Moja Crvena Zvezda
КошаркаПрипреме

Са Бајерном у „Пиониру“ следеће среде

Немања Недовић
Немања Недовић

Кошаркаши Црвене звезде ће последњу проверу пред почетак нове сезоне и меча са вршачким Хемофармом имати у среду 5. октобра када у Пиониру гостује минхенски Бајерн.

Утакмица се игра од 21 сат, обезбеђен је директан пренос на телевизији Б92, а ово ће уједно бити и промоција новог тима црвено-белих.

Дуел са Бајерном имаће хуманитарни карактер пошто ће део прихода од продаје улазница бити утрошен за куповину инкубатора за бебе. На тај начин Кошаркашки клуб Црвена звезда активно ће се укључити акцију под називом Битка за бебе – хероји не могу сами.

Улазнице за трибине коштају 200, а за партер 300 динара. За плаву ложу неопходно је издвојити 500, а за белу ложу 700 динара.

Карте ће се продавати у суботу 1. октобра на стадиону ФК Црвена звезда од 11 до 18 сати. У понедељак, 3. октобра, и уторак, 4. октобра, продајно место биће Мали Калемегдан 2 од 10 до 18 сати.

На дан утакмице у среду 5. октобра улазнице ће се продавати на Малом Калемегдану од 10 до 15 сати, као и на благајнама дворане Пионир од 16 до 21 сат.

Позивамо навијаче да дођу у што већем броју, пруже подршку новом тиму и тренеру Пешићу, и истовремено буду хумани!

Повезане вести

76 comments

М сеп 29, 2011 at 14:30

Imam pitanje za administratore ovog sajta. Zašto tekst koji ja kucam u ćiriličnom pismu biva objavljen u latiničnom? U čemu je tu problem?

Reply
Vuk сеп 29, 2011 at 14:36

Nisam administrator,ali ti na desnoj strani pise izbor pisma,i tu biras latinicu ili cirilicu…

Reply
Драган сеп 29, 2011 at 14:40

Није нигде проблем. Мораш са стране у менију да изабереш писмо на којем хоћеш да прегледаш сајт 🙂

Reply
М сеп 29, 2011 at 15:39

Пре је било једноставније, укуцам текст на ћирилици и нема ту никаквих промена у латиницу. Али, добро, нови сервер, нови редизајнирани сајт.
Него, кад сте већ направили анкету о непостојећој НЛБ лиги ( још нисте чули да та лига нема више генералног спонзора 🙂 ) , ви онда направите и анкету са два питања: Да ли сте за то да кошаркашка лига Србије постане професионално такмичење, члан УЛЕБ-а? и: Да ли сте за то да српки кошаркашки клубови иступе из Јадранске лиге и да се за пласман у еврипске купове боре искључиво кроз српску кошаркашку лигу? Баш би ме занимали резултати анкете, јер верујем да би намбило драже да путујемо у Нови Сад, Ужице, Чачак, Лесковац, Ниш, него да преко ТВ екрана гледамо Крку, Хелиос Домжале, Босну из Сарајева, Цедевити и сличне клубове. Ваљда је поента у томе да дечаци који воле Звезду из свих српских градова могу да дођу макар једном у сезони у свој град или у њима најближи град и да виде игру клуба за који навијају. Од како је уведена та регионална лига, ми као клуб немамо апсолутно никакву корист од ње. Други се и јесу овајдили ту, али наша Звезда није и то је чињеница, а не моје субјективно мишљење.

Reply
Nikola сеп 29, 2011 at 09:56

Pojedine vodje navijaca moraju staviti licne ineterese po strani.Kada bi samo izracunali koliko kostaju kazne zbog ponasanja navijaca,plus igranje pred praznim tribinama.Svaka cast za navijanje,ali tuce izmedju sebe,pirotehnika, ploticke parole jako stete klubu i mnogo kostaju kazne!

Reply
Бранимир сеп 29, 2011 at 00:23

Делије са Севера су увијек биле озбиљан и респектабилан ауторитет и тако ће, нема дилеме, бити и у наредном периоду. Да ли ће бити Делија у Пиониру на Звездиним утакмицама НЛБ лиге? Наравно да хоће, зато што армија Звездиних навијача реално превазилази расположење Звездаша и капацитете Пионира да хала не би била пуна. Сасвим је сигурно да би угођај са Делијама са Севера био потпунији, који ће својим изостанком ускратити неке свечане тренутке који се обично дуго памте, а млади навијачи стасавају у свом убјеђењу да их је драги Бог погледао када им је подарио вјечну љубав и такву срећу да буду дио те моћне породице.
Учинило ми се да се Делије С полако затварају у локалне оквире и да су у неким коментарима чак и навијачи из унутрашњости истретирани као паланачки симпатизери. Да ли гријешим? А гдје су ту Звездаши из других српских земаља? Убијеђен сам да је Црвена Звезда постала планетарни хит цјелокупног српског бића и због тога највећи српски (србијански и београдски) бренд. Звезда је постала знак препознавања и идентификације Срба. Хтјели, не хтјели, прича је завршена, такве нас други гледају. Звезда је постала призма кроз коју се оцртава лик сваког Србина, да ли је „са дна каце“, тврдолинијаш и патриота или је индоктринирани сурогат прошлог времена. И ту се још дуго ништа неће промијенити. (Прије ће папа прошетати Ираном да шири мисију Христове мисли.)
У овој тешкој игри моралних принципа и начела и досљедности створеним убјеђењима, уз сав респект Делијама С, морам закључити да су Делије С ушле у сукоб институционалне надлежности са клупским и савезним структурама и поставили се као морални бастион и савјест националне кошарке. Питање је реално: како би поредали спортске приоритете Звезде и Србије? Делије С су у том погледу усамљене у Србији, јер остали навијачи не бојкотују своје клубове у НЛБ лиги. А нису наишли ни на разумијевање код осталих Звездаша. Није ми јасно како је постигнут консензус Делија са новом Управом КК и подршаком Клуба када се драстично разилазе у погледу клупске политике у такмичењу. Показало се да се само правилном организацијом сваки наш клуб за врло кратко вријеме може поставити на здраве ноге, а тако и створити услове да може вршити свету мисију. То су урадили ФК, КК, ОК, ЖОК, ВК, а треба исто урадити и са РК и ЖКК, који се не могу оставити сами. Разумијем навијаче, али заиста мислим да се политика клубова мора водити у клубу, гдје Делије, као мало ко други, имају своје неприкосновено мјесто. Бојкоти никоме нису добра донијели, јер су сви били на губитку. Ако је политика клуба лоша треба је мијењати. Овако, неко је круне на глави сачувао, држећи до свога поноса, а цараства су пропадала…
Црвена Звезда је једино право огледало у коме се може осликати Делија.

