Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Милојевић – Верујем у свој тим

Црвена звезда започиње свој европски пут утакмицом првог кола квалификација за Лигу Европе против малтешке Флоријане. Меч се игра сутра, 29. јуна, на стадиону „Рајко Митић“ од 20:30 часова.

Шеф стручног штаба црвено-белих Владан Милојевић изнео је своја очекивања пред сутрашњи дуел и свој деби као тренера Црвене звезде на званичној утакмици.

— Очекивања у Црвеној звезди су највиша и то ће увек тако бити. На првојој међународној утакмици у овој сезони противник нам је екипа која је до квалификација дошла освајањем националног Купа. Они имају много интернационалаца, највише Аргентинаца и Италијана, тренер им је такође Италијан и успео је свој темперамент да пренесе на екипу. Испратили смо неколико њихових утакмица до којих смо могли да дођемо. Они су агресивна екипа, показали су да имају квалитет тиме што су освојили Куп. Без обзира на то што су заузели пету позицију у шампионату разлика у бодовима у односу на првопласирану екипу није била велика тако да позиција на табели не осликава њихов квалитет. Црвена звезда као велико име поштује сваког противника, али не плашимо се никога, немамо ниједан разлог за то. Уколико се плашиш то значи да не верујеш у себе, а ја у своје играче имам максимално поверење. Ми смо Црвена звезда и сувишно је уопште говорити да чемо ићи на победу, то се увек подразумева, како год да се зове противник — рекао је Милојевић.

Звездин стратег истакао је да његова екипа поштује сваког противника.

— Перцепција свих нас спортских радника и људи који прате фудбал би требало да се промени. Немамо никакво право да потцењујемо било коју екипу. Не желим да стварам алиби себи, али данас у свету сви играју фудбал и много је екипа из Казахстана, Узбекистана, са Малте које имају озбиљан буџет и добро организоване екипе. Не знам да ли данас постоји једна земља на свету где је фудбал потпуно аматерски. Фудбал је отишао у сасвим другу димензију и нема формалних утакмица у којима се победник унапред зна. Уколико не схватите озбиљно противника можете да имате озбиљан проблем. Чин се да је код нас поглед на фудбал такав да сви очекују да ће Звезда где год да се појави победити без муке. Ми имамо велико име, велико бреме и зато поштујемо сваког противника јер данас све земље имају квалитетне играче и тренере и никога не потцењујемо.

Рани старт квалификација за Лигу Европе није оставио много времена за припрему шефу струке Милојевићу.

— Не могу да кажем да смо имали припремни период у правом смислу те речи. Имали смо 20 дана и покушали смо све да ставимо у то кратко време. Ипак, све је то зна нас велики изазов, а ја не бих могао да се бавим овим послом. Морам да се водим оним што је чињенично стање, а не оним што бих ја волео. Раније је било много више времена за припрему екипа пред старт европских такмичења, али не верујем да ће се та времена опет вратити. Морамо да се што пре прилагодимо новој ситуацији. Очекујем да ће почињати да се игра све раније јер УЕФА покушава што већи број клубова да укључи у своје такмичење.

Владан Милојевић  још увек размишља чија ће се имена наћи у стартних једанаест.

— Не могу да рачунам на Кангу који је суспендован и вероватно на Руиза који има проблем са повредом, али до последњег тренутка остављам простор за промене у екипи. Јако сам задовољан радом свих играча, а као тренер увек имам дилема, то је нормално. Пред утакмицу ћу одлучити ко ће бити у саставу.

Сви играчи у екипи се одлично слажу и управо то тренер Милојевић истиче као највећи плус своје екипе.

— Атмосфера у екипи је одлична, а за мене је то изузетно важно јер је она кључ целог успеха. Добар однос нам даје базу да уопште можемо да направимо одличан резултат. Играчи су показали веома висок ниво професионализма, пријатно сам изненађен њиховим односом на терену и ван њега. Јако ми је битно да играч Црвене звезде у сваком тренутку зна као се понаша, шта представља и који грб носи јер је овај клуб то заслужио.

Висока температура у Београду може да буде отежавајућа околност екипама на сутрашњем мечу.

— Услови за игру ће бити тешко, али то се и очекује од утакмице која се игра крајем јуна. Ми смо дужни да изађемо и да играмо, а шта ће бити то ћемо видети. Најбитније за обе екипе јесте здравље играча, они ће сигурно на терену изгубити много течности и, уколико буде било неопходно, на делегату је да одлучи да ли ће бити потребе за паузом. Морамо да се прилагодимо условима и да што мање размишљамо о томе, исто је за обе екипе.

На конференцији  је било речи и новим појачањима у току прелазног рока.

