Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Звезда на +9 након Шапца!

Мачва – Црвена звезда 0:2 (0:1)

У оквиру 13 кола Супер лиге наши фудбалери су гостовали у Шапцу и одмерили снаге са Мачвом. Утакмица је играна у правом фудбалском амбијенту пред испуњеним трибанама градског стадиона у Шапцу.

Мачва је отворила утакмицу добром шансом, већ у 6 минуту Гаврић се нашао у прилици, шутирао али Борјан је одлично интервенисао и зауставио шут нашег бившег играча. Након тога Звезда је наметнула ритам и имала лопту у поседу али на прву праву шансу чекали смо до 15 минута. Милан Павков се добро изборио у тешкој ситуацији и створио себи гол шансу али је шутирао поред гола и резултат је остао непромењен.

Након тога уследио је период наше не повезане и растрзане игре, много се грешило на средини терена и у предаји лопте. Тешко је Звезда контролисала пас и још теже стварала прилике да угрози гол домаћина.

Коначно у 35 минуту једна одлично одиграна акција и Бен матира голмана Мачве, али судија поништава гол због офсајда. Стиче се утисак да су судије погрешиле на штету Звезде и поништиле регуларан гол Бена.

То као да је наљутило наше играче и већ у 38 минуту Звезда води. Стрелац Милан Павков. Симић је пробио по левој страни и упутио центаршут а Павков се одлично сналази у невероватно тешкој ситуацији, скаче и главом шаље лопту у мрежу.

До краја полувремена бележимо и добар соло продор Гобељића. Све је лепо сам урадио али није имао снаге за коначну егзекуцију и на полувреме се отишлао са 1:0 за нашу екипу.

Звезда је у друго полувреме ушла још доминантније, игра је деловала повезаније и течније.  Из такве игре почеле су и шансе да се стварају. У 58 минуту Јованчић одлично шутира и голман крајњим напором избацује лопту у корнер. Звезда наставља са притиском и у 60 минуту добра прилика у којој се нашао Крстичић. У истој минути притисак је уродио плодом. 2:0 за Звезду стрелац Јованчић. Бен га одлично избацио у гол шансу а овај само боцнуо лопту и пребацио већ савладаног голмана Мачве.

Звезда је наставила са контролом лопте и утакмице и у наставку, у 66 минуту Ебисилио је имао солидан покушај али лопта је завршила преко гола.

Прву измену Милојевић прави у 76 минуту. Срнић мења Ебисилија. У истој минути Павков се налази у доброј шанси. Поново је био доминантан у скоку али лопта одлази тик преко пречке. Одмах затим напустио је игру и своје место уступио Стоиљковићу. У 81 минути и Крстичић је напустио игру а ушао је Чаушић.

84 минута прва шанса за домаће у другом полувремену. Чаушић је изгубио лопту на средини терена а Гаврић се сручио ка голу Звезде и пласираним шутем покушао угрозити гол, али је Борјан био на висини задатка.

До краја утакмице Звезда је оборила ритам и рутински је привела крају.

Звезда је забележила и 12 победу у првенству, и заслужено освојила нова 3 бода. И сада има 9 бодова предности над првим пратиоцем Радничким из Ниша и 11 над вечитим ривалом. Очекивано тврда и тешка утакмица са много дуела и борбе, али Звезда сигурном игром нарочито у другом полувремену заслужено слави на тешком гостовању.

 Стадион: Мачве. Гледалаца: 5.000. Судија: Илија Брдар. Помоћници: Милан Минић и Оливер Петровић. Жути картони: Ивић, Пејовић, Ристивојевић 2 (Мачва), Савић, Стојковић (Црвена звезда). Црвени картон: Игор Ристивојевић (Мачва) у 91. минуту. Стрелци: 0:1 Милан Павков у 39, 0:2 Душан Јованчић у 60. минуту.

МАЧВА: Пулетић, Пејовић, Тошић, Ивић (од 78. Бабић), Јовановић, Гигић, Гаврић, Ристивојевић, Адамовић (од 70. Гемовић), Лазаревић (од 59. Милосављевић), Ђоковић. Тренер: Дарко Тешовић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Дегенек, Гобељић, Крстичић (од 81. Чаушић), Јованчић, Ебисилио (од 76. Срнић), Симић, Бен, Павков (од 78. Стојиљковић). Тренер: Владан Милојевић.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE окт 28, 2018 at 19:11

pobedjujemo na pojedince koji su raspolozeni..inace igra i kvalitet je i dalje u kanalu

Reply

Leave a Comment