Reply
nemanja сеп 29, 2011 at 00:56

Svaka cast majstore!

Reply
М сеп 29, 2011 at 14:12

Пгледај ограду на нашој трибини, па онда лепо изброј заставе наших званичних, организованих навијачких група из других српских градова ( не подносим речи „унутрашњост“ или „провинција“ и лако ћеш закључити какав је наш врха наеш трибине према навијачима који нису из Београда.
Ти вероватно волиш Звзду, али о навијачкој организацији једноставно ниси обавештен иако живимо у 21. веку, у информатичкој ери. Ти рецимо кажеш да ће бити Делија у Пиониру на утакмицама јадранске лиге која више ни нема генералног спонзора. А ја ти лепо кажем да нас неће бити! Делија није име за сваког човека који се икада појавио на утакмици Црвене звезде, већ је Делија име за навијача, за ултраса који ради бар нешто конкретно за северну трибину, а одласци на гостовања се подразумевају. Прави навијач је онај који је уз Звезду и на Маракани и у Лучанима, и у Чачку, Новом Саду, Смедереву, Ужицу, Суботици, Крагујевцу… Једноставно: где игра Звезда – ту су и ДЕЛИЈЕ. Није Делија свако ко купи наш званичан производ у бутику на западној трибини Маракане, већ је Делија онај је спреман да издвој и последњи динар да би отишао на неко гостовање, јер је то обавеза са сваког истинског навијача. Делијама се не могу сматрати сви они који воле Звезду, јер и мој отац воли Звезду, али он није навијач већ неко ко са западне трибине Маракане и евентуално неких београдских других стадиона прати Звезду. Воли и мој отац Звезду, али не иде у друге градове да би је пратио. Разлика између загриженог навијача и симпатизера итекако постоји, али нам је свима заједничка љубав према клубу. Сми ми волимо Звезду, али не на исти начин, јер ми навијачи ЖИВИМО ЗА ЗВЕЗДУ И ЗБОГ ЗВЕЗДЕ!
Да не буде забуне, нико вама који сте, реално говорећи симпатизери нашег клуба, а не навијачи, не оспорава љубав према клубу, али оно што ми урадимо за Звезду и због Звезде је ставрно глупо поредити са оним што ви остали урадите или боље рећи – не урадите. У име НАВИЈАЧА Црвене Звезде одлуке ће доносити искључиво северна трибина, јер је то наша једина навијачка трибина! Уз дужно поштовање према свима вама који, претпостављам, идете на исток или запад Маракане, одлуке о деловању навијача и даљим потезима доносиће ДЕЛИЈЕ, а не мој отац са западне трибине или његови друагри. Кратко и јасно, да не буде забуне.

Reply
Бранимир сеп 29, 2011 at 22:28

Разумјели смо се ми сасвим добро. Највећи дио Твог текста и сам бих лично потписао. Па ја сам и говорио о Делијама са Севера на начин да их представим као авангарду Звездиних навијача, од којих млађи могу много да науче. Истина, Делије сам посматрао у много ширем смислу него што си их Ти класификовао, уз неспорну чињеницу да исказана активност чини пресудну статусну разлику. Појам симпатизера Звезде ми је прилично благ термин за неког ко није у Твом друштву, а живот је заразио вирусом којем нема лијека. Учинило ми се да си ми и покварио овај лијепи сунчани дан, који Ти, шта ћу, морам опростити. Иако се ја не бих тако лако одрицао армије Звездиних „симпатизера“.
Надам се да си схватио моју причу и мој доживљај судбинске љубави и везаности за Звезду.
Сигуран сам да ће Пионир бити мали и да ће бити пун Звездаша (то је погоднији термин од симпатизера). Можда и не знају шта раде, али сложићемо се да постоји велико интересовање Звездаша за ту несретну лигу.
П.С. Има ли икакве шансе да ми се призна статус Делије? Макар као неког почасног члана. То би ми баш импоновало…
Ево, каже ми Гага: Ма, ти си мој Делија!

Reply
М сеп 29, 2011 at 23:21

У праву си потпуно да активизам представља кључну разлику између загриженог, екстремног навијача ( ултраса ) и некога ко то није. Искрен да будем, ни по мени није најсрећнији термин „симпатизер“ за људе који не спадају у поменуту групу људи, а опет су заражени неизлечивим црвено-белим вирусом. Нико не оспорава љубав према Звезди од стране неекстремних навијача, то би већ било сулудо. Само је важно да се направи јасна разлика у погледу права и обавеза ( дужности ) на самој трибини. Наравно да се статус Делије не стиче нити рођењем, нити после 10 одгледаних утакмица са Маракане, већ једним константним залагањем за трибину и апсолутно редовним одласцима на све утакмице фудбалског клуба Црвена звезда. Јер, ми смо пре свега навијачи фудбалског клуба, док на утакмице осталих клубова у оквиру нашег спортског друштва идемо када нам време и прилике то дозволе, с тим да ту велику важност игра и такмичарски значај утакмица. Обавеза нам је да смо увек уз фудбалски клуб, док на кошраку, рукомет, ватреполо, одбојку идемо када се утакмице у тим спортовима не поклапају са фудбалским и када имају велики значај за наше клубове ( дерби мечеви, Еврипа, борба за титулу ).
Било како било, важно је да сви схватимо важност подршке према клубовима из наше породице, јер ми коначно имамо прилику да опоравимо силно уздрмане клубове у оквиру спортског друштва. Ова 2011. година би могла да буде година успона и трофеја за наше фудбалере, кошаркаше, рукометаше, одбојкаше, ватреполисте. Није реално да у свим ови спортовима будемо шампиони Србије већ у овјо сезони ( 2011/2012 ), али напредак у функционисањеу клубова је очигледан. Зато смо неопходни нашој Звезди и на северу и на истоку и на западу Маракане, као и на гостујућим стадионима и халама.
Шта да вам кажем осим да купите сезоснке карте за утакмице ФКЦЗ ( ако то већ нисте учинили ), а затим да постанете редовни на утакмицама. Свако има своје место на стадиону. Нису сви рођени да буду екстремни навијачи, али зато би свако ко је у могућности требао да подржи наше клубове. Север, исток, запад – важно је да смо ту због ЊЕ.

