Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Вече за памћење, легенде на окупу!

У прелепом амбијенту велике дворане центра „Сава“, одржана је свечана академија која је била посвећена 25. годишњици од освајања титуле шампиона Европе.

Да се највећи тренутак у клупској историји никада не сме и неће заборавити, показала је вечерашња манифестација. И не само то – великог успеха који је постигнут у Барију, 29. маја 1991. године, присећаћемо се са сетом, еуфоријом и пре свега поносом, јер је тада, пре 25 година, постигнут успех којег многи – почевши од самих виновника догађаја, фудбалера, потом људи из клуба па све до навијача – нису били свесни у том тренутку. Како су године пролазиле, тако смо сви све више схватали да је Црвена звезда у Барију заиста дотакла небо, постала бесмртна и свим будућим покољењима Звездаша донела нешто због чега ће се заувек осећати поносно и посебно.

Велики број легенди клуба, чланова златне генерације, клупских функционера који су те 1991. предводили Црвену звезду, али и навијача, окупили су се вечерас у центру „Сава“ како би још једном заједно евоцирали успомене, али и поздравили једни друге. Од играча, присутни су били Стеван Стојановић, Илија Најдоски, Миодраг Белодедић, Дејан Савићевић, Драгиша Бинић, Влада Стошић, Раде Тошић, Ивица Момчиловић, Жељко Калуђеровић, као и тренер Љупко Петровић.

1cz25dina

На свечаности је најпре емитован нови спот за песму „Од када тебе волим“ – Момчила Бајагића и Дивне Љубојевић, а који је сниман и на стадиону „Рајко Митић“, и у којем је на најлепши начин приказана емоција Звездиног навијача према свом клубу. Потом је емитован филм о животима играча, чланова златне генерације, пре него што су постали фудбалери. У филму су глумили Љубивоје Ршумовић, Мима Караџић, Милан Гутовић, Милан Калинић, Александар Срећковић, Ненад Перуничић, Иван Бекјарев, Матија Бећковић, Бора Ђорђевић и многи други. У оквиру самог филма уследило је и подсећање на Звездин пут до трофеја уз голове са мечева против Грасхоперса, Глазгов Ренџерса, Динама из Дрездена, Бајерна из Минхена и, наравно, пенал серија у финалној утакмици против Олимпика из Марсеја.

Након филма, одржан је и кабаре који је водио Милан Гутовић, а на крају су присутни у хали могли да поздраве Звездине легенде које су се поново попеле на победничко постоље, а капитен из Барија Стеван Стојановић, још једном је подигао „клемпу“. Последњи и посебни састојак овој манифестацији додали су Звездини навијачи, који су, окупљени на балкону, повели песму којој се прикључила цела хала. Слика за памћење, тренуци током којих нико није био имун, атмосфера од које су се сви најежили.

Волимо Црвену звезду, и увек ћемо славити њене успехе. Јер тако можемо. А за крај овог текста, најбоље је послужити се реченицом коју је водитељ Милан Гутовић искористио како би отпочео своје обраћање присутнима: „Даме и господо, Црвена звезда је најбоља.“

Повезане вести

Leave a Comment