Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Терзић – Велика победа Звезде

Генерални директор Црвене звезде је заједно са ужим руководством клуба недавно допутовао у Анталију како би присуствовао самој завршници припрема првог тима. Том приликом обавио је и разговор са играчима и стручним штабом.

Терзић је током данашњег дана одговарао на многобројна питањао око актуелних тема везаних за Црвену звезду. Најважнија тема свакако је одлука УЕФА да прихвати Звездину жалбу и омогући јој да утакмицу против ЦСКА игра уз присуство навијача.

— Ишчекивали смо још у петак одговор, он је стигло јутрос. Презадовољни смо одлуком Комисије за жалбу УЕФА јер је усвојила нашу примедбу. Тринаестог фебруара дочекаћемо ЦСКА пред пуном Мараканаом, и не сумњам да ће до петка све карте да буду распродате. Желим да искористим прилику да пошаљем апел нашим навијачима да морамо да пазимо. Под посебним смо мониторингом, не смемо заборавити да смо кажњени условно. Ако направимо и најмањи инцидент, суочавамо се са озбиљном казном. Честитам правном тиму на челу са Драганом Милошевић и адвокатом Зораном Дамјановићем. Конципирали су жалбу на прави начин, и то је донело победу. Хвала нашим пријатељима у УЕФА, Зорану Лаковићу и Дејану Станковићу јер су помогли да правда тријумфује — рекао је Терзић, а потом још једном позвао на опрезност:

— Наш досије није нимало наиван. Црвена звезда има већ много казни, оне су се гомилале и били смо у категорији да нам прете драстиче казне. Морамо да пазимо како се понашамо, и да се трудимо да у наредном периоду све протиче у духу фер-плеја.

Са финасијског аспкета, Звезда би требало да заради од ове утакмице.

—  Очекујемо продају 52.000 карата, односно приход од 1,2 милиона евра само од улазница. У ситацији у којој Звезда јесте, иснос није нимало занемарљив.

Руководство Црвене звезде јуче је уживо пратило утакмицу против Ујпешта.

— Нисам задовољан првим полувременом, очекивао сам више. Са друге стране, не волим да екипа у овој фази игра лепршаво, то је показатељ да нису тренирали добро. Када мало дођу до даха, биће растерећенији и све ће бити лакше, све ће другачије да изгледа на терену. У другом полувремену смо диминирали, када су ушли млађи играчи који су мање уморни. Видео сам и коментаре по медијима о томе како нема фудбала без Канге. Верујем Владану Милојевићу. Милојевић жели да промени систем игре, Звезда неће играти са класичним плејмејкером и десетком. Свих 10 фудбалера ће бити максимално одговорни у фази дефанзиве, екипа ће на пролеће бити концептуално другачија. Мислимо да ће то функционисати боље, и сигурно неће долазити ниједан играч плејмејкер. Што се других долазака тиче, увек нам се нуде разни фудбалери, али Звезда има велики фонд играча и неће доводити фудбалере све док се у потпуности не увери у њихов квалитет.

Није тајна да је Звезда рачунала на приход од продаје Ричмонда Боаћија.

— Боаћи остаје за сада, а све док траје прелазни рок у Кини и Русији, не можемо ништа са сигурношћу да кажемо. Има интересовања из Кине, а оно што је добро је да Боаћи од сутра поново тренира. Да ли ће отићи после 13. или после 21.  фебруара зависи од тржишта. Продаја је нужно зло у Црвеној звезди. Са једне стране, имам спортског директора Мркелу који је презадовољан што је Боаћи остао, а са друге стране пословног директора Пантовића који није задовољан, са финансијског аспекта. А ја морам да направим баланс квалитета на терену, и прихода који може да омогући функционисање клуба. За сада остаје, а видећемо да ли ће се појавити конкретна понуда из Кине док траје прелазни рок.

Писало се да је Звезда одбила конкретну понуду за Боаћија вредну седам милиона евра.

— Није истина да смо имали писану понуду на седам милиона евра за Боаћија. Имали смо усмену понуду. Да смо имали писмену, другачије бисмо реаговали и продали бисмо га. У том моменту су се појавила два озбиљна енглеска клуба, а Енглези су увели нова правила. Да бисте добили радну дозволу, трансфер мора бити минимум осам милиина фунти, или да играч има одиграних 70 одсто утакмица у репрезентацији у последње две године. То правило из Енглеске је условило да дођемо до ове тржишне вредности Боаћија. Били смо на корак од завршетка трансфера у ВБА, није се реализовало, а касније није било реално да од девет милиона евра одемо на четири и по милиона, колика је била понуда Бордоа. Ми ћемо Боаћија сигурно продати за више новца, да ли сада у фебруару или у августу.

С обзиром на то да је и понуда за Пешића одбијена, Звезда ће морати да пронађе начин да настави са добрим финансијским пословањем.

