Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда оборила три своја евролигашка рекорда против Барсе!

Црвена звезда остварила је и другу победу у овој сезони Евролиге и на тај начин ушла у круг екипа које имају позитиван скор. Након Галатасараја у Истанбулу пала је и Барселона у Арени, а наш тим је одиграо одбрану каква се не памти. Изузетно потентна нападачка екипа, каква су Шпанци, успела је да постигне свега 65 поена, ни у једном периоду више од 20.

У овој утакмици, Звезда је оборила и три „лична“ рекорда, када је Евролига у питању.

АСИСТЕНЦИЈЕ

Звезда је успела да на 76 постигнутих поена оствари чак 28 асистенција, што је невероватан податак. Треба истаћи и то да Стефан Јовић није могао да помогне онолико колико би требало, због повреде из првог полувремена.

УКРАДЕНЕ ЛОПТЕ

Чарлс Џенкинс одиграо је јако квалитетан меч, не само на својој позицији, и значајно допринео победи Звезде. Колико је добар био на обе стране терена, показује и податак да је поред 7 асистенција успео да украде и пет лопти. У овом сегменту, он је на челу листе у овом колу, а тиме је оборио и клупски рекорд.

Поред Ђенкиног резултата, бележимо и оборен клупски рекорд. Наиме, Звезда је дошла до бројке од чак 13 украдених лопти, чиме је поставила нови најбољи резултат у Евролиги у историји клуба.

Дејан Радоњић био је презадовољан игром тима, а његову изјаву прочитајте овде.

Повезане вести

Leave a Comment