Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Овога су се плашили. Звезда је у финалу Међународног турнира пријатељства

Најцрње могуће сумње и страхови многих у српском женском фудбалу, као и у руководствима различитих екипа су се оствариле. ЖФК Црвена звезда обезбедила је пласман у финале Међународног турнира пријатељства у организацији ЖФК Слога Земун и имаће прилику да се бори за први трофеј у сезони великих очекивања.

Да подсетимо, црвено-беле „Вучице“ су на старту турнира укрстиле копља са босанскохерцеговачким шампионом и вишегодишњим учесником УЕФА Лиге шампиона екипом СФК 2000 Сарајево. Сусрет који је одигран на терену СЦ „Партизан-Телеоптик“ у много чему је превазишао устаљене норме женског српског фудбала. И док су сви очекивали лагану победу „бордо“ тима, „Вучице“ су показале зубе и не само показале већ доказале и себи, а и другима да те „зубе“ умеју и да користе. Спуштеног гарда ушле су у дуел са физички надмоћнијом екипом и као резултат таквог приступа виђен је одличан сусрет, физички веома захтеван, али и технички поткован. Обе екипе су играле за гол више, па је и коначних 3:3 било само резултат свега виђеног. Иако су обе екипе имале изгледне прилике да сусрет реше у своју корист, а сигурно да не би било незаслужено да је славила било која, мора се још једном истаћи и јавно поновити да је девојкама у црвено-белим дресовима било онемогућено да уздигнутих руку напусте терен. Делилац неправде, за кога се сумња да ће и у финалном сусрету имати исту улогу, Јелена Полић директно је својим тенденциозним одлукама бесрамно покрала Црвену звезду за два очигледна једанаестарца (други недосуђени једанаестерац је лепо забележила и камера па се и сами можете уверити у написано), а тиме и сигурну победу над великим ривалом. Међутим, уколико се иоле познају прилике у српском женском фудбалу, такве ствари су биле и очекиване јер је познат степен мржње дотичне особе, функционерке ЖФК Рад из Београда и самозване кандидаткиње за будућег председника ФСС.

Мирела Тенков вара голманку СФК 2000 Сарајево која коленом стартује на чланак стајне ноге наше играчице

Тек након старта на ногу нападача, голманка Сарајева стиже до лопте

Другог дана турнира, наше играчице су се на стадиону „ФК Звездара“ састале са екипом љубљанске Олимпије, прошлосезонским учесником европског елитног такмиења. Иако се у уводу сусрета очекивало знатно неизвеснија утакмица, „Вучице“ су на крилима врло добре игре против Сарајки, а ослабљене неиграњем капитена Катарине Ђорђевић, просто самлеле противнице сместивши им пола туцета голова у мрежу, а ако се сагледа однос снага на терену не би било незаслужено да је голманка љубљанског тима још толико пута вадила лопту из мреже. Ипак, остало је да се сачека трећи дан турнира и потврди да је остварених 5:0 и довољно за велико турнирско финале. Последња утакмица у нашој групи „Б“ између Сарајева и Олимпије само је потврдила Звездин пролаз у борбу за трофеј, али и још једном показала да остварени резултати на претходна два сусрета нису случајни јер се мора нагласити да шампион БиХ већ за десет дана стартује у овосезонској Лиги шампиона док се наше девојке тек налазе у трећој недељи припрема, а до првих такмичарских утакмица остало је још толико времена.

Када је реч о групи „А“ Међународног турнира пријатељства, трећег дана турнира домаћин ЖФК Слога је након извођења једанаестераца била боља од црногорске Брезнице из Пљеваља и тиме обезбедила прво место у групи и дуел са Црвеном звездом.

У недељу 28. јула, последњег дана турнира одиграће се мечеви за пласман. Прво ће на терен игралишта „ФК Змај“ у Земуну са почетком од 12 часова истрчати играчице ЖФК Земун и ЖНК Олимпија Љубљана у борби за 5. место. Меч за 3. место између СФК 2000 Сарајево и ЖФК Брезница Пљевља биће одигран на игралишту „ФК Звездара“ са почетком од 16 часова, а на истом месту у 18 часова започеће и финални сусрет између ЖФК Црвена звезда и ЖФК Слога Земун.

Позивамо све Звездаше да дођу на Звездару и помогну нашим девојкама да стигну до победе и трофеја, јер са њима ни противник, а ни судијске лакрдије за које смо сигурни да ће их тек сада бити, не могу нам ништа.

… и црвено-беле „Вучице“ боре се за славу Црвене звезде!!!

Повезане вести

3 comments

milic milosavljevic јул 28, 2019 at 10:32

pustite sudinicu nego je osramotite sa pola tuceta golova koje nece priznati i isto toliko koje na njenu zalost mora priznati. Pozzz.

Reply
ĐOLE BARI 91 јул 28, 2019 at 02:15

TRAŽITI IZUZEĆE OVE DROLJE. NAVIJAČI DA DOĐU U VELUKOM BROJU.

Reply
Dule јул 28, 2019 at 11:33

dodjite da je pritisnemo !!!

Reply

Leave a Comment