Reply
БруталноРеалан сеп 28, 2011 at 22:48

Ево читам разне коментари , па рек’о и ја кажем нешто .. 🙂
Неко моје виђење целе те приче истина негде на средини .. Као и увек.. Да се размемо , ја сам против НЛБ,АБА или како већ лиге .. Зато што једноствно нам је убила наше домаће такмичење.. Самим тим и репрезентација осећа последице.. Као што је и сам Кари рекао , без домаће лиге и активирања кошаркашких центара нема ништа , то је основ за све остало .. Не знам да ли знате ,а ли ми немамо лигу , лигу пријављену код Улеб-а .. Играмо неки турнир , назван лигом , не знам ни ја како , за 2,3 недеље , и здраво .. Руку на срце , Звезда је прва тражила НЛБ не би ли добила неко назови фер тамичење где би прекунила доминацију оних.. И видите шта смо добили .. Ок , има ова лига и предности,квалитетни противници , више спонзора , али суштински је лоша .. Елем , да се вратим .. Нисам члан никаквих група нити подгрупа , долазим са ортацима релативно често , али ме чуди што се питате што не долазе .. Сасвим је јасно , не желе оваква екс Ју такмичења не само у кошарци , него уопште..Него и у фудбалу кад се покретало то питање , па вероватно ни на рукомет неће долазити .. Мада искрено мислим да се и кошарка запоствала , не би ли фудбалу дали акценат , што се види .. Што се тог чувеног бојкота тиче ја их подражавам ,што не значи да нећу долазити .. Подржавам не зато што , како неки рекоше пре мрзим хрвате,босанце , него што не желим да видим Звезду тамо .. Далеко од тога да мрзим.. Само желим да видим јаку СРПСКУ лигу где ћемо гледати нашу децу неког новог Теа , Ракочевића , Бодирогу , Дивца .. А та деца ће долазити из Краљева , Чачка , Ужица , Крагујевца , Ваљева.. Неће сигурно из Домжала , Новог места итд.. Значи пре свега прво јака домаћа лига , па све остало .. Иначе , лоше нам се пише.. Ја не знам само , ко нама брани да идемо на кошарку и да навијамо..? Делије су изнеле свој став , треба га поштовати и молим лепо .. Извињавам се унапред што сам сморио са оволиким текстом , никад дужи нисам написао .. 🙂 Сви 1.01. , исцимајте што више људи , НАШОЈ БРАЋИ са Космета смо сад најпотребнији .. Живела Србија и наша Звезда !

Reply
М сеп 28, 2011 at 23:14

Moram da kažem da je ovo najrelaniji post koji sam pročiato na ovoj temi. Ne slažem se baš u svemu sa tobom, ali oko 4/5 tvog komentara su prava suština. Dakle, zašto da igramo protiva klubova iz nekih zabiti van naše zemlje kada lepo imamo Novi Sad, čačak, Užice, Suboticu, Leskovac, Niš, Zrenjanin i druge gradove u kojma ljudi obožavaju sport, a pogotovo našu Zvezdu? Jedan Svetislav Pešić kaže da je Jadranska liga loša za srpsku košarku ( kako klupsku, tako i reprezentativnu ), ali izgleda da mnogi ovde znaju više i bolje od jednog og najvećih trenera u Evropi.

Reply
БруталноРеалан сеп 28, 2011 at 23:27

Управо тако , ако једна таква људска и тренерска величина каква је Светислав Пешић каже да је нешто лоше онда даље не треба расправљати ..

Reply
Aleksandar сеп 29, 2011 at 01:45

Brate..cisto da ti kazem,prosle godine su dolazile delije i pretile onom ko peva! U pioniru nisu smeli da pevaju normalni ljudi,koji su dosli sa porodicom da podrze svoj klub!

Reply
Nenad сеп 28, 2011 at 22:31

Aleksa decko ima 16 godina a tako mudro zbori, kao da je mator…
Bravo matori, palac gore…

Reply
М сеп 28, 2011 at 23:32

Ne mora sve da bude na javno objavljeno na Internetu, ali moram da razrešim jednu dilemu. Vidim da deo vas iz nekih, meni nejasnih razloga, misli da samo vođe donose odluke na našoj tribini. Na nekim sastancima ima i preko 500 Delija, verovali vi ili ne. Naravno, postoje i sastanci na kojima učestvuje samo vođstvo tribine, ali recimo, kada je imenovan Robi za trenera, sastančilo se po ceo dan i ni sam ne znam koliko je ljudi i grupa bilo na tim sastancima. Stvarno ste naivni ako milsite da 15 ili 20 ljudi donosi odluke u ime tribine na kojoj ima nekoliko hiljada zagriženih navijača. Batalite B92 i dnevnu štampu kao izvore informacija o severnoj tribini, jer nam oni ništa dobro ne misle. Navešću vam samo jedan primer: mediji su na sva zvona objavili da se Delije nisu odazvale humanitarnoj akciji „Heroji ne mogu sami“ u vezi prikupljanja novca za inkubatore. A mi smo došli u sasvim solidnom, ne vrhunskom, ali opet solidnom broju ( imajte u vidu da je radni dan i da smo imali 3 relativno skupa gostovanja u 9 dana ) došli i bili na zapadnoj tribini naše Marakane. Nismo imali zastave, parole, pirotehnuku, jednostavno smo toga dana došli sa svojim devojka,a suprugama, decom i bili najnormalniji građani toga dana, a ne navijači sa Severa. Bili smo na zapadu, ali medije to nije zanimalo. Zar su očekivali da ćemo da navijamo na jednoj takvoj plemenitoj manifestaciji gde pored nas sede bračni parovi i njihova deca? Na šta bi to ličilo?

Reply
CZV сеп 29, 2011 at 09:12

A sto ti govoris u ime drugih mozda si na zapadu bio samo ti od onih koji stalno idu na sever svi pricaju kako malo ljudi dolazi na zapad a uvek dodje solidan broj i sad pokusavas da kazes kako ste vi sa severa dosli na zapad a drugi ljudi nisu kao samo ste vi dosli,nemoj da lupas gledaj koliko delija ima na prvenstvenim utakmicama e pa sto toliko ljudi nije doslo na zapad sa svojim porodicama zato sto ih boli uvo na zapadu su bili oni koji stalno dolaze na zapad a ti pricaj sta hoces.

Reply
Nenad сеп 28, 2011 at 21:43

E ovako, to sto ti pricas nema veze sa Pravoslavljem, nego sa politikom.
To sto pominjes 400 hiljada internet navijaca i sto ih omalovazavas zato sto nisu na marakani nije bas rezonski…
Pa covece tu je vecina ljudi iz unutrasnjosti, oni nemaju mogucnost da dolaze na utakmice, da imaju sigurno bi dolazili…
Ako su te ucili kad si bio dete da je PRAVOSLAVNO HRISCANSTVO mrznja drugih vera, veruj pogresno su te ucili, tako da zaboravi da to sto pricas ima veze sa verom, to je cista politika

Reply
М сеп 28, 2011 at 21:53

A ko kaže da nss vodi mržnja? Nikoga mi ne mrzimo, jednostavno samo znamo da neki narodi nas ne vole i onda ni mi ne možemo da budemo „prijatelji, braća, kumovi“ sa njima. NAŠA LJUBAV JE JAČA OD NJIHOVE MRŽNJE!

Reply
Jovan сеп 28, 2011 at 22:04

Pa ko trazi da budete braca!!!!! Ako te neko mrzi najbolji nacin je da ih pobedis a ne da radis nesto sto njima odgovara .

Reply
Nikola сеп 28, 2011 at 22:34

Ma brate,ko prica o tome da budemo braca,kumovi sa njima….razmisljaj malo,ides da gledas Zvezdu!! I samo ona bi trebalo da ti je vazna,boli me ona stvar ko je protivnik,cibona,olimpija ili partizan,ne interesuju me….Vidim pricas o tome kako si putovao gde god je zvezda gostovala..kazes volis Zvezdu..a da li si bio prosle sezone u pioniru kada se nasa Zvezda borila za opstanak…..? Nemas ti pojma o ljubavi prema klubu,bitno je da bojkotujes nlb ligu,ne brate,ne bojkotujes nlb,bojkotujes Zvezdu!!!!!

Reply
М сеп 28, 2011 at 23:09

A sećaš li se ti košarkaške sezone 1996/1997 kada se KK Crvena zvezda borio i nekkao izborio za opstanak u ligi tadašnje SRJ? Jesli ti možda išao tada da je bodriš? Jesi li bio na derbiju iz 2005. kada smo izgubli sa tada rekordnih 36 razlike, a mi pevamo dva sata kao da mi vodimo? Šta misliš kako smo se mi tada osećali dok naš tim ulazi u istoriju kao najveća bruka u istoriji večitih derbija? Ti mene da učiš o ljubavi prema klubu ne možeš nikada! Siguran sam 100% da nisi bio nikada izvan Beograda da bodriš Zvezdu u košarci. Najdalje si verovatno otišao do hale u Železniku doj je FMP postojao kao samostalan klub.
Je’l ti možda lepiš olakate po gradu o humanitarsnom koncertu ili to radimo moji drugovi i ja? Da li ti crtaš šetalice i postavljaš kartione i najlone na stolice da bi uspela koreografija ili to radimo moji drugovi sa tribine i ja? Uradi ti 5% za Zvezdu i za tribinu kao ja i biću vrhusnki zadovoljan

Reply
srdjan сеп 28, 2011 at 23:24

Е сад. Љубав према клубу…. Ти идеш и гледаш Звезду и певаш, лепиш летке итд. Човић је спасао Звезду од престанка постојања и дао је ко зна колике паре нама. Кад упоредиш те ствари изгледа као да ти и не волиш Звезду у поређењу колико је Човић воли. Ти „интернет“ навијачи су разлог зашто има толико спонзора а не оних 15,000 који долазе на утакмице. Не кажем ја да не треба долазити него да има разлике моћи и не моћи. Ето ти љубави 10,000 на Маракани 4,000 на гостовањима око 100 навијача у Литванији и Француској. Значи ових 100 у Литванији који су били највише воле Звезду или само имају пара да путују?

Delija сеп 28, 2011 at 22:25

Ljudi ova vest je o utakmici,o promovisanju tima o uspesnoje sezoni a vidim ovde 50 komentara samo se svadjate ajde se malo uozbiljite i iskulirajte

Reply
delija86 сеп 28, 2011 at 22:32

Ma sve bi ja to najurio odavde

Reply
М сеп 28, 2011 at 23:38

Srđane, neobavešten si očigledno. FK Crvena zvezda nije igrala u Litvaniji, već u LETONIJI protiv Ventspilsa. Tada je avionom, isključivo o svom trošku, išla grupa od oko 160 Delija iz Srbije. Cena aranžmana je iznosila 180 evra i nije obuhvatala ništa osim prevoza na dan utakmice i povratka u Beograd. Dakle, iz svog džepa!
U Francuskoj, protiv Rena nije bilo 100 Delija, već ojo 600 Delija. Cena tog aranžmana je iznosila 175 evra po čoveku uz dva noćenja u predgrađu Pariza.

Reply
srdjan сеп 29, 2011 at 00:27

О свом трошку? To kao треба да буде чињеница које обичан смртник није свестан? Па о чијем трошку би ти ишао? Ниједан клуб на свету не плаћа гостовања…
Нисам необавештен већ није поента у броју већ колика је разлика када додаш паре у једначину. Сви волимо Звезду али у оквиру својих могућности. Ти сад ту нападаш оне који не иду на утакмице из ко зна којих разлога а не помислиш да онда они који су ишли у Летонију воле Звезду више од тебе. Где је онда тих 10,000 ултраса било у Летонији и Француској?

Reply
М сеп 29, 2011 at 14:19

А ко је рекао да ми имамо 10 хиљада ултраса? далеко смо ми од те цифре, јер није свако ко се појави на северу Маракане ултрас. Реално говорећу, наше навијачко језгро, дакле људи који иду на сва гостовања и активно раде за трибину, броји од 2500 до 3500 људи спремних на све у сваком тенутку. То је срж северне трибине, људи који су ту били и пре акције „Звездаши, мобилизација!“ и који ће бити ту и ако Звезда не освоји титулу у наредних 5 година.
А што се тиче плаћања гостовања, рећи ћу ти да је до пре 6 година било сасвим нормално да ФК плаћа гостовања навијачима када се иде у иностранство. Богу хвала, МИ НАВИЈАЧи смо одлучили да тако више не желимо да радимо, јер онда губимо право да критикујемо и нападамо управу која нам плаћа пут. Онда бисмо ми испали лицемери. Овако смо самостални и ко има пара – ићи ће у Европу, а ко нема – неће ићи. Туга је што смо сиромашна земља и са малим стандрадом, па немамо могућности да кренемо са неколико хиљада људи на европска гостовања

милпар сеп 28, 2011 at 21:42

Знате ону изреку: „Куд сви Турци,ту и мали Мујо“.Е тако ти је и са нама…Ако су вође одлучиле да се не навија,не навија се.Мислим да нико због тога неће оснивати своју навијачку групу која ће противити главној.Нисмо гробари мајку му…;)
По мени,грешка је што се не навија,јер ме фактички заболи курац играју ли са Хемофармом или Загребом,жеља ми је иста,да побиједе…Што се онда не бојкотује и ЛЕ/ЛШ,па и ту учествују југословенски клубови?

Reply
nikola сеп 28, 2011 at 21:21

ako ljudi u zvezdi misle da ce zvezda da napreduje kao klub ako igra NLB ligu onda je potpuno podrzavam…i ovi sto bojkutuju NLB ligu mogu da im kazem da ispoljavaju mrznju prema hrvatima,bosancima i ostalima preko neke druge organizacije a ne preko ZVEZDE jer to je ,gledano iz neke perspektive, iskoriscavanje naseg voljenog kluba a ne podrzavanje…

Reply
delija сеп 28, 2011 at 22:50

svaka cast nikoli i milparu potpuno su upravu

Reply
М сеп 28, 2011 at 23:20

Au, ala si kontradikotran! Kako mi to ispoljavamo mržnju prema Hrvatima i ostalim narodima ako uopšte ni ne idemo u hale kada Zvezda igra protiv klubova iz tih zemalja? Čime ih mrzimo? kako ih vređamo?
Iz naše lakovernosti smo svojevremeni i pristali da idemo na utakmice tadašnje košarkaške Jadranske lige, seti se šta se tada pevalo i da li je to bila mržnja ili je ovo sada, kada ih u usta ne uzimamo, mržnja? Postoji dokumentacija sa tih utakmica, pretraži po Internetu pa ćeš lako videti o čemu govorim

Reply
PERA BOR сеп 28, 2011 at 21:20

Nije ni meni taj bojkot bas najjasniji.Bojkotujemo zvezdu jer igra sa Hrvatima.Pa po meni bi bas zbog toga delije trebalo da se pojave i pokazu ustasama da smo najjaci a ne da to bojkotuju jer onda ispada kao da ih se plase.No meni je sve jedno da li ce delije doci.Ja hocu i pevacu zvezda mi je sve iz sveg glasa jer ja gledam zvezdu a ne njenog protivnika.

Reply
Aleksa сеп 28, 2011 at 21:00

Ja,iskren da budem,uopste ne razumem bojkot Delija. Mozda zbog toga sto imam 16 godina, i sto po ceo dan razmisljam o Zvezdi. Sada me je uhvatila tolika euforija oko svega sto se napokon dogodilo u mom klubu. Mislim da bi svi navijaci trebali ici na utakmice zbog Zvezde, a ne zbog Hrvata, Muslimana i ostalih nebitnih naroda..Secate se svi utakmice protiv Nimburka prosle sezone,kada 5 hiljada ljudi u pioniru cuti,bukvalno ne sme da navija za svoj klub,zato sto su tzv. „delije“ zabranile to. Ti ljudi su manje delije od mog brata koji ne prati sport. Vise od polovine njih ne bi znalo da mi nabroji prvu petorku, a ja znam ceo sastav. Mozda nemam hiljade predjenih kilometara,stotine gostovanja,ali imam sigurno vecu zelju da ovaj projekat nove Zvezde uspe. Zapitajte se,svi pravi zvezdasi, da li smemo da dozvolimo da nas par ljudi,koje bas briga za zvezdu,sputava da navijamo za voljeni klub ?!

Reply
М сеп 28, 2011 at 21:11

Ako ti sebe smatraš sastavnim delom Severa, onda moraš da znaš na koji način tako velika tribina funkcioniše. Postoje leci, obaveštenja, postoji zvaničan sajt http://www.delije.net koji se redovno ažurira, postoji nekoliko načina da saznaš sve ono što te zanima o delovanju Delija. Ako si redovan posetilac makar Marakane, onda treba da znaš da se leci ne štampaju da bi se od njih pravili aviončići, već da bi se pažljivo pročitali pre utakmice ili u poluvremenu. Ako na letku nema neke informacije koja te zanima, ti slobodno priđi nekome ko je recimo desetak godina stariji od tebe i slobodno ga pitaj o onome šta želiš da saznaš. Niko te neće uskratiti za odgovor, samo treba da znaš koga da pitaš. Sa svojih 16 godina ne možeš da imaš niti životno iskustvo, niti mentalnu zreelost. To je sve normalno, kada budeš stariji, bićeš i zreliji, sve je to deo životnog ciklusa. Samo je važno da shvatiš da je tribina u dobrim i u pravim rukama. Uzdravlje

Reply
delija сеп 28, 2011 at 22:51

bravo aleksa care da je vise takvih zvezdasa gde bi nam bio kraj

Reply
Milena сеп 29, 2011 at 12:22

Bravo Aleksa,konacno neko sa pravim stavom u vezi sporta i navijanja uopste! Mislim da ces daleko dogurati na tribini i u zivotu kad razmisljas na ovako zreo nacin! Divan si!

