Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеРукомет

Звездини клинци до пехара на Новом Београду

Генерација дечака рођених 2002.године омладинске школе РК Црвена звезда победник је турнира „New Belgrade summer cup“ 2019.

Међународни турнир „New Belgrade summer cup“, који је по четврти пут организован у Београду, завршен је у суботу, 29. јуна. Више од 90 екипа, како из региона, тако и из осталих делова Европе, али и ван Старог континента узело је учешће на сада већ традиционалном, престижном турниру.

Црвено-бели дечаци, које предводи Никола Јоцић, остварили су тријумф у најстаријем узрасту. Звезда је у финалу савладала вршњаке из РК Нови Београд 15:11. У групној фази су са истим ривалом играчи нерешено, а били успешнији од грчке Драме, црногорске екипе Беране, Требиња и екипе Summer Cup team састављене од младића из РК Вождовац, РК Студентски Град…

Признање за МВП турнира припало је нашем Бошку Станисављевићу, коме је пехар уручио капитен репрезентације Србије Вања Илић.

Поред пехара и медаља, уручене су и појединачне награде, уз најбољег играча, за најбољег голмана и дефанзивца, али и награда за најбољег тренера, која носи име професора Бранислава Покрајца, које су делили бивши Звездини играчи и репрезентативци Србије Петар Ненадић и Дарко Станић, као поменути капитен репрезентатације Србије, Вања Илић.

Током три дана трајања турнира организоване су бројне активности за дечаке и учеснике, али и за тренере, па је тако трећег дана организован семинар на коме су обрађиване теме везане за узраст од 12 до 17 година, који учествује и на самом турниру.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment