Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда нестварном одбраном уништила Макаби!

Црвена звезда савладала је Макаби у 12. колу Евролиге, више него убедљиво 83:58 (19:14, 23:10, 23:18, 18:16).

Симоновић и Кузмић били су најефикаснији, са 14, односно 12 поена.

12. коло Евролиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – МАКАБИ ФОКС 83:58 (19:14, 23:10, 23:18, 18:16)

Дворана: „Александар Николић“ 
Гледалаца: 6 489
Судије: Христодолу, Јерозуело, Могулкоч

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 8p, 4ск, 3ас, Дангубић 4п, 3ас, Митровић 3, Лазић 10п, 4ск, Добрић 2, Симоновић 14п, 5ск, Ракићевић, Џенкинс 7п, 4ск, 4ас, 3укл, Гудурић 2п, 2ск, Јовић 10п, 9ас, Кузмић 12п, 5ск, Бјелица 11п, 6ск

МАКАБИ: Гаудлок 13, Руд 2, Сили 15, Смит 2, Мекел 2, Пнини 2, Охајон, Вимс 6, Ландсберг, Александер, Ајверсон 6, Цирбес 10

Звезда је контролисала дешавања на терену током свих 40 минута, изузев два минута у првој четвртини, када су Израелци повели са три поена разлике. Након тога, на терену је постојао само један тим, који је повећавао разлику из минута у минут, до максималних +31. Тек тада су гости погодили прву тројку, везали затим четири до краја треће четвртине, али им то није много помогло. Звезда је у последњем периоду игре вратила предност која смањена неколико минута раније и поенима Добрића дошла до коначних +25.

Била је ово и најубедљивија победа Звезде у историји клуба у Евролиги!

Црвено-бели су играли сјајно у одбрани од самог старта утакмице и правим решењима у нападу стигли до убедљиве разлике у другом делу меча. Израелци су успели да постигну свега 24 поена, ниједну тројку.

Макаби је у првом делу прве четвртине дошао у два наврата до предности, али је Звезда преузела све у своје руке нестварном игром у одбрани и поенима Волтерса стекла осам поена предности. Гости су заостатак незнатно успели да смање, али само на кратко. Црвено-бели су у другој четвртини преко Симоновића и Лазића дошли до двоцифрене предности, коју је до максимума увећао Стефан Јовић, поенима уз звук сирене, за +18 (42:24).

Радоњићев тим није дозволио опуштање, па је у трећем делу игре стигао и до невероватних +31, а гости су тек тада погодили прву тројку. Након тога су везали још две и успели да се врате на заостатак мањи од 25 поена. Очекивано, услед страшног темпа који су наметнули, наши момци су пали, па су Израелци пришли на 20 поена заостатка након 30 минута. Ипак, Бјелица је тројком повећао на +23.

У последњем периоду, Звезда није попуштала, а у игру је ушао и Огњен Добрић, који је постигао и поене у самом финишу, а наш тим задржао велику разлику, за коначних +25.

ТОК УТАКМИЦЕ

Четврта четвртина (18:16)

Макаби је у 34. минуту први пут након почетка треће четвртине дошао до мање од 20 поена заостатка, новом тројком, али је Лазић убрзо вратио старо стање на семафору. Серију тројки наставио је Гаудлок, да би након неспортског фаула над Лазићем Звездин бек промашио два пенала, а Бјелица погодио за +20, а наш тим новом серијом поново стигао до 25 поена предности.

До краја, у игру је ушао и Добрић, који је постигао прве поене на мечу и донео Звезди најубедљивији тријумф у Евролиги у историји клуба!

Трећа четвртина (23:18)

Џенкинс краде лопту, а Симоновић у контри „заокружује“ предност Звезде на 20 поена! Џенкинс је потом погодио тројку за +21, а Израелци изгубили и трећу лопту за минут игре у трећем периоду. Кузмић је везао четири поена и донео невероватних +25 (51:26). Џенкинс је повећао и на +27, а Симоновић и на +29 (57:28)!

На 31 разлике, Макаби је погодио прву тројку, а у игру је ушао по први пут и Гал Мекел. Гости су се потпуно распуцали и успели серијом од 12:1 да смање на 20 поена заостатка. Ипак, Бјелица је погодио тројку за 65:42 након 30 минута.

—————————————

Друга четвртина (23:10)

Симоновић је одлично отворио други период игре, а Звезда дошла до +9 (23:14, 25:16). Ипак, гости су у две контре везали четири поена и смањили заостатак. Првом тројком на утакмици, коју је погодио Симоновић, Звезда је стигла и до +11 (33:22) у 17. минуту, а на исти начин Лазић је донео и +14, а Бјелица +16 (40:24), на деведесет секунди до краја.

Прва четвртина (19:14)

Утакмицу је поенима отворио Чарлс Џенкинс. Звезда је играла одлично у одбрани на самом старту утакмице, а једини је у првом делу прве четвртине за госте погађао Ајверсон, док је на другој страни добро кренуо Лука Митровић. Макаби је на половини првог дела игре дошао до +3 (8:5, 10:7).

