krune i rezultate u Evropi,prica o navijacima kako su oni za navijanje,a ne zavodjenje kadrovske politike u klubu,prozivka danasnje garniture u klubu,kaze kad se pogleda nasa loza mnogo podseca na uterivace dugova iz devedesetih,proziva raju kako je grobar i kako je namestao sa njima utakmice,a sada je kod nas,zakacio je i vesica,prozvao je sadasnje celnike da su oterali malog Savica zbog sukoba sa Duletom,a da pritom umesto njega igraju neki poluigraci,proziva toplicu kao miskovicevog pulena,proziva ustvari sve zive bez dlake na jeziku.Dotakao se i onih prekoputa,po njemu idejni tvorac svega je politicar ruzic,a djura mutavi je samo isturen napred i kako kaze od 1946 naovamo niko nije uzeo cetiri titule zaredom a na pragu je i peta,po njegovom mislenju bodovna razlika ce se i uvecati, tako da ma sta mislili o mutavom trebali bi da mu dignu spomenik,slag je bio kada je zapenio kako je njima cilj samo da prestignu nas po broju titula,da kad bi im neko ponudio u narednih deset godina sedam liga sampiona ili deset titula prihvatili bi ovo drugo posto im je to najvaznije u zivotu,a za ruzica kaze da voli klub vise od samog seba,kao i da ova nasa garnitura nije sposobna da se izbori sa njima.Vise od 90% ovoga bi i ja potpisao,ali za izreci javno treba stvarno velika hrabrost,ne secam se da je neko pre tako otvoreno pricao o stanju u klubu i iznosio mislenje koje se kosi sa zvanicnim stvom navijacke grupe.Ovo je bila repriza na zahtev gledalaca a Andjus je obecao da ce ga zvati opet i da ce svaki put pricati o jednoj temi vezano za Zvezdu.Naravno da ne zaboravim da je Andjus odavno prozvan od strane Delija,a od veceras je posle emisije krenulo na forumu i po ovom Jovanovicu,sve je vise i vise unutrasnjih neprijatelja,nedostaju jos samo zadruge i goli otok pa da se vratimo u neka davno zaboravljena vremena.Pozdrav vim pravim Zvezdasima!!!

Reply
Dark феб 2, 2012 at 14:12

Konacno da neko sve to javno kaze!
Gde bi mogao da pogledam tu emisiju? Ima li na yt? Hoce li biti jos neka repriza?

Reply
Marko феб 10, 2012 at 01:29

Da li si pronasao negde snimak te emisije, ja sam veceras naleteo na reprizu ali nisam snimio.Voleo bih da imam to da se podsetim kad ponovo pocnem da razmisljam srcem a ne glavom o Zvezdi i o ljudima u njoj…?

Reply
Dark феб 10, 2012 at 16:50

Zezas me da je bila repriza?? Jaaaao ubicu se!
Nisam pronasao snimak.

Reply
Dark феб 22, 2012 at 10:43

Nasao! Evo ga. http://www.youtube.com/watch?v=FsOARJbhAVM
Odlicna emisija. Zaista vredi pogledati.

Reply
Marko феб 22, 2012 at 16:52

Brate stvarno si rasan kad si ga pronasao!Bravo, odmah download!

Alex Krycek undercovered феб 2, 2012 at 16:28

A ja mislio da sam samo ja to gledao 😀 i to uhvatio sasvim slučajno, nisam ni znao da imam tu televiziju Svet plus o.O

Reply
Alex Krycek undercovered феб 2, 2012 at 00:06

Prelazni rok u Srbiji nije završen, već traje do 8. ili 9. februara. A Mirnes Šišić nije napadač, već desno krilo, ako je nešto poražavajuće u ovom članku, to je sam članak i tvoje pisanje. Nemam nameru da tražim druge greške. Potrudi se malo više sledeći put. I probaj da učinak zvezdaša tokom vikenda, izbaciš posle vikenda, a ne u sredu.

Reply
Zvezda u srcu феб 2, 2012 at 00:20

Kad si tako pametan, cudim se da te nije angazovao neki ozbiljan sportski portal/forum da im pises. Samo znas da pljujes po tudjem radu a nikad nista u zivotu nisi uradio!

Reply
Alex Krycek undercovered феб 2, 2012 at 16:24

Misliš?

Reply
vesnamitrovic феб 3, 2012 at 14:22

Mislim da je decko sa svojih 15god.dovoljno truda i rada ulozio za ovaj sajt,tako da nemate pravo da ga prozivate,a sta ste vi postigli sa 15 god?

Reply
Немања феб 2, 2012 at 10:11

Прво, Мирнес Шишић у ОФИ-ју игра НАПАДАЧА.
Друго, ако мислиш да је лако тражити пронаћи све те информације и уједино их предочити у текст који има смисла, хајде, само напред, уради нешто, пошаљи текст па да те видимо. Ја и поред свих обавеза које имам у приватном животу урадим текст довољно квалитетно да могу да се виде учинци наших бивши фудбалера, и још уз то проналазим хајлајтсе са утакмица које су наши постигли голови и постављам их на You Tube. Следећи пут размисли мало пре него што почнеш да пљујеш!

Reply
Alex Krycek undercovered феб 2, 2012 at 16:25

Bolje nikako nego nekvalitetno

Reply
Немања феб 2, 2012 at 20:31

А шта је овде неквалитетно? То што обухвата све лиге у којима се игра? Или што се постављају голови? Не разумем заиста…

Reply

Leave a Comment