Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Када дајемо крв нисмо ривали

Завод за трансфузију Србије покренуо је акцију “Престани да проливаш, почни да донираш”, а наш шеф стручног штаба Дејан Станковић, заједно са тренером Партизана Савом Милошевићем, апеловао је данас на грађане да се одазову акцијама добровољног давања крви.

Шеф стручног штаба Црвене зведе Дејан Станковић и први тренер Партизана Саво Милошевић, заједно са министром здравља Златибором Лончаром, данас су у Институту за трансфузију крви искористили прилику да уочи 162. вечитог дербија позову све људе који су у могућности да дају крв и спасу неком живот.

Навијачи Црвене звезде су до сада донирали крв много пута и знам да обарају рекорде у броју јединица крви на нашем стадиону. Они не одустају и то је леп пример за све нас. Ево ја први, дуго нисам био овде, док сам играо у Звезди давао сам крв. Поново сам ту, на правом месту – истакао је Станковић.

Министар здравља Златибор Лончар захвалио се тренерима два највећа клуба што су дошли да подрже акцију, упкос обавезама због предстојећег дербија.

Захвалио бих спортским друштвима и клубовима, 6.500 навијача је дало крв у акцијама које су организовала ова два куба. Неизмерно им хвала, као и на томе што ће пред њихове мечеве бити организоване акције давања крви – рекао је министар Лончар.

Тренер Партизана Саво Милошевић каже да му је част и привилегија да буде део акције и да је важно да имамо свест од значају давања крви.

Живим у Србији и више пута сам био давалац. Стално апелујем и зовем људе, јер знам колики је проблем када је у питању крв у Србији. Апелујем на све људе, живот је данас брз, људи имају много обавеза и често не налазимо времена за најобичније ствари које нам пријају – нагласио је Милошевић.

Фудбалери Црвене звезде и Партизана изаћи ће у мајицама са натписом “Престани да проливаш, почни да донираш” и тиме ће пред великим аудиторијумом апеловати на људе да донирају крв.

The post Када дајемо крв нисмо ривали appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment