Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Пашеко: „Једва чекам деби“

Винисиус Пашеко је свакако играч кога су се Звездини навијачи ужелели. Тачније нису се са њим ни упознали. Тек што је неколико минута носио Звездин дрес на пријатељском мечу у Аустрији сломио је ногу. Подсећања ради, брзоноги Бразилац није ни дебитовао за Звезду иако је летос словио за најзвучније појачање. Сломио је ногу на летњим припремама и од тада се опорављао односно спремао за почетак зимског тренажног процеса. Сада је ту, са саиграчима, хвата ритам на црногорском приморју и из дана у дан напредује.

Како сам каже, психологија није проблем јер страх од дуела не постоји.

– Све је у најбољем реду. Нога је зарасла и осећам се заиста одлично. Не плашим се уопште и заиста дајем максимум на сваком тренингу. Имам велику подршку тренера и саиграча и то ми много значи. Радим све што раде и други играчи и заиста сам у ове прпипреме ушао као у нови почетак каријере. Тако то све схватам. Најважније ми је да се потпуно и тотално вратим на терен, али идем корак по корак, нећу да журим и да погрешим – јасан је Винисиус Пашеко.

Популарни Вини, како га саиграчи зову, каже да се сећа сваког тренутка тог дана кад је дошло до лома ноге на мечу са аустријским петолигашем.

– Старта противничког играча није било. Нико ме није ударио. Једноставно сам се лоше дочекао после једног скока. Нисам одмах схватио шта се догодило док нисам погледао стопало и видео да је скроз улево у односу на ногу. Тада сам се успаничио и уплашио. Брзо сам пребачен у болницу у Бечу и припремљен за операцију јер су доктори рекли да мора одмах. Тамо ми је било још теже због језика, све док није дошла Српкиња Вања, која ради као медицинска сестра. Навија за Звезду. Иако се и са њом нисам разумео најбоље много ми је помогла јер ме је стално обилазила и помагала ми. Хвала јој – каже Пашеко.

Бразилац сада сања моменат кад ће поново обући дрес односно одиграти прву утакмицу после повреде.

– Много желим тај дан. Само о томе мислим. Разговарао сам са тренером и рекао ми је да нећемо журити. Са тиме се слажем. Рекао ми је да ће ми највероватније шансу указати тек у Турској и да до тада треба да радим што јаче могу и да дајем максимум како бих био спреман. Надам се да ћу за почетак добити 10, 15 минута па после колико заслужим – каже Пашеко.

Искусни фудбалер је добро упознао и нову екипу Црвене звезде и за њу има само речи хвале.

– Мислим да имамо квалитет али и младост. Екипа је много добра. Пуно играча зна да игра фудбал. Свиђа ми се Јанковић, као и одбрамбени играч који је дошао, односно везиста… Има их још добрих и мислим да ћемо направити добру екипу. Тешко је сада причати кад имамо минус од 10 бодова, али утакмице у Купу су много важне. Мислим да ћемо имати одличну полусезону – оптимиста је Пашеко.

Повезане вести

1 comment

veliki pravi Zvezdas јан 25, 2012 at 16:41

Pamet u glavu upravo Crvene Zvezde pa nemoj vise da igrate prijateljske utakmice protiv nekih timova iz slabih liga bolje odigrat tri jake nego pet protiv kasapnickih ekipa ,sto se tice tebe Paseko zelimo ti svi zvezdasi da kada pocnes da igras za nasu Crvenu Zvezdu da pocnes da pruzas sto bolje partije i da u tim partijama na redu onda dodju golovi u Crveno belom dresu jer ces se tako na pravi nacin preporucit i Robiju a mi zvezdasi cemo te onda tek zavoljet jos vise

Reply

Leave a Comment