Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци пред пут на Кипар

Фудбалери Црвене звезде започели су припреме за пролећни део сезоне, а осим стандардних првотимаца, повратника са позајмица, тренеру Милојевићу јавила су се и четири фудбалера која су јесенас са омладинским тимом освојила јесењу титулу.

Момак о коме се засигурно највише причало претходних месеци је Дејан Јовељић. Нападач који је постигао већ 33 гола у лиги играча до 18 година, пред крај прошле сезоне забележио је и деби за први тим црвено-белих:

— Драго ми је што смо се поново окупили након паузе и онако успешне полусезоне. Ја сам један од оних млађих играча који већ имају доста искуства са припремама сениорског тима, са Луком Илићем сам још 2016. био у Копру где смо се први пут сусрели са тим начином рада. Сада су ипак и моја, али и очекивања других већа, а на мени је да наставим са формом из јесењег дела. Летос на Златибору смо ми млађи одлично радили са овим стручним штабом, поготово са тренером Косановићем, то је сигурно и један од фактора који су утицали на добре резултате омладинске екипе. Зато се радујем новим тренинзима на Кипру — поручује популарни Јовеља.

Неко ко је са нашим нападачем током јесени одлично сарађивао је и леви бек Алекса Терзић. Управо он је асистирао код много његових голова, али је и сам био стрелац више пута. Сада ће бити заједно на припремама првог тима:

— Чињеница да смо ми из омладинског погона поново позвани да дамо свој допринос припремама најбољег Звездиног тима у последњој деценији говори да управа клуба са стручним штабом и те како води рачуна о сваком појединцу који је своје интересе подредио клубу коју воли. Такође, светан сам да клуб и даље улаже у своју младост и да од нас очекује максимално ангажовање како бисмо оправдали поверење и искористили велику прилику која нам је указана. Морамо уложити огроман рад и пожртвовање како бисмо се изборили да у будућности заиграмо у првом тиму и остваримо дечачке снове. Верујем да смо својим партијама у омладинском тиму оправдали свој статус и да полако долази време када ниво игре морамо подићи на виши ниво како би смо одговорили захтевима тренера Милојевића и стручног штаба који предводи — одушевљено говори Терзић првог дана припрема.

Стигли смо и до средине терена, а неко ко је ту све држао под контролом ове јесени у млађем тиму Звезде је Вељко Николић. И он је прошао летње припреме са сениорима на Златибору, а осим много сјајних дриблинга и асистенција, прошлу годину памтиће и по феноменалном голу са пола терена против екипе Војводине:

— Захвалио бих се стручном штабу на указаном поверењу и позиву на припреме. Очекујем да се на Кипру пре свега физички и психички спремимо за предстојећи наставак сезоне, да се ми млађи играчи наметнемо тренеру како би знао да може рачунати на нас. Сваки позив за сениоре ми много значи зато што се ту игра много лепши и чвршћи фудбал. Надам се да ћу се ове сезоне изборити и наметнути и напокон дебитовати, што ми је жеља од кад сам дошао у клуб — каже Николић.

Један од двојице најмлађих на Кипру биће штопер, Страхиња Ераковић. Њему ће ово бити прве сениорске припреме, а момак кога због препознатљиве фризуре зову Чупа, није скидао осмех са лица током прозивке и првог тренинга:

— Још не могу да верујем да сам овде са првотимцима Звезде. Током јесени сам играо и за кадете и за омладинце и ево сад већ тренирам са сениорима. Стварно је јако леп осећај и веселим се сваком тренингу на предстојећим припремама. Знам да ћу бити један од најмлађих на Кипру, заједно са Иваном Илићем и знам да ћемо имати и посебне задатке пре и после тренинга али све ће то бити феноменално искуство за мене. Причали су ми мало омладинци како је на припремама и не могу да дочекам недељу када се путује. Ја ћу тамо пружити свој максимум исто као и током јесени за омладински тим, а знам да ћу пуно тога научити и побољшати своју игру — закључује Ераковић.

Повезане вести

Leave a Comment