Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света

Учинак Звездаша

Нови преглед у оквиру ове рубрике ћемо започети из Енглеске. Марко Грујић је био међу резервама Ливерпула у највећем дербију Енглеске, али није добио прилику да заигра. Ливерпул и Манчестер јунајтед су одиграли досадну утакмицу без голова. На истој позицији је био и Александар Коларов, бивши омладинац нашег клуба. Његов Сити је одиграо далеко занимљивији меч, са чак два промашена пенала Александрових саграча. Он, ипак, није улазио у игру. Најбољи утисак овог викенда је оставио Немања Матић, који је асистенцијом допринео Челзијевој победи над актуелним шампионом, Лестером.

Селимо се јужније, у Шпанију, где је Александар Катаи поново био у стартној постави Депортиво Алавеса. Он је одиграо 80. минута на мечу против Малаге који је завршен резултатом 1:1. Гости из Малаге су гол за изједначење постигли пет минута након Катаијевог изласка из игре, можда је то била опомена Маурисију Покетину да популарног Магика у будућности држи на терену цео меч.

На друголигашкој сцени у Шпанији смо поново гледали добру партију Марка Дмитровића који је четврти пут од почетка сезоне сачувао своју мрежу. Овога пута је његов Алкоркон био домаћин Алмерији. После повреде која га је неколико недеља мучила, опоравио се Дејан Лекић и у поразу његове Мајорке од Левантеа (2:1) одиграо последњих двадесетак минута. Овога пута без учинка, али је битно да је повреда стопала прошлост и чекамо Лекићев улазак у форму.

Foto: Chelsea Football Club/facebook
Foto: Chelsea Football Club/facebook

Немања Максимовић се други пут узастопно нашао у стартној постави Наполија и по други пут је терен напустио погнуте главе. Два везана пораза за Наполитанце, сада на домаћем терену од Роме и расположеног Едина Џека. Само 34 минута су била довољна Дарку Лазовићу да сакупи два жута картона и први пут у свом животу буде искључен. Момак из Чачка игра добро ове сезоне, усталио се у постави Ђенове, али ће сада морати да паузира. Синиша Михајловић и Торино су славили убедљив тријумф на Сицилији, против Палерма (1:4) који је донео високо, 4.место након осам одиграних утакмица.

Након катастрофалног меча у ком је Мец поражен од Монака 7:0, Бишевац се поново нашао на терену. Противник је био Олимпик из Марсеја, поново је Мец изгубио али овај пут минималним резултатом.

Ново коло руског првенства је значило и меч Амкара из Перма и Локомотиве из Москве. Немања Пејчиновић је био у стартној постави Локомотиве, којој ове сезоне не иде најбоље. Ипак, 0:0 на тешком гостовању је можда најава бољих дана за тим из престонице. Вукашин Јовановић је био у саставу резервног тима Зенита, екипе која се такмичи у другој лиги. Противник је била нама добро позната Мордовија а коначан резултат 2:2.

Директан дуел у Турској су играли Душко Тошић и Срђан Мијаиловић. Успешнији је био старији фудбалер, прошлогодишњи шампион је победио резултатом 1:0. Оба бивша фудбалера Црвене звезде су одиграла цео меч.

На позајмици у Андерлехту Урош Спајић се усталио на позицији десног бека. Тамо је провео и последње коло, у ком је његов тим забележио победу над Локереном. За екипу Локерена је на тој утакмици наступио и Марко Мирић, али није успео да помогне свом тиму да забележи бољи резултат. Александар Јанковић и Стандард су одиграли најефикаснији меч кола, против Кортрајка 3:3. Стандард се налази на деоби 6.места са актуелним шампионом, Клуб Брижом.

После три меча суспензије поново је на терену био Никола Петковић. Јанбиан Фунде, за који дефанзивац наступа, је поражен од ТЈ Теде. На друголигашкој сцени је поново запажену улогу играо Ненад Милијаш, помогавши свом тиму да још више побегне од опасне зоне. Драган Стојковић Пикси води Гвангжу Р&Ф до петог места на табели, у недељу је његов тим савладао Хангжу 5:2.

Почело је и фудбалско првенство у Аустралији. Сиднеј, екипа у којој играју Милош Нинковић и Чава Димитријевић, је такмичење започео супериорно. Димитријевић је оба меча посматрао са клупе док популарни Нине има значајну улогу у тиму који води на табели.

Foto: Olympiacos FC/facebook
Foto: Olympiacos FC/facebook

За краj смо вам оставили посластицу. Лука Миливојевић је са капитенском траком око руке предводио Олимпијакос до избијања на прво место у грчком шампионату. Везиста је прелепим ударцем из слободног ударца поставио коначних 2:0 на мечу против Паниониоса.

Словенци су играли дерби, Олимпија је угостила Марибор, а на терену је био и Дејан Келхар. Његов тим је претрпео пораз али је остао на првом месту на табели. Нејц Печник има само епизодну улогу у овој сезони. За Омија Ардију је забележио свега 16 минута у овом колу.

Љупко Петровић и Левски су у дербију Софије против ЦСКА ремизирали 1:1, иако су имали предност до 77.минута. Након 10.кола су и даље без пораза и налазе се на челној позицији, уз меч више од шампиона Лудогореца.

Огњен Врањеш је одиграо цео меч за Том. Они су поражени на гостовању екипи Оренбурга, екипе у чијим редовима наступа и бугарски интернационалац Благој Георгијев. Иако сада већ у касним играчким годинама, ове сезоне је постигао 2 гола на 5 наступа у руској лиги.

Још једном је одличан био Марко Вешовић, момак који игра за НК Ријека. Ријечани су хит хрватског првенства, имају чак шест бодова више од загребачког Динама а велике заслуге за добре игре овог клуба има и Вешовић. Током претходне недеље нови клуб је нашао Бобан Бајковић. После дуге паузе он је потписао за Нефчи.

Дауда ове сезоне редовно игра за резервни тим Витесеа. Иако су у последњем колу декласирани од другог тима Аз алкмара, Дауда је у досадашњем делу сезоне забележио 5 голова и асистенцију за 360 минута игре.

Бруно Мезенга у турском Ескишехирспору има другачију улогу, игра иза најистуренијег играча и врло је користан свом тиму. Постигао је три гола у овој сезони, а на терену је био и овог викенда, у победи над Гиресунспором.То је био дерби меч, утакмица два тима која се боре за сам врх табеле другог ранга турског фудбала.

Победу над Колоном у аргентинском првенству је обележио и Хернан Баркос, стрелац изједначујућег гола за Велез Сарсфилд. То је било довољно да мотивише своје саиграче који су до краја меча постигли још један погодак и преокренули меч.

Повезане вести

2 comments

dejo окт 20, 2016 at 23:03

Profesionalno sjajno obavljeno od strane autora jedino ovo sto je pomenuo Ivan dolje za Luca ,samo nastavi tako autore a za bivse igrace si ti sve rekao u tekstu osim Luca 🙂

Reply
Ivan окт 19, 2016 at 09:39

Šta je sa najproduktivnijim levim bekom u Evropi lbanjezom gde je nestao???????

Reply

Leave a Comment