Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

СЛС 14. коло: Црвена звезда – ОФК Бачка

Среда 31. октобар биће радна за наше фудбалере. У оквиру 14. кола Супер лиге Србије фудбалери Црвене звезде на стадиону „Рајко Митић“ дочекују екипу ОФК Бачке из Бачке Паланке.

Наши фудбалери који су у претходних 13 мечева остварили 12 тријумфа уз само један реми, апсолутни су фаворити против екипе која је у досадашњем току шампионата остварила три тријумфа, четири пута су ремизирали, а доживели су чак шест пораза. У последњих пет мечева Бачкопаланчани остварили су само једну победу (Рад 1:0), два ремија (Земун 2:2, Динамо Врање 1:1) и два пораза (Мачва 0:2, Пролетер Нови Сад 0:1).

Црвена звезда и ОФК Бачка до сада су одиграли пет званичних сусрета. Наша екипа остварила је четири победе, а један сусрет је окончан ремијем. Једини пут када је ОФК Бачка одолела Црвеној звезди било је у сезони 2017/18. Тада су у Бачкој Паланци домаћини били близу победе, али их је у томе осујетио Ричмонд Боаћи са два поготка у финишу меча за коначних 2:2.

Оба првенствена меча која су до сада одиграна на стадиону „Рајко Митић“ окончана су тријумфима црвено-белих. Први сусрет одигран је 10. септембра 2016. године, а Црвена звезда је славила резултатом 2:0 (стрелци: Александар Луковић и Орландић). Наредни меч који је одигран 13. августа 2017. године такође је припао нашем клубу резултатом 3:1 (стрелци: Пешић, Фримпонг и Рачић).

Када се говори о потенцијалном саставу који ће тренер Владан Милојевић извести на мегдан гостима из Бачке Паланке мора се превасходно обратити пажња на листу повређених играча. Јасно је да Боаћи неће конкурисати за састав у дужем временском периоду, а здравствених проблема имају и Срђан Бабић и Бранко Јовичић. Са друге стране добра вест је да су Милан Родић и Марко Марин поново у пуном тренажном процесу, док је Вујадин Савић након дужег одсуства у Шапцу одиграо свих 90 минута. Такође треба очекивати да ће и поједини играчи који су у претходном периоду били изложени великим напорима у предстојећем дуелу остати ван протокола.

– Супер лига Србије – 13. коло:
Црвена звезда : ОФК Бачка (БП)
Стадион: „Рајко Митић“
Датум: Среда 31. октобра 2018. године
Почетак: 18:30 часова
Пројектовани састав: З. Поповић, М. Гобељић, В. Савић (Р. Сумаила), М. Дегенек, М. Родић, Д. Јованчић, Г. Чаушић, Л. Ебисилио, С. Срнић (Е. Ф. Бен), В. Симић (М. Јевтовић), М. Павков.

Повезане вести

Leave a Comment