— Имали смо понуду за Пешића од Башакшехира на пет милиона евра, али у разговору са Милојевићем и Мркелом донели смо одлуку да не треба да га продамо. Потпуно неспреман је дошао, мучио се на почетку и тек јесенас је почео да показује шта може. На пролеће очекујемо правог Пешића, онаквог каквог желимо. Боаћи би потпуно ментално потонуо да не продамо њега после 42 гола која је дао, него његову замену која је дошла и шест месеци касније. Зато је одлука да Боаћи први иде. Десило се што се десило да ВБА у последњем тренутку одустане од куповине било ког играча, и доведе Стариџа на позајмицу и ми смо остали без планираног новца, за сада. Али, није први пут да Звезда функционише без новца. Увек понављам оно што је рекао Никола Пашић: Спаса нам нема, пропасти нећемо. Ми имамо само план расхода, план прихода немамо, све се своди на импровизацију. Како ћемо успети нез нам, али успећемо — верује Терзић, који је и играче упутио у ситуацију.

— Баш сам јуче водио отворен разговор са играчима.Предочио сам им какви нас проблеми можда очекују овог пролећа, објаснио им на који начин се Звезда финансира и питао их да ли су спремни да се мало „стисну“ и играју без новца до јуна. Свима су пуна уста звездаштва, професионалци су, имају породице, али много су и зарадили јесенас, нико није без пара. Рекао сам им да ће паре сигурно добити јер су их поштено зарадили. Са разумевањем су прихватили моје, Мркелине и Милојевићеве речи. И то смо им рекли из превентиве, да би се спречила кукаквичја јаја и гунђања. Превентивно, јер не мислим да баш толико неће бити новца. Звезда има на свака три месеца УЕФА мониторнинг и ми морамо редовно да измирујемо обавезе.

Током јануара се писало о још неким фудбалерима који су били Звездина жеља.

— Рекао сам вам деветог јанура да ће доласци били условљени одласцима. Јевтовић може да дође само ако оде Срнић или неко други од бочних играча. Нисмо хтели да гомиламо играче. Довели смо само Бена који је био изричита жеља Милојевића. Довели смо и малог Хајдина, кога морам да похвалим. То је била потреба јер је десноноги Гобељић играо левог бека, а то није природно. Са Хајдином смо завршили прелазни рок што се долазака тиче, а сваки накнадни долазак би био условљен одласцима. Мирко Иванић је био једна од жеља, али многе ствари се нису поклопиле: и висока цена Бате Борисова и неодлазак Боаћија и промена система игре. Такође, није било експлицитног става Иванића да жели да дође. Алексић није профил играча који може да замени Кангу. Канга је класична осмица, Алексић је нешто између шпица и везног играча, то је изванредан играч али није тај тип који нам је потребан Са Ђуричићем никада нисам ни разговорао. Мркела га је у децембру питао да ли има жељу да дође, а он је рекао да му није приоритет повратак у Србију, и ту смо завршили разговоре.

Што се одлазака тиче, понуда је било и за Немању Радоњића.

— Имали смо конкретну понуду Штутгарта на шест милиона евра, али проценили смо да није прави моменат за продају Радоњића. Ако ми већ сада имамо понуду од шест милиона евра за играча који није дао гол у Суперлиги, то значи да он има потенцијал који је неко препознао и жели то да плати. Очекујемо да прође први пут у животу озбиљне припреме, да експлодира овог пролећа, поправи статистику и голова и асистенција која му није добара, оде на Мундајал, помогне екипи да одигра квалитетно квалификације за Лигу шампиона, и онда можда у августу да размислимо о продаји.Радоњић је доведен из Роме на позајмицу на две године. Потписао је тада од 2017. до 2019. године. Уговор са Ромом му истиче 2019. Он је прошле године потписао уговор са Звездом који важи од 2019. до 2023. По томе се Рома не пита ништа. Звезда је могла да га задржи, или да га пошаље негде на позајмицу. Од 2019. до 2023. само Звезда располаже њиме, а после 2019. године 15% припада Роми, 25% играчу, и 60% Црвеној звезди. Рома се ни у једној варијанти суштински ништа није питала, али јесте формално јер нам је био потребан раскид уговора о позајмици и тих 15% колико припада Роми, и да то што смо се договорили за 2019. припадне нама и њима већ у јануару 2018.

Са Доналдом и Ле Талеком се разговарало, понуђени су им уговори које они нису прихватили, и до лета ће бити фудбалери Црвене звезде.

