Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Осмехом до победе

КК Црвена звезда мтс одржао је осми тренинг са члановима Специјалне олимпијаде Србије. Шест дечака и девојчица, радили су на кошаркашким основама са капитеном црвено-белих, али и амбасадором ’’One Team’’ пројекта Бранком Лазићем у оквиру великог пројекта “Win4Smile“.

КК Црвена звезда мтс наставио је са више него успешним друштвено-одговорним пројектом ’’Win4Smile’’ (Кош за осмех) који реализује заједно са стратешким партнером Специјалном олимпијадом Србије, а у оквиру Евролигиног пројекта ’’One Team’’. У дворани ’’Баскет Ленд’’ одржан је осми тренинг Специјалне олимпијаде Србије, а у улози предавача и тренера овог пута је био капитен црвено-белих и амбасадор ’’One Team’’ пројекта Бранко Лазић.

Још једном је потврђено да клуб са Малог Калемегдана константно одржава и подстиче друштвено-одговорне акције. Клуб то осећа као обавезу и то се са правом сматра једним од носиоца изузетне сарадње која постоји са Евролигом на пољу друштвене-одговорности и која је део ’’One Team’’ пројекта.

Пројекат ’’Win4Smile’’ је започет још у марту, а током месец дана рада, дечаци и девојчице из Специјалне Олимпијаде имали су шест успешних тренинга са тренерима КК Црвена звезда. Поред саме игре на паркету, део тренинга био је и разумевање тимског духа, заједништва и подстицај развијања креативности чланова Специјалне Олимпијаде Србије кроз креативне радионице које су садржале цртање, писање и бојење.

Сам врхунац овог дела великог пројекта било је гостовање дечака и девојчица из Специјалне Олимпијаде на првој финалној утакмици АБА лиге против и када је по први пут, сав комерцијални простор од стране клуба и његових спонзора у потпуности уступљен ради подршке и промоције пројекта. Уочи утакмице, шест дечака и девојчица имало је прилику да знање стечено на тренинзима са тренерима Црвене звезде покаже препуној дворани ’’Александар Николић’’.

Осми по реду тренинг у овкиру пројекта ’’Win4Smile’’, показао је завидни напредак шест и шест девојчица који су активни учесници. Да своју љубав према кошарци и страст према игри подигну на још виши ниво, овог пута се побринуо Бранко Лазић.

Капитен Црвене звезде помогао је полазницима Специјалне олимпијаде Србије да савладају полигоне, показао им правилну технику шута и капитенски их бодрио у сваком наредном подухвату. Дечаци и девојчице су помно пратили сваки Лазићев корак и упијали савете. За велику ангажованост и у овом подухвату, Бранко Лазић је награђен широким осмесима и сви су били свесни да је и овај тренинг више него успешан. Лазић је кратко говорио након успешног тренинга:

Још једном се показало колико је кошарка сјајна игра. Заиста сам уживао да радим са дечацима и девојчицама из Специјалне олимпијаде Србије. Показало се још једном колико је ово значајно за њих, а мени је много драго ако ће они данас изаћи из хале као бољи играчи. Ипак, најважније је да су се добро забавили, а њихови осмеси су нам то говорили – истакао је капитен Црвене звезде.

Нови тренинг у организацији Црвене звезде, чланови Специјалне олимпијаде Србије имаће већ наредне суботе и то на отвореним теренима клуба на Малом Калемегдану. То ће бити посебан дан јер ће дечаци и девојчице из Специјалне олимпијаде Србије симболично отворити реновиране терене међу зидинама Калемегдана.

Требало би поменути да су Црвена звезда и Евролига партнери у програму ’’One Team’’ већ пету сезону. У оквиру овог партнерства, заједно је рађено на шест великих пројеката од којих се посебно издваја глобална конференција одржана у Београду у септембру претходне године. На конференцији су били присутни представници свих клубова учесника Евролиге и Еврокупа који су имали прилику да увиде са којом енергијом и жељом КК Црвена звезда води рачуна о онима којима је помоћ преко потребна.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment