Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинци у недељу за титулу!

Ако је првенствена трка у Суперлиги била лишена неисвесности, то се нипошто не може рећи за Омладинску лигу Србије.

Врх табеле Омладинске лиге изгледа овако: На првом и другом месту налазе се Чукарички и Црвена звезда који имају 61 освојен бод, а своју шансу чека и ОФК Београд који има 58 бодова, али и меч мање у односу на првопласиране. Све три екипе су у равноправној трци за титулу, а у последњем колу Омладинске лиге – права посластица. Дуел две првопласиране екипе!

Црвена звезда ће у недељу, 5. јуна од 17 часова, на главном терену стадиона „Рајко Митић“ дочекати управо Чукарички, и тај меч би могао да одлучи наслов првака.

– Уколико победимо у недељу, непходно је да ОФК Београд направи макар један кикс у преостале две утакмице. Други сценарио је да ми одиграмо нерешено са Чукаричким, а да ОФК Београд изгуби једну од две преостале утакмице, јер ми имамо бољи међусобни скор са екипом са Бановог брда, с обзиром на то да смо их у гостима победили 1:0 – објашњава Небојша Стаменковић, тренер Звездиних омладинаца.

Стаменковић највише жали за утакмицом против Борца у којој су црвено-бели неочекивано поражени на свом терену. Ипак, квалитет лиге учинио је да ниједан тим не може унапред да упише бодове, и управо је тај квалитет генератор овако неизвесне завршнице сезоне.

– Против Борца смо, објективно, кикснули. Меч са Јагодином који смо такође изгубили је био другачији. Била је то тешка утакмица у тешким условима за игру, зато мислим да смо пре свега против Борца направили кикс. Међутим, када се осврнемо на читаву сезону, морамо бити презадовољни. Ми се такмичимо против годину дана, или две године старијих екипа. Наравно, у Црвеној звезди је успех само бити први, без обзира на то какве су околности. Али, ако ова екипа остане на окупу, следеће године ће бити најозбиљнији конкурент за прво место – уверен је Стаменковић.

Тренера наших омладинаца питали смо и да ли су његови играчи спремни за сутрашњи меч, вероватно и најважнији у њиховим досадашњим каријерама.

– Апсолутно су спремни! Добро су се припремили психички, а ми из стручног штаба смо добро припремили утакмицу и мислим да нисмо могли да добијемо бољи завршетак сезоне – рекао је Стаменковић.

Улаз на овај меч биће бесплатан, тако да ће сви навијачи који желе да подрже Звездине омладинце у борби за титулу и пласман у Лигу шампиона, моћи да дођу на стадион и буду уз наше момке.

Повезане вести

2 comments

SVE PJANO21 јун 4, 2016 at 18:26

Nije mi jasno zašto se igra sa godinu dana mlađim igračima? Ako je ulog Liga Šampiona, makar i omladinska, morali smo mnogo ozbiljnije shvatiti prvenstvo. Trebali su bar prolećni deo sezone igrati sa najjačim sastavom.

Reply
Goran јун 5, 2016 at 08:26

Slazem se potpuno sa tvojim komentarom druze,ne mogu da razumem kako npr nedavno rasturismo Partizan u derbiju sa 5:2,Rad u gostima sa 3:0 pobedili,Cukaricki isto pobedili u gostima 1:0 sve ekipe u prvih 6 na tabeli i onda puknemo od Jagodine sa 4:0 a oni 11 mesto na tabeli,pa protiv Borca isto kuci izgubili 1:2 a oni 14ti na tabeli…I protiv Vojvodine smo izgubili ubedljivo 0:4 i to kuci a oni tada bili 5ti na tabeli a mi prvi nedopustivo…Da smo samo jednu dobili Jagodinu ili Borac sada bi vec bili 99 posto sampioni jer bi nam protiv Cuke bio dovoljan i bod…Sve u svemu Vojvodina i Partizan su ispali iz trke,nadam se da pobedjujemo Cukaricki ako smo mogli u gostima mozemo i kuci samo treba staviti najjaci sastav i onda se nadam da ce OFK bar jednu utakmicu da kiksne od 2 preostale,pomozi Boze!

Reply

Leave a Comment