Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалМлађе категоријеНајновијеРепрезентацијаФудбал

Џаја, Крле, Тејка и Маша у У-19 селекцији Србије

Женску фудбалску репрезентацију Србије, селекцију до 19 година (У-19) од 8. до 14. априла очекује други, завршни круг квалификација за пласман на Првенство Европе. Младе српске фудбалерке учествују на квалификационом турниру у Шведској где ће се поред домаће селекције састати и са репрезентацијама Шпаније и Швајцарске.

У склопу припрема за те мечеве У-19 селекција Србије одиграће два пријатељска сусрета са изабраном селекцијом Босне и Херцеговине, а мечеви су на програму 14. марта у 15 часова и 16. марта у 11 часова на терену Спортског центра Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови. Тим поводом селекторка омладинске селекције Лидија Стојкановић саоштила је списак репрезентативки на којем се међу двадесетједном одабраном играчицом налазе и четири чланице ЖФК Црвена звезда.

Дрес са националним грбом понеће голманка Јована Петровић, одбрамбене играчице Анђела Крстић и Теодора Стојаковић, као и играчица средине терена Маргита Васовић.

Од старта пролећног дела шампионата Јована Петровић је гол црвено-белог тима бранила на пролећној премијери против екипе Пожаревца, али у убедљивом тријумфу наше екипе није имала прилике да прикаже свој раскошни таленат. Анђела Крстић читаву сезону 2019/20 игра на високом нивоу и са пуним правом се може рећи да је у овом моменту једна од најбољих у редовима тренера Славише Чуле. Млада Теодора Стојаковић све чешће добија прилику да стиче суперлигашко искуство. На оба пролећна сусрета добила је прилику да заигра, а на већ поменутом мечу против Пожаревљанки прелепим поготком уписала се и у листу стрелаца постигавши свој први погодак у црвено-белом дресу. Маргита Васовић током претходне зимске паузе вратила се у редове нашег клуба. На новом дебију у црвено-белом дресу услед кадровских проблема наступила је у последњој линији тима, док је у дерби сусрету против земунске Слоге заиграла на својој позицији показавши да ће у будућности бити важан шраф у игри црвено-белих „Вучица“.

Нашим младим репрезентативкама желимо пуно среће и у дресу са националним грбом.

Повезане вести

Leave a Comment