— Прелазни рок траје, сви у клубу, на челу са спортским директором, пратимо играче које бисмо желели у току сезоне да гледамо у црвено-белом дресу. Прелазни рок траје до 31. августа, данас се ситуација мења из сата у сат. Одласци ће свакако условити доласке током лета. Волео бих да направим здраву конкуренцију у екипи. На позицији штопера смо тренутно дефицитарни, али довели смо Вујадина Савића и, уз Фримпонга, ту је и Ле Талек. Немамо много времена и не сматрам да би сада требало да нагомилавамо играче само због ове утакмице, имам апсолутно поверење у фудбалере који су тренутно у екипи и верујем да ће све проћи у најбољем реду — поручио је Милојевић.

Повезане вести

18 comments

josif јун 29, 2017 at 13:47

Moze neko dami posalje lin od kanala RTS1 to nemam u mkd sem satelitskog kanala.Unapred hvala.Pozz.MKD

Reply
Dejan јун 28, 2017 at 23:41

Peporucujem Terzicu da raspoloziva novcana sredstva odmah isplat Le Taleku. Kangi, Donaldu, Srnicu, Savicu, Ruizu, Milicu, Stojkovicu, Milijasu, Andjelkovicu kako bi otisli bilo gde i tako pojacali Zvezdu. Bio bi to najbolji potez uprave od dana kada je klub osnovan! Dajte im sav novac i da krenemo od pocetka. Stojkovica posebno dobro isplatiti i sudskim resenjem mu zabraniti prilaz Marakana jer je veca neznalica mozda i od Ruiza i Savica zajedno.

Reply
црвеназвезда јун 28, 2017 at 21:23

Све је мање више на жалост тачно што сте написали, кад немаш паре не можеш ништа добро и квалитетно да купиш па то важи и за играче и за тренера али ми није јасно зашто Ђуровски није остао тренер па ваљда је он у сваком случају бољи од Милојевића?

Reply
Dejan јун 28, 2017 at 20:44

E, moj Milojevicu…ja se sigurno ne razumem u ovaj sport kao ti ali toliko znam da ti ovde nemas nijednog pravog fudbalera osim Racica. Mislim da sam u pravu a voleo bih da me igrom demantuje ovaj tim…mada…teeesko…

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 28, 2017 at 21:08

slazem se..Racic je doktor za balvan le taleka

Reply
Pera јун 28, 2017 at 20:38

Kažu talijani daju mil EUR za Adžića. Smešno, dečko tek počinje da igra. Samo budala bi trgovala sada sa igračem a ima ugovor do 2018. Potpisati ga odmah do 2022 ako hoće da igra. Ne sme se praviti greška da ode kao Plavšić za dž. Prosto je neverovfatno šta rade menadžeri sa zvezdinim klincima. Kad pipnu loptu oni bi odmah da ih prodaju da uzmu kolko uzmu. Gubi Zvezda a gube i igrači. Alo klinci kad podpisujete ugovore potdpisujte sa klauzulom da igrate bar 2 godine niste vi budale da ne uslovljavate a da nam menadžeri uvaljuju mačke u džaku koje moraju da igraju. Kad će da rasteraju ove diletante od fudbalera.

Reply
Otpisani101 јун 28, 2017 at 19:53

Niko ovde ne podrzava upravu…istina je da ima ko da smeni terzica za jedan dan bi to uradio…zvezdine legende ni puskom ne mozes da nateras na marakani,ni kada je proslava a za presednika u duznu i tuznu zvezdu nikada…milojevic nije najbolje resenje ali bolji idu u bogatije klubove i to nam je sto nam je…od mogucih on je najbolji…ne valja grof,ne valja milojevic a za bolje para nema…oko pojacanja…isto to nam sto nam je…u velikog duznika dolaze oni koji ne igraju,kojima istekao ugovor i nemaju gde ili poluigraci i teletabisi kako ih neko ovde zove…bolji idu gde ima para…meleg sam izjavio da nece u zvezdu a rad svoje igrace ne prodaje zvezdi i partizanu…tu terzic o marasu moze samo da sanja…to je sustina price o prezaduzenoj zvezdi a vi se i dalje zabavljajte na ovom sajtu i pisite da svako ko dodje nije dobar a zvezda puna para pa umesto ronalda uprava dovela rikardinja…koliko para ,toliko muzike i nema druge filozofije…i meni ovo sve tesko pada ali bolje nemamo ili mozda nismo ni zasluzili…ko ce ga znati?…

Reply
Backo јун 28, 2017 at 20:17

Normalno razmisljanje od A do S !!!

Reply
oknarb јун 28, 2017 at 19:19

изгледа да међу навијачима звезде има присталица додуше у мањем броју који подржавају све што управа ради у прелазном року -прва грешка враћање вујадина.ма колико је неспоран као делија и борбен мислим да није играч великог домета,2 грешка рикардињо ,милим да ништа није бољи од кадуа иако на другој позицији3 забрињава долазак ћаласана

Reply
Rade Severac јун 28, 2017 at 17:45

Dajte ljudi spustimo malo loptu. Ovde generalno na svim vestima se kritikuje sve i svako. Nevalja nam trener nevaljaju pojačanja a nije odigrana ni jedna
takmičarska utakmica, neznamo uopšte kako će biti.Niko nemože reći dali ćemo biti dobri ili loši sačekajmo da vidimo a ne udri po svemu.Pravi Zvedaš će uvek podržati iskreno našu Crvenu Zvezdu i u dobru i u zlu a za kobajagi navijače koji samo nešto gunđaju i ništa im ne valja baš me briga. ZVEZDA JE ŽIVOT OSTALI SU SITNICE :slavlje: :slavlje: :slavlje: !!!!!!!!

