Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда демолирала Радник, Орландић двоструки стрелац

Црвена звезда је у мечу 6. кола Суперлиге славила против Радника са чак 5:0 (2:0)!

540-radnik-32d.jpg

Стадион: „Рајко Митић“
Гледалаца: 3.352
Судија: Александар Васић (Нови Жедник)
Стрелци: Луковић (п) у 36′, Орландић у 41′ и 78′, Срнић у 74′ и Сикимић у 88′.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Рендулић, Анђелковић, Ле Талек, Канга, Бабунски, Срнић, Катаи, Орландић.
Резерве: Супић, Цветковић, Ристић, Рачић, Ан. Луковић, Полетановић, Сикимић.

Радник: Чанчаревић, Младеновић, Миловановић, Станковић, Френсис, Радовић, Павловић, Гојковић, Пејчић, Вуковић, Златановић.
Резерве: Васиљевић, Стојковић, Адамовић, Ненадовић, Јовановић, Мишан, Планић.

Дефинитивно је да црвено-бели у домаћем првенству још увек нису наишли на равноправног ривала. Тренер Миодраг Божовић „оптерећен“ реваншом са италијанским представником за четири дана, промешао је карте и на терен извео састав који се битно разликује од оног који је истрчао на терен стадиона „Мапеи“ у Ређо Емилији.

Међутим, показало се да којим год једанаесторци да укаже поверење у националном првенству играчи најтрофејнијег српског клуба су апсолутно супериорни. Малобројна публика која је дошла на стадион „Рајко Митић“ могла је да види пет голова од стране својих љубимаца.

Прво и последње узбуђење пред голом Кахримана виђено је у 3. минуту када су Сурдуличани имали најбољу прилику, али грешку одбране Црвене звезде нису успели да материјализују вођством.

Било је то све што су гости урадили на данашњој утакмици. Са друге стране, Катаи и другови су стрпљиво плели мрежу око гола Огњена Чанчаревића. Први погодак пао је у 36. минуту када је Петковић изнудио једанаестрерац, а капитенЛуковић га сигурно извео. Могли су Срнић, Катаи и Орландић и раније да затресу мрежу гостију, али недостајало им је концентрације у завршници. Као по правилу након што дођу у резултатску предност играчи тима из Љутице Богдана се додатно растрче. До полувремена већ је било 2:0. Орландић се најбоље снашао пред голом гостију, испратио приземан центаршут Анђелковића и рутински лопту спровео у мрежу.

У наставку се ништа није променило. Гости су деловали деморалисано и једина идеја коју су имали била је да се са што мање лопти у мрежу врате кућама. У томе су и успевали све до 74. минута када је Срнић испратио покушај Орландића и резонски након одбијене лопте, по земљи кроз шуму ногу нашао пут до трећег гола Црвене звезде на данашњем мечу. Само четири минута касније било је 4:0.vКанга је повукао контру коју је поново одлично испратио данас запажени црногорски фудбалер и са неколико метара протурио лопту испод истрчалог Чанчаревића. Тачку на резултат ставио је два минута пре краја резервиста Сикимић.

Тешко је поверовати да постоји толика разлика између фудбала који се игра у најјачим лигама Европе и у Србији. Пет лаких комада против екипе која је била хит претходне сезоне. Да ли је то довољно за наду у чудо које треба да се догоди на највећем српском стадиону у четвртак. Или ће изабраници Миодрага Божовића од наредног викенда остати фокусирани само на надметање у националним оквирима.

Нека буде што бити не може. Хоћемо срце на терен.

ТОК УТАКМИЦЕ

13. одличан ударац Катаија у 13. минуту али добар Чанчаревић.

36. 1:0 стрелац Луковић из пенала.

41. Петар Орландић постиже гол за 2:0!

Крај рвог ела игре, Звезда води са 2:0 головима Луковића и Орландића.

poluvremeДруги део игре у току, у игри су Ристић и Рачић.

73. Срнић постиже гол, 3:0.

79. Други гол Орландића након доброг продора и паса Канге.

88. 5:0 Сикимић који је који минут раније шао на терен.

Крај утакмице.

Повезане вести

18 comments

pera авг 22, 2016 at 06:19

Dobro je, nek nameste na još par utakmica da Orlandić podmetne nogu ili glavu kako bi ga prodali. Možda se neko maši takvog igrača. Inače on je totalni promašaj uprave kod dovodjenja. Što se šanse na centarforu tiče mislim da bi i Vučićević i Ilić dali mnogo više od pomenutog. U ovom našem fudbalu najbitnije je ko je menadžer igraču što se te šanse tiče. Imam samo dilemu kako ćemo ove strane igrače proslediti na kraju ove nedelje u inostrane klubove. Eksperiment o uigravanju celog novog tima za mesec dana je jednostavno samoubilački i ne znam kome je takva ideja bila u glavi. To je jednostavno za Ginisa. Ne smem ni da slutim šta nas čeka ako svi ti igrači ostanu da igraju ovu našu smehotresnu ligu.

Reply
Suhoj37 авг 22, 2016 at 01:03

Koliko je nama propao fudbal ako smo mi sa drugom postavom prejaki za našu ligu a sa najačim sastavom Evropa prejaka za nas…nemam reči.

