Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звезда представила кампове на Сајму

У четвртак, 23. фебруара, у хали 4 београдског сајма туризма, ФК Црвена звезда је представила своје јуниорске кампове који ће и наредног лета бити одржани на три локације.

Осим о Звездином камповима на Златибору, Јахорини и Термама Чатеж, било је речи и о доприносу ФК Црвена звезда развоју рецептивног туризма у регији.

У име Црвене звезде говорио је пословни директор Омладинске школе Предраг Турина.

Црвена звезда већ извесно време ради на пројектима везаним за три кампа, а то су камп на Златибору, камп на Јахорини и камп у Термама Чатеж. Задовољни смо начином на који се кампови спроводе из године у годину. Мотиви за покретање кампова били су искључиво спортски, како бисмо пронашли нове таленте за клуб, а у међувремену смо спознали и туристичку страну целе акције. Схватили смо да смо несвесно почели да утичемо на рецептивни туризам у региону. До сада су деца из преко 30 земаља учествовала на овим камповима, са чак пет континената. Само у последњих неколико дана дана, деца из Бугарске, Француске, Холандије и Шпаније су се пријавила. Деца када се врате својим кућама преносе позитивне и спортке и туристичке утиске својој околини. Имамо и редовне доласке деце из Торонта, само захваљујући полазницима кампа који су се вратили у Канаду након кампа, а ми никакву кампању у Северној Америци немамо. Деца су најбољи репрезент свега што ове три регије могу да пруже туристички, а и ми као спортски клуб. Сваке године након кампова најбоље дечаке доводимо у ФК Црвена звезда. Кампови су окренути ка млађој популацији, а дечацима је потребно још неколико година како би дошли до првих стипендијских или професионалних уговора. Имамо пример Милана Шиканића који је потписао стипендијски уговор, а претходно је био полазник кампа — рекао је Турина.

Другу годину заредом, летњи камп Црвене звезде биће организован и у Термама Чатеж. Нешто више рекао је организатор кампа у Словенији Боштјан Корен.

Претходна година нам је била прва, и морам да кажем да је за прву годину било доста људи и били смо пријатно изненађени. Осим деце, било је и много родитеља, гостију. Очекујемо да ће ове године бити преко 50 учесника кампа, што је и горња граница за квалитетан рад са децом. Ове године планирамо и градњу још једног игралишта што ће бити додатни бенефит за све учеснике не само кампа, него и осталих спортских манифестација. Уговор који имамо са Црвеном звездом доноси максималне бенефите нашој регији. Мислим да бренд Терми Чатеж и бренд Црвене звезде могу допринети и додатној синергији. Очекујемо, што се тиче спортских припрема, експанзију, и то не само ове него и наредних година — рекао је Корен.

Организатор Звездиног кампа на Златибору и директор Спортског центра Чајетина Никола Смиљанић говорио је о искуствима са Златибора.

Ово је четврти пут да организујемо камп на Златибор. Све већи број деце долзи на кампове, а са њима долазе и родитељи, пријатељи, да их гледају и бодре и све су то пријатељи хотела. Интернациоанлни каркатер кампа говори и о лепоти дестинације, и о квалитету самог кампа. Трудимо се да будемо добри домаћини, како Звезди тако и свим клубовима који долазе на Златибор, а све већи број је екипа које се код нас припремају. Добри услови су пресудни у одабиру наше локације. Утисци свих екипа као и учесника Звездиног кампа су позитивни јер имају и противнике за припреме. Изађу из хотела, и могу да играју утакмицу, не морају да путују и по 200 километара да би одиграли утакмицу. Сви предуслови што се тиче нас, и Црвене звезде, испуњени су — објаснио је Смиљанић.

Организатор Интернационалног кампа Црвене звезде на Јахорини и директор Унистурса Бањалука Зоран Прерадовић већ дуги низ година сарађује са нашим клубом.

Када сам први пут радио камп 2009. године, први услов је био, пошто је Црвена звезда бренд, да радимо дугорочно. Имамо изванредне резултате, и 2015. године смо у једној смени имали децу из чак 27 земаља. Имали смо помоћ министарства за спорт и министарства за туризам, као и Црвене звезде. Слоган Унис турса је „Ваш поглед у свет“, а дечацима који долазе на камп ће преко Црвене звезде бити отворен прозор у свет спорта. Родитељи који доћу лети са децом на камп, касније почну да нас посећују и зими јер су се уверили какве услове имамо — рекао је Прерадовић.

На крају конференције, Зоран Прерадовић и Предраг Турина уручили су и специјалне захвалнице Драгану Новаковићу, уреднику спортке редакције Радио Телевизије Републике Српске, затим министру трговине и туризма Републике Српске Предрагу Глухаковићу, директору Међународог сајма туризма у Београду Николи Андрићу, и легенди Црвене звезде Јовану Кулету Аћимовићу који је био промотер свих кампова.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo феб 24, 2017 at 18:32

Dobar potez sto se tice kampova koje odrzava Crvena Zvezda al potrebno je to jos prosirit svugdje po Svijetu

Reply

Leave a Comment