Reply
Verni do groba.Br.Cg. јун 28, 2017 at 19:57

Slazem se brate….PRAVI DELIJA VERAN JE …..MA KO IGRAO I MA KO VODIO KLUB I TIM

Reply
dejo јун 28, 2017 at 17:41

Treneru Crvene Zvezde Milojevicu nadam se da ti ne sastavlja tim Crvene Zvezde jer bi to bio veliki problem za Crvenu Zvezdu a i dokazalo bi se da ti nemas autoritet a nadam se da ti ne sastavlja tim Terzic Milojevicu treneru Crvene Zvezde

Reply
crvenazvezda јун 28, 2017 at 16:48

Ја не мислим да је Милојевић право решење за избор тренера нити да ће постићи неке резултате вредне пажње. Волео бих да грешим.

Reply
oknarb јун 28, 2017 at 16:04

šta možemo ako na jedvide jade prođemo fliorijanu ispadadmo od iduće ekipe a naši će kao razlog i opravdsanje tražiti neuigranost ekipe,teške noge itd itd,a u prvenstvu nećemo vezati ni tri pobijede možda ćemo odmah igrati neriješeno.naša realnost ćalesan i još neki igrač mladosti koji ni za njih nije vezao 10 utakmica

Reply
Petak trinaesti јун 28, 2017 at 15:57

ovaj čovek nije normalan majke mi,izbaciti Vujakliju ostaviti Pavkova katastrofa,mada izgleda da se on tu ništa i ne pita,Đurovski da je ostao trener nebi j. . . terzića ni 2%

Reply
LA[K]I јун 28, 2017 at 15:40

Pre neki dan sam gledao Andjusa kod Tese i on je tada rekao da je Milojevic jos veca prevara od trenera nego sto je bio Grof. I plasim se da je pogodio. Neverovatno mi je da jedan ozbiljan trener „precrta“ Vujakliju koji je na dve utakmice protiv nas postigao 3 gola i imao jos 3 asistencije, a da je u timu ostao Pavkov koji je umalo slomio nogu radeci osnovnu vezbu na Zlatiboru koju rade petlici od 6-7 godina u svakom klubu. Ne mogu da poverujem da je covek trazio da klub plati 750.000 evra za napadaca, a da nema adekvatnog stopera. Jos sam kaze da je odbrana najveci problem ekipe. Dakle ne ide mi u glavu to sto on sada radi i sto je Grof pre njega radio. Ili su oni tu mozda samo da popune funkciju, a da tim ustvari sastavlja Terza. Stvarno ne znam sta da mislim.

Reply
Jesse Pinkman јун 28, 2017 at 18:42

Blago tebi kada slusas Angjusa.

Reply
Dark јун 29, 2017 at 01:14

Verovatno nisu dali avans Andjusu da prica lepo o nama. Taj isti nazovi novinar je pricao kako Vujaklija nije za Zvezdu. E sad najglasnije su negativne vesti. Andjus zakljucio da je Milojevic prevara? Po cemu? Po dve pripremne utakmice i 7 treninga. Inace Andjus se bavio fudbalom na visokom nivou pa moze da proceni?
Budimo malo strpljivi. Ja ne branim Milojevica ali hocu da vidim kako ce tim izgledati sredinom avgusta. Bili smo u kanalu i treba vremena. Tim se promenio. Milojevic nije bio trener koji nije mogao da bira posle lepe sezone u Grckoj. Mogao je komotno da ostane tamo ili ode opet na Kipar. Znaci imao je zelju da bude trener Zvezde. Da li ima i znanje videcemo ali realno najbolji domaci trener koga smo REALNO mogli da dovedemo. Posto je vecina bila za domaceg strucnjaka, doveden je Miloje.
Jasno je da mu Terza dovlaci igrace i da se on tu bas nesto puno ne uplice.
Mislim da postoji nekakav plan da se proslogodisnji kadar uvali do kraja prelaznog roka i zato ce oni ciniti postavu. Svi i pa i Milojevic smo svesni da nam je novac preko potreban. Mislim cak da i posle prve dobre ponude u buducnosti Boaci odlazi i da se zato dovodi Pesic. Koliko vidim dolazi Babic na pozajmicu i Calasan za stopere. Znaci konacno i te pozicije ce se pokriti.
Nemojmo seci preko noci, prvo da vidimo sta i kako. Bez euforije ali i bez negativnosti dok nebudemo imali potpunu sliku. A Andjusa nemoj vise da gledas kao i ostale kvazi novinare.

Reply

Leave a Comment