Reply
Nenad сеп 28, 2011 at 19:58

Opet ti pokazujes da ti je bitnija navijacka grupa od Crvene zvezde…
Postujem je sva tvoja gostovanj i sve utakmice u svim sportovima, samo se ne slazem da zbog politike treba da se bojkotuje voljeni klub…

Reply
Uliks сеп 28, 2011 at 21:01

Svaka cast na komentaru! Bas onako kako ja na to gledam!

Reply
М сеп 28, 2011 at 21:03

Nekada je teško razumeti nekoga sa čijim se stavom ne slažete. Ja opet shvatam deo vas koji smatrate da smo mi tek tako iz čiste obesti odlučili da bojkotujemo jugoslovensku ideju, a samim time i Jadransku ligu ( nema više sponzora pa nije NLB zvaničan naziv ). Ali, mi smo, pre svega, SRBI I PRAVOSLVANI HRIŠĆANI, pa tek smo onda navijači Crvene zvezde. Ja sam znao da sam Srbin kao dete, ali je ljubav prema Zvezdi i stadionu došla ipak kasnije. Jesam ja mlad krenuo na gostovanja, ali to je neki drugi deo priče. Poenta mog izlaganja je u tome da kao tribina okupljamo mnogo ljudi ( hvala Gospodu što je tako ) i naravno da ne možemo svi mi da razmišljamo identično u svakoj situaciji. Zato i postoje brojni sastanci, razgovori, vaganja svake odluke, jednom rečju – procena dobrih i loših strana određenih poteza. U istorijatu severne tribine je bilo i grešaka i dobrih poteza, ali je ipak sačuvano jedinstvo tribine, a to je ono po čemu smo mi apsolutno jedinstveni u Srbiji ( među navijačkim grupama ). Kod nas nema i neće biti agenata i anti-agenta, onih koji su uz upravu i onih koji bi da je ruše, jer ako imamo stav – onda je to STAV VEĆINE! Ne možemo da imamo 100, a kako li nekoliko hiljada istomišljenika, ali je naša suština u tome da se niko ne oseti povređenim ili manje važnim ako njegov stav nema većinsku podršku. Tako je to u život. Ja se iskreno nadam da ćete i vi vremenom shvatiti ispravnost naših stavova u vezi Jadranske lige, kao što sada shvatate i da smo 100% bili u pravu kada je uprava KKCZ od 2007. pa naovamo bila u pitanju. Ljudski je grešiti, ali je još veća stvar kada priznate da ste pogrešili

Reply
Jovan сеп 28, 2011 at 21:10

U istorijatu severne tribine je bilo i grešaka i dobrih poteza
sad moze da se izbegne los potez ali izgleda a tako nije izabrano
jer ako imamo stav – onda je to STAV VEĆINE!
Koje vecine vecina misli da bojkot nema smisla to svi pokusavaju da kazu!!!

Reply
М сеп 28, 2011 at 21:20

Vidiš, druže, kada se kaže „VEĆINA“, misli se na većinu od onog dela Delija koji su aktivni u radu tribine, be misli se na ljude koji vole Zvezdu, ali je vole ne raznim forumima i Fejsbuk stranicama. Primera radi, naš FK ima na Fejsbuku preko 400 hiljada članova! A ja pitam tebe sledeće: Gde je tih 400 hiljada ljudi svakog vikenda? Na Marakani? U Pioniru? U Šumicama? Ne bih rekao.
Suština je u tome da o potezima tribine ne može da odlučuje tinejdžer za tastaturom, već samo dokazani navijači koji su sebe ugradili u uspehe, ali i neuspehe kluba. Slično kao i u firmmama. Ne može tetkica ili perač prozora da bude član upravnog odbora. Slična je situacija i na tribini. Mora da se zna ko zaslužuje, a ko tek treba da zasluži da se pita oko donošenja odluka. Ništa lično nije protiv tebe, samo želim da razjasnimo pojam „većina“

Reply
Dražen сеп 28, 2011 at 21:26

Pa logicno je da vodje odlucuju o svemu, tako i o bojkotu. Mi mozemo imati svoje misljenje, ali ono nece uticati na njihovo. Ja postujem tvoje, vidim da pokusavas svima objasniti sta,zasto i kako, i svaka ti cast na tome, ali i ja sam protiv tog bojkota. Kao sto vidis, postavljena je anketa, pa da vidimo barem misljenje vecine koja posjecuje ovaj sajt.. Mislim da nam ta anketa moze reci mnogo toga za par dana.

Jovan сеп 28, 2011 at 21:51

Pa sine nihe 20 ljudi tribina!!!!!

Darko сеп 28, 2011 at 21:23

Meni ne moze biti niko ispred Zvezde!! Zvezdu volim najvise, i vise i od cala i keve, jebe mi se za Srbiju, jeste da je volim… Ali niko ispred Zvezde!! Da je Zvezda iz KIne, Arabije, isto bih je voleo.. Nije bitno… I briga me je za vase, nacionalisticke stavove… Za vasu mrznju prema hrvatima, bosancima, oni su isto ljudi, politicari su krivi za sve… Briga me za stav vecine, ti si samo jedan od mnogih kojima je ispran mozak, ne mislis uopste… Moras da mislis svojim mozgom!! Kada tribina, ili bilo ko drugi bude rekao da je portiv Lukica, ili nekoga tamo… Ti ces se prikljuciti njima… A neces misliti svojom glavom, nego ce ti neko drugi nabacivati stav….

Reply
ИДЕМО ДЕЛИЈЕ сеп 28, 2011 at 19:34

Долазим и да буде организованог навијања и да не буде, мада није свеједно са и без Делија! Није исто са нама и без нас! Што се мене тиче, СВИ У ПИОНИР! Деца смо овог града….

Reply
ZVEZDA ŠAMPION сеп 28, 2011 at 18:23

Jedva čekam! Delije pravac Pionir da podržimo Karija i igrače i da najavimo neka bolja vremena!