Сјајном и пожртвованом игром у одбрани, Звезда је преокренула и поенима Волтерса и Кузмића дошла до нове предности (17:12). Након 10 минута, на семафору стоји резултат 19:14. Волтерс је постигао 6 поена, а Кузмић 4.

———————————————————

Кошаркаши Црвене звезде МТС дочекују израелски Макаби у 12. колу Евролиге. Након три везана пораза, екипа Дејана Радоњића у хали „Александар Николић“ жели да забележи тријумф, а противник је „Понос Израела“, екипа која такође бележи лоше резултате у последње време.

За госте наступају и некадашњи кошаркаши Звезде, Маик Цирбес и Гал Мекел. Звезда је играла неколико пута против Макабија у последње три године, а наш тим је забележио и један тријумф у Комбанк арени (89:76), у сезони када је израелски тим био актуелни шампион Европе.

Црвено-бели су доминантно завршили први круг такмичења у АБА лиги, па желе да се врате на прави колосек и у Евролиги. С друге стране, вечерашњи ривал се мучи и у домаћем првенству, где су пре неколико дана поражени, а непосредно пре тога убедљиво их је поразио немачки Бамберг, и то у Тел Авиву.

Бориша Симанић није у саставу, а мења га Петар Ракићевић.

 

 

Повезане вести

6 comments

delije h.novi дец 16, 2016 at 23:43

bravo Miso,svaka ti čast, a vas pljuvace sram da bude,sram vas bilo,kada izgubimo od bilo koga pišete po čitav dan,a sada??? pa jel moguće ovo….evo ja cu nesto da kažem,ne pišem često al sad moram…radonja,upravo, igrači, hvala vam do neba, hvala vam sto sam ponosan na klub za koji navijam, hvala vam jer znam koliko je teško parirati svim timovima u top 16, znam da smo ubjedljivo najsiromasniji tim tu,znam da imamo realno najtanji roster…Al bas sve to čini vas velikima, junacima, a sad izvolite vi miševi, čekajte sledeći poraz pa pljuvajte i pišite, mi iz Herceg Novog smo ponosni na vas,na vas srpsku mladež koji junački parirate skupim crncima po evropi!!! zvezdo volim te najviše na svetu

Reply
misa beclija дец 16, 2016 at 16:15

Ne mogu, a da ne pustim komentar, pošto iste svakodnevno i čitam. Čekao sam do ovog momenta da pročitam mnogo lepih komentara za ovu utakmicu, kad ono ništa. Od sinocne utakmice, draga gospodo pljuvaci, Vaši komentari su suvišni,a tebi Zvezdo jedno veliko hvala što si mi omogućila da se osećam mnogo jačim i ponosnim. Kada je čovek daleko od kuće,svaku pobedu posebno doživljava, ali ljubav prema tebi mi niko neće uskratiti. Hvala i fantasticnim navijačima na tribinama koji su ih nosili do jedne ovakve pobede.

Reply
Maksa дец 15, 2016 at 22:27

Nisam gledao utakmicu protiv Fenera jer i dalje ne mogu da prezalim onaj poraz protiv Zalgirisa. Ali nakon sjajne igre protiv Buducnosti hteo sam da vidim na sta ce liceti pocetak ove utakmice. I ono sto sam video me odusevilo.
Zvezdi je veceras islo a Makabiju ne, a sve to je plod sjajne i agresivne odbrane tokom cele utakmice. Igraci Makabija prosto nisu imali prostora ni vremena da organizuju bolje napade. I tako zvezda mora da igra protiv svih timova u Evroligi. A mislim da je ova utakmica dokaz da zvezdi najvise odgovara brzi ritam napada a ne ti organizovani i pozicijoni napadi sto su veoma cesto igrali ove sezone. A jos jednom sve to dolazi iz agresivne odbrane.
Sad samo da ne izgube ovaj ritam protiv Olimpijakosa kao sto su to cesto radili ove sezone.

Reply
CIGANIN74 дец 15, 2016 at 22:17

HVALA STRUCNOM STABU,IGRACIMA,NAVIJACIMA NA PREDIVNOJ NEZABORAVNOJ VECERI U PIONIRU!
OVO JE VEC TRADICIJA KOJU TREBA NEGOVATI!SISTEM JE USPOSTAVLJEN,RADONJICA ZADRZATI JOS 5 GODINA NAJMANJE,LAZICU DOZIVOTNI UGOVOR PONUDITI I TRAKU KAPITENSKU DA NOSI KOLIKO BUDE HTEO!HVALA SVIMA DO NEBA ,ZELIM DA ZDRAVLJE POSLUZI OVE MOMKE a makabiju zelim sledeci put kad dodje u Pionir da izvede makar jedno slobodno bacanje,zbog onog lika sa trubom zasluzili su!HVALA TI ZVEZDO!

Reply
dusan дец 15, 2016 at 22:12

zvezdo ti to znas da uvk kad igras ja proci cu citavu planetu…. BRAVO!!!!

Reply
vladimir1994 дец 15, 2016 at 21:16

Kosarkasi ubijaju, komantara nula…A Bozovic i ostala druzina imaju gomile gomentara..zasto???

Reply

Leave a Comment