Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Озваничена сарадња Звезде и Факултета за менаџмент

Одбојкашки клуб Црвена звезда и Факултет за менаџмент потписали су данас Споразум о сарадњи у прес центру Спортског друштва Црвена звезда.

Сарадња између ОК Црвена звезда и Факултета за менаџмент из Сремских Карловаца је потписана на четири године, а подразумеваће стипендирање спортиста нашег клуба. Уговор о сарадњи су потписали Ана Аврамовић, генерални директор ОК Црвена звезда и проф. др Горан Квргић, декан Факултета за менаџмент у присуству свих одбојкашица и одбојкаша Црвене звезде, као и проф. др Весне Ћилерџић, продекана за наставне и ваннаставне активности Факултета за менаџмент.

Имамо изузетну част да потпишемо Споразум о сарадњи са Факултетом за менаџмент. Жеља нам је да поред наших спортских циљева обратимо посебну пажњу и на едукацију наших спортиста. Услови које Факултет даје члановима нашег клуба су врло примамљиви и жеља нам је да после завршне спортске каријере наши спортисти заврше факултет и буду спремни за професије за које ће се едуковати на факултету – рекла је Ана Аврамовић, генерални директор ОК Црвена звезда.

Велики број некадашњих, па и садашњих, чланова ОК Црвена звезда дипломирало је на бројним факултетима, па ће након спортске моћи да граде и успешну пословну каријеру.

Јако нам је драго када се наши спортисти, као што су Максим Буцуљевић, Вук Милутиновић, Филип Стоиловић, Ања Спасојевић, Нађа Нинковић, Марина Вујовић и остали одбојкаши и одбојкашице, похвале да имају диплому факултета, да су спремни да наставе и пословну по завршетку своје спортске каријере – са поносом је истакла Ана Аврамовић.

Изостајање са наставе због тренинга је велики проблем за професионалног спортисту и то је Факултет за менаџмент препознао због чега се руководство одлучило да направи посебан вид наставе за спортисте Србије.

Факултет за менаџмент је настао 2002. године. Оно по чему се наш факултет разликује од других јесте однос који имамо према врхунским спортистима. И не само према врхунским спортистима, већ свим људима који у датом тренутку имају фокус на спорт. Оно што смо ми препознали као проблем врхунских спортиста јесу спортске обавезе. Професионални спортисти имају јако мало слободног времена јер су фокусирани на оно што је примарно за њих у овом тренутку и то је разлог зашто велики број спортиста заврши спортску каријеру, а нема завршену школу из простог разлога што није имао када да је заврши. Размишљали смо на нашем факултету о томе и направили смо посебан вид наставе за спортисте. Наставе се одвија у терминима када студенту-спортисти то одговара. Мислим да смо једини на територији наше земље који на овај начин прилази спортистима. Тај програм је резултирао све већем броју спортиста који уписују наш факултет, што је мени и мом тиму нешто што јако много значи – рекао је између осталог декан Факултета за менаџмент проф. др Горан Квргић.

1fm

Велике заслуге за успостављање сарадње између ОК Црвена звезда и Факултета за менаџмент припадају проф. др Весни Ћилерџић, продекану за наставне и ваннаставне активности.

Изузетно сам почаствована што наш Факултет за менаџмент потписује Уговор о пословно-техничкој сарадњи са великим клубом као што је Одбојкашки клуб Црвена звезда. Дружићемо се заједно кроз наставу, кроз предавања, кроз ваннаставне активности… Неки од вас су већ учествовали и у спортским активностима, освојили су медаље за наш факултет. Желим вам добродошлицу на Факултет за менаџмент – изјавила је проф. др Весна Ћилерџић.

Промотери и стипендисти Факултета за менаџмент у наредном периоду биће Катарина Чанак, Бојана Миленковић и Александар Гмитровић, а сви остали чланови који заврше средњу школску спрему, а желе да се упишу на Факултет за менаџмент, добиће препоруку од клуба и за њих ће бити повлашћено студирање, добиће 50% попуст на школарину од стране факултета.

Јако ми је драго што Црвена звезда мисли на своје играче и на наше обавезе. Веома сам срећан и захвалан ОК Црвена звезда и Факултету за менаџмент што су препознали нашу потребу. Надам се да ћемо оправдати очекивања факултета и да ће бити поносни на нас, као што ћемо ми бити поносни што смо студенти Факултета за менаџмент – казао је Александар Гмитровић, првотимац Црвене звезде.

Срећна сам и радује ме што Црвена звезда сваке године има све више спонзора. Надам се да ће наш клуб и Факултет за менаџмент имати лепу сарадњу која ће дуго трајати. Захваљујем се свима који су учествовали у томе да се одлучим да упишем Факултет за менаџмент – рекла је Бојана Миленковић.

Желим да се захвалим Факултету за менаџмент што нам је пружио прилику да се упишемо. Трудићемо се да представљамо факултет у што лепшем светлу, да будемо што бољи спортисти и да као што будемо остваривали добре резултате на терену, тако исто будемо добри студенти – констатовала је Катарина Чанак.

Повезане вести

Leave a Comment