Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Радоњић: „Природно је да се једном вратим у Црвену звезду“

По први пут након одласка са клупе Црвене звезде у Београд стиже најтрофејнији тренер у историји нашег клуба Дејан Радоњић. Овога пута трофејни стручњак ће седети на клупи противничке екипе. Сам долазак Радоњића у Београд био је повод да колеге са „Спорт клуба“ ураде интервју са кошаркашким стручњаком који преносимо у целости.

Први интервју након одласка из Београда започео је оним што је и најактуелније, а то је предстојећи евролигашки сусрет између Црвене звезде и минхенског Бајерна:

– “Тешко је сада мерити, боље је да разговарамо како је било после утакмице, али дефинитивно ће бити емотивно. После две и по године поново долазим у салу и излазим пред навијаче, овога пута са друге стране. Битно је задржати концентрацију за саму утакмицу“, почиње Радоњић за Спорт клуб и додаје:

– “Ритам је такав да нема много простора ни за размишљање, а камоли за разговор. Имали смо меч у Бамбергу, дошли касно, па тренинг и пут. Сати су се искористили за анализу и припрему.“

Бајерн има скор 6-10, а црвено-бели имају победу више, савладали су Зенит у гостима и настојаће да пред својим навијачима успешно започну нову календарску годину.

– “Звезда игра јако добро у Евролиги, показује висок квалитет и тренутно су у добром ритму. Добили су пет од последњих седам утакмица, имају разлога за оптимизам у наставку сезоне и корекције које су направљене у тиму одмах су донеле резултат. Показана је реакција победом над Зенитом, квалитетним и искусним тимом. Мораћемо да будемо на јако високом нивоу у свим елементима игре, да урадимо што више ствари и дефанзивно и офанзивно како бисмо имали прилику да играмо добар меч против Звезде која има додатни импулс на свом паркету јер је подршка са трибина посебна за црвено-беле.“

На питање може ли да се замисли у будућности поново у улози Звездиног тренера, Радоњић одговара:

“Па, мислим да је природно да се то једног дана деси. Када ће то да буде, врло је тешко сада дати конкретан одговор.“

(извор: sportklub.rs)

Повезане вести

Leave a Comment