Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинци све спремнији за Шериф

Јуниори Црвене звезде налазе се на припремама у Лињану, у оквиру којих имају све услове да се што боље припреме за наставак сезоне. Одиграли су две пријатељске утакмице, учинак је половичан, али је општи утисак да се озбиљно ради и да су наши бисери на правом путу у припреми за европско пролеће.

Феноменална атмосфера, али и војничка дисциплина, то је оно што краси омладинску селекцију Црвене звезде. Дечаци који су од првог окупљања па до данас показали велики тимски дух, то настављају да чине и сада када су почели да бележе успехе и у Омладинској Лиги шампиона. Идеја стручног штаба била је да се на припремама снаге одмеравају са сениорским селекцијама, јер су се тражили противници најсличнији Шерифу и стилу игре какав гаји молдавски представник у најелитнијем јуниорском такмичењу.

Играли смо у Србији две утакмице, сад у Италији још две и чека нас меч и у понедељак. Тежак ритам, али одлично се припремамо. Што се тиче утакмица у Италији, једну смо победили, али другу смо заслужили да тријумфујемо, међутим, резултат није био на нашој страни, иако смо добро одиграли. Уигравамо се и спремамо за изазове који нам предстоје на пролеће. Надам се да ћемо наставити као што смо и завршили јесењи део сезоне и сигуран сам да ћемо дати све од себе да прођемо што даље у Лиги шампиона, као и да освојимо титулу – уверава капитен и лидер екипе Борисав Бурмаз.

Асистенција и гол, то је учинак крилног нападача Андрије Радуловића на две одигране утакмице у Италији. Задавао је велике муке одбранама европских екипа у Лиги шампиона за младе, а пун самопоуздања дочекује и пролећни део такмичења.

Напорно радимо и припремамо се за Шериф, али и све остале изазове који нас очекују на пролеће. Имали смо два неугодна противника, утисак је да је Ћарлинмузане озбиљнији тим, али смо обе утакмице заслужили да победимо. Били смо бољи ривал, али су они сениори и искористили су то искуство на најбољи могући начин. Верујем да ћемо и ми све позитивне ствари из те утакмице применити у наредним изазовима који следе – тврди Радуловић.

Радуловићев парњак по левој страни је Урош Благојевић, момак који је јесенас показао да осим сјајних дефанзивних способности, има и изразите нападачке квалитете, а у прилог томе говоре и две асистенције које је остварио у најелитнијем јуниорском такмичењу.

Имамо све услове у хотелу и на теренима и заиста уживамо припремајући се за пролећни део сезоне. Желимо да будемо што спреминији за Шериф. Анализирамо их, познајемо их, знамо које су им врлине и мане и шта можемо да очекујемо од њих. Верујемо у наше квалитете и сигуран сам да ћемо бити на висини задатка када дође време за то – подвлачи Благојевић.

Наше омладинце чека још једна утакмица која је на програму 3. фебруара а ривал је сениорска екипа НК Биља. После тога, следи повратак у Србију, већ 12. фебруара очекује их утакмица са Шерифом у оквиру Омладинске Лиге шампиона.

The post Омладинци све спремнији за Шериф appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment