Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Одрађен први јутарњи тренинг на Кипру

Овог јутра од 9 часова и 30 минута на главном стадиону ФК Пафос фудбалери Црвене звезде одрадили су први од два тренинга колико их данас очекује.

Наше фудбалере на функционалном тренингу на Кипру дочекало је сунчано и топло време. На 17 степени изабраници Владана Милојевића јаким интензитетом радили су два часа.

И овог јутра наши играчи истрчали су на највећи стадион у Пафосу петнаест минута пре заказаног почетка и у одличном расположењу започели рад. За разлику од јучерашњег тренинга који је био само увод у рад, данас су наши фудбалери имали доста интензивнији и напорнији рад, какав их чека до краја боравка на Кипру.

Данашњи тренинг отпочео је загревањем уз реквизите. Готово четрдесетоминутне вежбе предводио је помоћни тренер Владимир Јанковић. Радило се на истезању и загревању читавог тела.

Наредних 30 минута наши играчи су подељени у две групе у утакмицама шест на шест вежбали кретњу и позиционирање на терену. Они су били подељени у четири екипе по седам играча, а фокус је био на поседу лопте. Свака екипа имала је задатак да што дуже лопту задржи у својим ногама и не дозволи противнику да дође до ње.

Након тога, поново подељени у четири екипе, наши фудбалери играли су на два гола на скраћеном терену. Циљ је био што боље затварање противничког напада, као и увежбавање што брже реализације. Важили су се само голови које су игачи постизали након првог контакта са лоптом. Иако је тек почетак припремног периода, није изостало жестоке борбе за сваку лопту. Низали су се атрактивни потези на обе стране, а неколико одличних голова постигао је и нови Звездин нападач Бен и тиме потврдио да поседује одличне реализацијске способности.

Наши фудбалери радили су на добро познатом кипарском стадиону, највећем у Пафосу. Интересантно је да је упаво на њему на претходним зимским припремама дебитовао играч који је ове сезоне у црвено-белом дресу постигао чак 23 гола, Ричмонд Боаћи.

Као што је и до сада то био сучај, бројни пријатељи клуба дошли су да поздраве нашу екипу, а ту су били и мештани, као и они који су своје најлепсе студентске дане провели у Београду.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment