Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Звезда одлично кренула, али потом стала на корак од победе

У четвртом колу шампионата Србије црвено-бели су одлично одиграли прва два сета, потом наредна два изгубили на разлику, a затим, после велике борбе, поклекли у тај-брејку: Црвена звезда – Нови Пазар 2:3 (25:19, 25:21, 24:26, 25:27, 13:15).

У трећем сету је наш тим губио са 18:11, па 20:14 и 24:21, да би ипак увео сет у неизвесну завршницу, али ипак је недостајало снаге за потпуни преокрет. Четврти сет је био потпуно изједначен, Звезда је имала и меч лопту, али су поново гости били мирнији у завршници. Пети сет је такође био узбудљив, али на нашу жалост, са истим исходом као и претходна два.

Гости су одлично отворили меч, освојивши прва четири поена, па је тренер црвено-белих, Кобиљски, био приморан да већ у раној фази сета реагује тајм-аутом. Звезда се „тргла“, стигла на поен заостатка, пропустивши потом и шансу да дође до изједначења (5:7). Убрзо су погрешили и Пазарци (8:8), да би одлична реакција Петровића на мрежи довела Звезду у вођство (10:9). Ипак, гости везују три поена и одлазе са предношћу на обавезну паузу у сету (10:12). Прва два поена после паузе су припала нашем тиму, који је потом, поеном Гмитровића, поново повео (15:14).  Покушали су Пазарци тајм-аутом да зауставе Звездин налет, али нису у томе успели (21:16). Црвено-бели нису испустили ову предност, Нејић је блоком, у ситуацији 1 на 1, потврдио вођство Звезде у сетовима – 1:0 (25:19).

И на старту другог сета су се боље снашли Пазарци (0:3), Звезда неколико пута стизала на поен заостатка, све до аса Јовановића (7:7). Блок поеном Машуловића, Звезда је и повела (9:8). Звезда је имала два поена предности на техничком тајм-ауту, а потом је и додатно увећала предност после невероватне одбране Нејића (14:11). Нови Пазар прилази на поен заостатка (17:16), да би потом уследила игра поен за поен све до феноменалне реакције двојног блока (Д. Павловић, Машуловић) – 23:20. После тајм-аута, Гмитровић користи одбрану Петровића да донесе Звезди четири сет лопте, а друга је реализована после сервис грешке Хамзагића – 2:0 (25:21).

И наредни сет су гости боље отворили, Кобиљски је реаговао тајм-аутом (2:6). Нејић је прекинуо серију Пазараца (3:7), али само на кратко (3:9). Данило Павловић је везао два поена, чиме је разлика била преполовљена (6:9). Ипак, Нови Пазар је зауставио налет црвено-белих и отишао са +5 на обавезну паузу у сету (7:12). После блок-поена Поломца, Кобиљски је затражио нови предах, али то није зауставило госте (11:18). Пазарци су са +5 ушли у завршницу сета (15:20), Звезда је са два успешна блока припретила (17:20). После тајм-аута, уследила је грешка гостију, па нови успешан блок нашег тима (19:20).

Уз доста среће, Пазарци прекидају серију Звезде, а потом стижу до три сет лопте. Црвено-бели се и даље нису предавали и спасили су све три. Ипак, Звезда је пропустила шансу да стигне и до сет лопте, а то су гости знали да искористе и у следећем поену освајају сет – 1:2 (24:26). Штета, мало је недостајало да Звезда стигне до потпуног преокрета у овом сету, и тиме реши и меч.

Као и у претходним сетовима, на почетку сета поени већином припадају гостима (1:4). Предност је убрзо увећана (5:10), али се Звезда са три узастопна поена вратила резултатски у сет. И после паузе су настављени одлични сервиси Гмитровића, резултат је био изједначен (10:10). Ипак, Нови Пазар везује два поена и одлази са предношћу на технички тајм-аут. Уследила је нова серија Звезде (13:12). Наставила се резултатска клацкалица, углавном се играло у серијама од по 2:0.

Тимови су у завршницу сета ушли поравнати, Звезда је прва стигла до сет, односно за њу меч лопте, али није успела да је искористи. Гости потом стижу до сет лопте, Звезда се одбранила први пут, али други није – поен Хамзагића уводи меч у тај-брејк – 2:2 (25:27).

На старту одлучујућег сета се играло поен за поен, да би Нови Пазар први стигао до два поена предности на шта је реаговао Кобиљски тајм-аутом (5:7). При резултату 6:7, Петровић је незгодно доскочио, па је морао да изађе са терена, заменио га је Стоковић. Звезда је освојила наредна два поена и повела пред промену страна (8:7). Пазарци освајају наредна два поена и прелазе поново у вођство, а потом стигли и до +2 (10:12). Звезда осваја два поена после тајм-аута Кобиљског, пропушта шансу и да поведе, а један дуг поен, припao је нашој екипи (13:13). Нажалост, наредна два поен су припала противнику, који излази као победник из овог меча – 2:3 (13:15).

Александар Гмитровић је поново био најефикаснији са чак 36 поена, Хамзагић је на другој страни забележио 28.

Штета за млади тим Звезде, били су тако близу тријумфа, али фалило им је и мало среће у одсутним тренуцима. Звезди је ово трећи пораз у четири утакмице, док је актуелни освајач Купа и Суперкупа и даље непоражен.

Већ у петак Црвена звезда гостује у Краљеву, екипи Рибнице.

4.коло, БПШ Суперлига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НОВИ ПАЗАР 2:3 (25:19, 25:21, 24:26, 25:27, 13:15)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Предраг Баланџић и Владимир Цветковић. Трајање меча: 125 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (либеро), Стоковић, Гмитровић 36, Машуловић 6, Петровић 2, Нејић 15, Јовановић 6, Додић, Д. Павловић 15. Нису играли: Мељанац, Н. Павловић, Андоновић. Тренер: Драган Кобиљски.

НОВИ ПАЗАР: Вукашиновић 24, Сретеновић, Поломац 10, Затрић, Даца 5, Зуковић (либеро), Божовић, Радосављевић 8, Симић, Вилимановић 6, Прушевић, Хамзагић 28. Тренер: Хамза Затрић.

Повезане вести

Leave a Comment