Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мркела – Имамо јак тим

Припреме у Анталији пролазе у радној атмосфери и добром расположењу које је само на моменте покварила повреда Ричмонда Боаћија. Ипак, све се више размишља о првој званичној утакмици која следи 13. фебруара.

Стручни штаб улаже велике напоре како би екипа нови европски изазов дочекала спремна, а спортски директор Црвене звезде говорио је о променама које је донео зимски прелазни рок. Одлазак Гелора Канге наметнуо се као најсвежија тема.

— Канга је добар играч и жао ми је што више није са нама. Желим му све најбоље у Спарти. То је живот професионалних фудбалера и такав је живот играча у Црвеној звезди, провео је овде неколико лепих година како и сам каже. Задужио је Црвену звезду и желимо му све најбоље. Неће долазити замена за Кангу, изузев ако то не буде неки екстра фудбалер. Алексић је одличан фудбалер са којим сам ја разговарао, али није профил играча као Канга. Сваки играч је специфичан и никада не можете да кажете да ће после одласка неког играча бити исто и да ће га неко добро заменити — започео је разговор Мркела.

Према речима спортског директора, тренер Милојевић има визију како екипу уиграти и без Канге.

—  Постоји више опција за игру без Канге и мислим да сте неке опције видели против Амкара. Вероватно би било боље да се трансфер раније реализовао како би било и више времена за уигравање, али ми смо спремни на све, таква је ситуација у фудбалу. Никада не можете рећи да ће се нешто десити тада и тада. Очекивали смо неке ствари раније, пре свега са Боаћијем јер је све наговештавало да ће се неке ствари десити још у децембру, и у складу са тиме смо били спремни да реагујемо. На крају се ништа није десило. Задовољан сам тимом који сада имамо, имамо јак тим. Канга је отишао, дошао је Бен, имамо и више опција на бековским позиција са Хајдином који може добро да покрије оба места.

Звезда је у самом шпицу појачана и повратком Милана Павкова са позајмице.

— Синоћ сам обавио разговор са Павковом, он је задовољио на овим припремама, а играо је и добру полусезону у Радничком. Разговарали смо с обзиром на то да су се околности промениле. Да је Боаћи отишао, било би простора за њега да игра, а овако ће тог простора бити мање па ћемо заједно донети одлуку у наредних неколико дана. Није опција продаја, већ само евентуална позајмица.

Ипак, повреда Боаћија непријатно је изненадила све у клубу, а шефа стручног штаба принудила да размишља о свим могућим алтернативним решењима.

— Оптимиста сам да ће Боаћи бити спреман већ и за прву утакмицу за ЦСКА. Снимак који смо видели, а ограђујем се јер кажу да снимак треба радити 48 сати после повреде а ми смо га радили одмах, показује да није у питању тежа повреда, да мишић није толико проблематичан и да истегнуће није страшно. Прогноза је да пауза треба да траје 10-так дана, а после интензивних терапија које ће почети већ сутра, очекујем да то буде и брже. Али, сачекаћемо, сутра је ново снимање па ћемо све знати са сигурношћу — истиче Мркела.

Један од фудбалера који је могао да напусти екипу је и Славољуб Срнић, али на крају трансфер у Трабзон није реализован.

— Не могу да кажем све детаље, нити их знам. Прича са Трабзоном постојала је још од краја децембра. Људи из Трабзона су били у Београду, онда је све то заустављено па поново подгрејано. У последњим сатима прелазног рока  поново је оживела нека могућност, али на крају се ништа није догодило — рекао је Мркела.