Reply
Nenad сеп 28, 2011 at 17:59

E samo jos da te pitam druze M jel ti ides na gostovanja zbog ZVEZDE ili zbog pirotehnike???

Reply
М сеп 28, 2011 at 19:44

Ja na utakmice idem aktivno još od 1996. i pamtim i dobra i loša vremena sa Zvezdom u različitim sportovima. Pamtim i rukometna gostovanja u sezoni 1996/1997 i odrađene bukvalno sve hale i pamtim odluku o bojkotu utakmica rukometnog kluba negde krajem jeseni 1997. godine i pamtim da punih 6 godina nismo išli na rukomet, jer nismo želeli da dajemo podršku ljudima koji su nas izdali u svakom smislu. Bojkot smo prekinulu u decembru 2003. na derbiju u Šumicama ( pobedili smo 6 razlike tada ). Dakle, ja znam šta znači biti dodledan i istrajan u svojim idejama i princiima. Ja znam da je meni bilo teško da ne kročim na Banjicu ili u Šumice tih 6 godina, ali ja znam da je moja tribina postpila ispravno.
Ne vidim zbog čega nervoza u vezi sa povratkom Delija u Pionir na utakmice jadranske lige, kada dobro znate da tog povratka neće biti nikada! Zauzet je čvrst stav i tu nema kompromisa. S druge strane, prekinut je bojkot koji je bio uperen prema lošim ljudima iz košarkaškog kluba i to znači da ćemo se, prvi put posle finala plej ofa iz juna 2007. godine, vratiti u Pionir. Valjda to treba sve nas da raduje, a ne da ljudi po hiljaditi put pitaju hoće ili neće biti Delija na Jadranskoj ligi. Uglavnom, imate naš zvaničan sajt pa se slobodno informišite.

Reply
Joe сеп 28, 2011 at 20:06

Kako ovo zvuci kad citam kao da ti je neko isprao mozak
Znaci neces doci kad budemo protiv partizana cibone i ostalih hrvatskih i drugih klubova igrali. Toliko ti je stalo do necega sto niko ne shvata al bitno je biti clan grupe nema veze sto imamo sansu za novi pocetak nema veze sto zvezdi treba pomoc pa sport se igra zbog publike ako ce neko stojati na ulazu i pretiti ljudima ili ako se uoste nece dolaziti na utrakmice NLB lige ajde da se iskljucimo pa posle sto ne igramo evroligu a partizan igra sto nas partizan dobija 20+ razlike, nema veze sto se oni hvale da su najbucniji u evroligi a mi znamo da to mozemo biti mi ali ako dodjemo do te evrolige svi cete se hvaliti svi vi koji imate 1000 gostovanja ce te se pretvoriti u evropske i derbi navijace samo zbog nekog glupog bojkota.

Reply
PERA BOR сеп 28, 2011 at 17:34

Jedva cekam.Delije ponovo u pioniru kako to dobro zvuci.

Reply
Nenad сеп 28, 2011 at 17:26

Pa ti cak i znas ko je Veran Matic, ko je Brankica Stankovic, sto vec znaci da ti je B92 omiljena televizija…
Ti mislis da sam ja manji Zvezdas od tebe ako ne bojkotujem NLB ligu i ne mrzim Brankicu Stankovic…
Prvo ja nemam ni jedan razlog da mrzim Brankicu, ona jednostavno radi svoj posao, i mislim da ga bas dobro radi, a sto se bojkota tice, ja ZVEZDU volim i pratio bih je i u ligi Singapura, isto kao i u NLB ligi…

Reply
Dražen сеп 28, 2011 at 17:32

„..a sto se bojkota tice, ja ZVEZDU volim i pratio bih je i u ligi Singapura, isto kao i u NLB ligi…“
Veliki plus za ovo. Razlog bojkota je za mene jednostavno glup. Umjesto da se daje podrska protiv Cibone, Makabija, Buducnosti, oni(zna se koji) su odlucili da je vaznije podrzati Zvezdu protiv Mega vizure, OKK Beograda i ostalih ekipa koje su na slicnom nivou kao ove dvije.

Reply
M сеп 28, 2011 at 17:43

Verane, kako te ne mrzi da seješ zlu krv na zvezdaškom sajtu? Gde će ti duša, Verane, čoveče bez imalo morala?
Ti ćeš meni da pričaš o tome da bi ti pratio Zvezdu i u ligi Singapura! Sa Zvezdom ( ili ako ti je lakše zbog Zvezde ) imam više pređenih kilometara nego tvoj automobil ukupno! Ja ne razlikujem Marakanu od Kule, Lučana, Kragujevca, Rena… Gde igra Zvezda – ja sam tu i naravno da sve plaćam iz svog džepa, isto kao i svako ko je na našoj tribini: Za tvoju informaciju, još od 2004. godine Delije same i 100% u svojoj režiji finansiraju svako gostovanje, svaku koreografiju, svaku nabavku pirotehnike. Sve sami i bez ičije pomoći i naravno da mi znamo da li treba ili ne treba bojkotovati jugoslovensko-titoističku ligu, koja čak više ni nema generalnog sponzora. Bojkotujemo ideju obnavljanja lažnog bratstva i jedinstva, ali kome ja uopšte pričam…

Reply
nemanja сеп 28, 2011 at 18:14

Aha… Evo samo jedno cu te pitati, a vezano je za deo da Delije same placaju koreografiju, pirotehniku i slicno… Ali kako se vidi da ne znas nista o tome, da se slatko nasmejah… Ali evo pitanja… Da li si upucen KAKO je Vladimir Disljenkovic otisao iz kluba i zasto je Marijanu Markovicu zapaljen auto tada?? Veliki pozdrav od redovnog posetioca svih Zvezdinih utakmica (citaj-SVIH, znaci i rukomet i odbojka i vaterpolo) i redovnog posetioca Severne tribine!