Reply
Delija mp авг 21, 2016 at 22:31

Ajmo sada i da ispljujemo i kosarkase, izgubili su sa 30 razlike. Sta pricate, konsacno je uspostavljen neki sistem, vraca se polako dug, za malo da se ugasimo pre godinu dana, smanjili smo dug za 15 miliona.Partizan je za nas smehoteka a mi bih da menjamo da im ponovo damo primat.
Oni dok su im poklanjane titule ubodu po neku Evropu i tako su jacali, budite svesni i dalje dugujemo 35 miliona i necemo da im pomognemo ako ih kudimo.Izgleda da vise volimo da Partizan bude bolji, sram da vas bude

Reply
Hadži Dragan авг 21, 2016 at 20:40

Gde ste Zvezdaši???Ne navija se iz fotelje!!!

Reply
MILAN KG авг 21, 2016 at 20:15

KAD NISMO ZA EVRIPU BAR DA DOMINIRAMO OBDE I POVECAMO RAZLIKU PO BROJU TITULA.

Reply
Aleksandar авг 21, 2016 at 20:14

Tako je, odmah na prvo mesto da pacovi od pocetka zaostaju na tabeli sad bez opterecenja u naredne pobede ovo je vec odlicna prednost. Ako nista drugo Zvezda ovako dominantna u domacoj ligi nije bila od Zenge. Gazimo ka novoj tituli. Crveno bela dominacija mora da se uspostavi u ovoj zemlji,a evropa ce doci.

Reply
LA[K]I авг 21, 2016 at 20:14

Treba da se vrati stari sistem takmicenja sa 12 ekipa pa po 3 puta da se sa svakim igra. Ovo je smesno kakve ekipe igraju nasu ligu. Radnik ovde dosao cisto onako reda radi, kad svi idu ajmo i mi. Isto vazi i za Backu, Javor, Novi Pazar i Borac. Sto bude manje takvih ekipa liga ce nam biti jaca, a sto liga bude jaca bicemo i konkurentni u Evropi.

Reply
josif авг 21, 2016 at 20:12

Sastav protiv Sasuola da bude Kahriman-Petkovic,Fibel,Rendulic,Ristic-Letalek,Donald,Katai,Babunski-Ruiz,Vieira i cvrsto i pozrtvovano jer svaki pozitivan rezultata donosi poene za rang listu.Ja bih bio zadovoljan i minimalnom pobedom.Pozz.MKD

Reply
Kakav авг 21, 2016 at 22:07

Kakav Kahriman druze … Kakav Ruiz

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 21, 2016 at 19:53

svidja mi se mali Racic..mislim da ce biti jako dobar igrac..a tek mu je 18g..srecno mali

Reply
ivan авг 21, 2016 at 19:23

xaxa orlandinjo je komedija teska.

Reply
dragan bari 1991 авг 21, 2016 at 19:09

Gde ste zvezdaši?Mi nemamo drugi tim,za koga da navijamo.Danas ste se pokazali,kad treba da se pljuje tu ste prvi.Ali i bolje da sedite kući i pratite jake evropske lige i da se pojavite samo kad treba da se slikate za društvene mreže uz koreografiju sa severa.

Reply
Aleksandar авг 21, 2016 at 20:27

Tu smo mi koji smo uvek uz klub i kad i de i kad ne ide,bez obzira na sve. Ja licno ne volim da pljujem ljude koji rade kako rade i to ide solidno,jer znam da ako oni odu mogu da dodju samo gori od njih,Bozovic ako ode moze doci samo gori od njega. Ja ne vidim nekog trenera koji bi bolje nesto radio a da bi hteo da dodje kod nas.

Reply
kastiljo авг 21, 2016 at 19:00

Vau kako smo samo mocni….Uplasice se Sasuolu ove Zvezdine snage.

Reply
LA[K]I авг 21, 2016 at 18:26

Pa gde je taj Milosevic sto je dosao iz Spartaka? Gde je Micel? Zasto uporno drzimo u timu ove „invalide“ (Lukovic i Andjelkovic), a mladi talenti na kojima bi sutra mogli milione zaraditi nisu ni na klupi?

Reply
Hadži Dragan авг 21, 2016 at 17:46

Stavljene nove stolice,popravljen mokri čvor i najzad funkcionalni toaleti…i ekipa veterana na terenu,što bi Ameri rekli „over 30″Ali sačekajmo kraj tekme,pred oko 1000 svedoka.Poražavajuća poseta,od samog početka sezone nikad gora.E Delije,!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 21, 2016 at 17:27

veliki pomak u stvaranju ekipe..zadovoljan sam sto se napokon vraca lune,andjelko,petko,orlanda..samo mi je krivo sto nema sikime..bravo grofe i sad ne menjaj ekipu nego ove 11 uigravaj za sledece kvalifikacije..forsiraj ovaj mladi sastav za paraolimpijadu distotroficara

Reply
Aleksandar авг 21, 2016 at 20:19

Pa dobro, igrali su Racic,Babunski,Ristic.

Reply

Leave a Comment