— Не мисли да су Доналд и Ле Талек кичма тима. Борјан, Стојковић, Вујадин Савић, Родић су кичма, а ту су и Јовичић, Крстичић, Радоњић, Срнић, Милић, Пешић, то је костур тима. Доналд и Ле Талек су ту трећу годину, дали су велики допринос, али су у годинам кад треба да решавају егзистенцију. У октобру су им понуђени нови угвоор, одбили су их и поштујемо њихов став. Али, Звезда ће се увек водити тиме да ничији појединачан интерес не може да буде испред њених. Користиће их Милојевић на терену у оној мери колико буде потребно,али сигурно неће на штету младих играча. И Бабић је од петка наш играч, и добиће више простора. Плански радимо и дугорочно размишљамо. Доналда и Ле Талека Звзеда ће испоштовати и бити коректна. И у јуну ће им бити понуђени нови уговори, међутим, Доналд је одбио понуду 70.000 нето плату од Динама уз 8000.000 евра обештећења, и 750.00 евра обештећење од ПАОК-а уз плату 800.000 евра годишње нето. Мисле да могу да добију више, тако да није реално да прихвате наше понуде.

Што се младих снага тиче, Рачић и Аџић су се већ учврстили у првом тиму.

— Рачић је крајем августа потписао нови уговор на четири године, овог пролећа очекујемо да то уради и Лука Аџић.

За крај, Терзић је говорио и о томе на који начин се Звезда бори против неспортских ствари у српском фудбалу.

— Због свега што нам се догодило претходног пролећа и отете титуле, јесенас смо се оглашавали и упозоравали. Немамо друге механизме да се изборимо са играма ван терена, осим саопштењима које нити воле навијачи нити иг волимо ми. Међутим, кад нам се деси као прошлог пролећа да нам отму титулу, многи су нам говорили да је требало да се оглашавамо док смо били први на табели. Поучени тим искуством сада упозоравамо док имамо девет бодова више, на све игранке на штету Црвене звзеде. Не бих више ништа да кажем на ту тему — подвукао је Терзић.

Повезане вести

6 comments

dejo феб 25, 2018 at 21:20

Terzicu ajde pricaj sa Elznerom da vodi jednu od selekcija omladinske skole Crvene Zvezde ili da bude skaut Crvene Zvezde

Reply
dejo феб 24, 2018 at 15:58

Terzo ocemo da produzis ugovor sa trenerom Crvene Zvezde Milojevicem jer je on puno zasluzan za uspjeh Crvene Zvezde da se date jak ugovor treneru Crvene Zvezde Milojevicu da mu se dovedu igraci u Crvenu Zvezdu posebno prava zamjena za Kangu da se produzi saradnja sa citavom zadnjom linijom tima Crvene Zvezde zajedno sa golmanom Crvene Zvezde da se produzi saradnja sa Donaldom ,Jovicicem ,sa Zvezdinom djecom i Benom ,Terzicu trebalo bi dogovorit sa Milijasem i Andjelkovicem da zavrse karijeru al im posle ponudit da treniraju djecu u omladinskoj skoli Crvene Zvezde ili budu skauti Crvene Zvezde ovo sve treba Terzicu da napravis zajedno sa upravom Crvene Zvezde ,Terzicu mora da se pojaca skauting sluzba Crvene Zvezde sa novim ljudima Zvezdinim bivsim igracima ,Terzicu Crvenoj Zvezdi su potrebni sponzori dovede iz Rusije sponzore neka ih Gasprom dovede jer je potrebno jos inekcije Crvenoj Zvezdi ,Terzicu potreban je Crvenoj Zvezdi trening kamp to si obecao valjda

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 6, 2018 at 21:34

mlacenje prazne slame..niti je bila i jedna ponuda niti ih ko trazio..da su trazili bilo koga pustio bi terza svakog ovako nema para nema muzike..jesmo dobilo malo sa Benom ali smo slabiji..daj boze da odbranimo titulu sve drugo je pusta zelja

Reply
Hadži Dragan феб 6, 2018 at 05:53

Dragane, apsolutno se slažem sa tobom. Terza sam napumpava cenu, a da se niko nije ni interesovao za igrače. Možda tako treba.

Reply
Dragan феб 6, 2018 at 01:41

Terza, nisi ovakvu pricu pricao u decembru…Trabunjao si da Boaci ne ide ispod 10.000,000, da za Kangu ima ponuda od 4.000.000, ali ce ostati…je li… da cemo kupiti 4 igraca koji ce odmah igrati…itd..itd…sad ispade da niko nista nije ni ponudio za Boacija, ali jeste za Pesica i Radonjica, ali njih nismo, je li, hteli da prodamo…auuuu…kakva revija fora i fazona… Bolje stisni redove, da pokusamo da prodjemo CSKA i osvojimo titulu, jer nisu dobri nagovestaji…na pripremama ne mozemo dve akcije da sklepamo…onaj psihopata Kanga je definitivno bio glavni igrac i za njega nemamo zamenu…sve neka krila i neki zadnji vezni…u celoj ekipi nemamo klasicnog veznog igraca!!!

Reply
josif феб 6, 2018 at 08:05

Dragane brate ja ovog nista nemogu da razumem!De mi objasni ako si ti nesto razumeo,ovaj kako barata i mulja oko brojeva moze biti ministar finansija.Dobro sise setio zvake o cetiri igraca koji ce odmah da igraju i donesu kvalitet.Auu boze lagarije.Pozz.mkd

Reply

Leave a Comment