Повезане вести

9 comments

dejo феб 4, 2018 at 01:31

Mrkela samo cu ti rec jedno da su se Rusi puno pojacali pa ti vidji je li dobar sastav Crvena Zvezda ima a ovo treba da reces i Milojevicu i Terzic mora ovo da zna isto da se CSKA puno pojaca

Reply
nmitic феб 3, 2018 at 20:08

Gospodine Mrkala, samo na osnovu statistike da smo u 90% slučajeva kada nije igrao Kanga igrali nerešeno ili izgubili utakmicu dovoljno govori da li smo jači ili ne. Trebalo je na vreme razmišljati o njegovoj zameni.Bilo je bolje nekako prodati Donalda i Taleka, a zadržati u krajnjoj meri Kangu.I ono što meni, a i većini Zvezdaša smeta je spominjanje po medijima kako smo već osvojili titulu.Daleko je još titula, obzirom na podelu bodova i prošlogodišnje loše iskustvo sa gubitkom iste.Tako da pamet u glavu.Pozdrav.

Reply
Džoni феб 3, 2018 at 18:40

Lukman Haruna je bio potencijalno pojačanje prošle godine, bio je i na pregledima. Sad dali je njegov menadžer tražio mnogo novca ili je ovaj igrač toliko nespreman neznam. Ali po svemu u njegovoj dosadašnjoj karijeri on bi predstavljao idealnu zamenu za Kangu, stim sto je njegov CV daleko daleko bogatiji. Pitanje je samo u kakvom je on stanju trenutno posto je godinu dana bez angažmana i slobodan je igrač. https://m.youtube.com/watch?v=M8vh9dx1iNw

Reply
dejo феб 4, 2018 at 01:25

Dzoni je li to zavrsen posao Crvene Zvezde za Harunu

Reply
sladajac феб 3, 2018 at 16:59

Imamo slabiji tim 30 posto ,koliko je Kanga znacio Zvezdi.Bolje da ste se odrekli Le Taleka i Donalda samo da ostane Kanga.Nemoj da se igrate dovodjenjem igraca od 31 god. Damian Eskudero ni za dzabe nam ne treba…

Reply
dejo феб 2, 2018 at 23:00

Sportski direktore Crvene Zvezde Mrkela dovedite jednog igraca koji ce da bude veza izmedju odbrane i napada kao Kanga

Reply
dusan феб 2, 2018 at 22:19

imamo da ti ne kazem kakav tim. ogromna kolicina nagomilanih polutana, bez jednog jedinog koji je umeo da igra lopte i bio piksi za siromasne. nego gledajte kako znate i umete da uzmete kataija.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 2, 2018 at 19:03

mi NEMAMO jak tim gospodine Mrkela..videlo sa da sa Krsticicem umesto kange smo ocaj..decko je dobar ali daleko da moze biti kreativac..on je prespor i isti je milijas..ukoliko ne iskopamo nekog brzog pleya opet ce biti ista pesma kao prosle godine gubitak titule..a da prodjemo cska sa krsticicem je samo san..imamo jako dobra krila radonja i ben sa pesicem u napadu alli organizatora igre NEMAMO i kraj price..krsticic trci kao prebijena macka bez snage,bez brzine bez brzog menjnja pravca.okretnosti jednom recju decko nije za ozbiljan fudbal

Reply
milos rankovic феб 2, 2018 at 18:23

MNOGO PRICATE MALO RADITE UPRAVO NASA MOGLI STE RENU DATI BOACIJA ZA SEDAM MILIONA I DOVESTI IVANICA UMESTO KANGE STA CE TI NA KRILIMA TOLIKI IGRACI IMAS PET SPICEVA A DESETKU NEMAS PROSLE GODINE TITULU IZGUBISMO STO KANGA NIJE IGRAO PROTIV VOZDOVCA SAD TERZIC GLEDA I PRICA PARTIZAN SLABIJI A NISI GA DOBIO SKORO TRI GODINE I NIJE MI JASNO GDE SU PARE PET MILIONA OD GASPROMA ULAZNICE MILION I DVESTA SVAKA EVROPSKA PO GRUPAMA ZA OSVOJENE BODOVE U GRUPI TO JE PREKO DEST MILIONA I MI NEMAMO PARE NEMOGUCE A DAJES KOMENTARE LE TALEK I DONALD IGRAJU ZA 240 000 KAKO

Reply

Leave a Comment