Reply
М сеп 28, 2011 at 19:32

Ja zasita ne znam ništa o navijanju i zato molim tebe ( velikog poštovaoca B92 ideologije ) da me prosvetliš i da meni, a i svima koji su takođe neupućeni, objasniš zašto su Dišljenković i Marković otišli iz Zvezde? Baš da čujem šta kaže B92 kuhinja zla

Reply
nemanja сеп 28, 2011 at 23:19

prvo, ja ne gledam b92, ne zato sto je tribina protiv, jer ne vidim nista interesantno… Drugo, batali taj odbrambeni mehanizam kojim napadas sve kao da su pioniri B92 televizije.. i trece, najvaznije… Nije bitno ZASTO su otisli, vec KAKO su otisli, a posto vidim da nisi upucen ni malo u to, sledi da ne znas srz kako funkcionise tribina, znas samo male stvari sto svako drugi ovde zna… Raspitaj se malo, mozda i saznas… Cetvrto, nisam rekao da ne znas nista o navijanju….

ZVEZDA ŠAMPION сеп 28, 2011 at 18:21

Ti treba da razmišljaš samo o Zvezdi i njenom uspehu, a ne o tome da li igra NLB ili ne.

Reply
Nenad сеп 28, 2011 at 16:26

Sve je to stvar mozga, i bojko NLB lige i to sto vam je B92 losa televizija, to je sve ono: cuo sam nesto, nemam pojma o tome ali cu ga se pridrzavati je sam navijac, iz navijacke grupe, to je najbitnije. Bitno je da vam smeta Brankica, jer prica stvari o kojima svi cute, a te stvari nemaju veze sa vama nego sa ljudima koje ne poznajete a vodje su grupa kojima vi mislite da pripadate…
E to je problem, shvtite da vi nemate koristi od ideja placenika da se bojkptuje NLB liga, iz razloga sto su malo placeni pa ne zele da podrzavaju Zvezdu u svim takmicenjima, NLB liga je samo izgovor, a sve ce se zaboraviti kad se dobiju pare, e tad je kraj bojkotu i tad ce sve biti ok…

Reply
srdjan сеп 28, 2011 at 16:49

Нека прича шта ко хоће али NLB лига је званично друга најача лига у Европи после Шпанске! Па рећи да немамо користи од тога би било сувишно. А код нас осим Звезде, Партизана, Хемофарма и Радничког нема клубова који би служили за напредовање…

Reply
М сеп 28, 2011 at 17:04

Vidi ti Verana Matića, čovek počeo da tera svoje zaposlene da pišu komentare na ovom sajtu, koji bi trebao da bude 100% zvezdaški.
Jadna je zemlja u kojoj su velike vrednosti B92 i jugonostalgija. Titoizam očigledno nije mrtav…

Reply
srdjan сеп 28, 2011 at 18:11

Дај тишина ту!! Ти ми глумиш неког Србина ту а користиш латиницу уместо ћирилице. Јака утакмица је јака утакмица. Пре бих гледао Звезда- Олимпија него Звезда-Мега Визура. Ја не желим да се врати Југославија нити волим оно комунистичко ђубре а то што желим Звезду у NLB лиги не значи да љубим „браћу“ Хрвате и Словенце већ да желим јаке утакмице како би Звезда напредовала. Каква ми је то лига(Српска) где имаш 4 клуба а остали су боранија.

Reply
josif сеп 28, 2011 at 16:00

Nemanja brate!A kako to ide po tebi?Kada se radi na ozbiljnom projektu kakvog je Kari najavio onda ti trebaju igraci,nemoraju da budu Milicic i Igor ali neka nadju brate,sta me briga kad vodis Zvezdu moras da znas koja su ocekivanja.Nismo mi FMP(ili pa jesmo)danam Vasic i Popovic budu pojacanja pa da nas puni ko stigne.Ako se radi ozbiljno onda neka dovedu 2-3 kvalitetna igraca,sa ovim timom,bez Vuka i Urosa Nikolica(na koga se izgleda neracuna) koji je za Popovica Tim Dankan nema nista.Lupajte minuse koliko hocete.Pozz.MKD

Reply
delija сеп 28, 2011 at 15:40

b92…..bruka….ma i da je na hepiju bilo bi bolje!!!B92 POCIJSKA EMISIJA LAGACE VAS TOK CETVRTKA BRANKICA kur….na!!!!

Reply
shumar4life сеп 28, 2011 at 16:47

ti si kralj! Odes na utakmicu i boli te ***** ko prenosi mec…ti ces biti u pioniru a ne kraj tv…ali ti mozes da neodes u pionir i da ne gledas na b92…ti si na gubitku a ne zvezda…i b92 placa zvezdi da bi prenosili

Reply
Andrej сеп 28, 2011 at 20:37

Samo ti gledaj Happy i uzivaj, a mozes da prebacis na Prvu ili Pink, sve velike patriotske televizije, samo pusti normalne, obicne ljude da gledaju NASU ZVEZDU!

Reply
delija сеп 29, 2011 at 12:33

ti prvo procitaj sta sam napisao pa komentarisi!!!

Reply
Jovan сеп 28, 2011 at 15:38

I jel ima neka zvanicna informacija za bojkot NLB?

Reply
nemanja сеп 28, 2011 at 15:47

bice u subotu na Zvezda – Radnicki

Reply
josif сеп 28, 2011 at 15:01

Pojacanja nema,sem polovnog Morisona i mutavog Popovica nikoga nismo doveli,odradili smo pripreme sa slabim ekipama,neznam samo kako je Kari zadovoljan ovakvim prosecnim timom.Ako nedovedemo jednu dvojku i jednu cetvorku nista od ozbiljnijeg projekta,boricemo se za plasman od 6-10 mesta jer ako ostanemo sa ovim sastavom realno su bolji odnas Partizan,Zagreb,Makabi,Olimpija,bez Delija mucicemo se sa Cedevitom,Krkom i protiv Buducnosti,za nesto vise realno resko.Pozz.MKD

Reply
nemanja сеп 28, 2011 at 15:15

Auuu… pa sta ti hoces, leba ti??? titulu odmah? e moj ti… Ne ide to tako..

Reply
delija сеп 28, 2011 at 15:41

ti si veoma cudan tip…..

Reply
Andrej сеп 28, 2011 at 20:42

Samo nek’ Delije bojkotuju, onda i one saucestvuju u eventualnim losim rezultatima Zvezde, pa ako im je ideja da budemo sto losije plasirani, samo napred, ali nemoj da posle isti kritikuju Pesica, igrace, upravu…

Reply
nemanja сеп 28, 2011 at 14:47

U naslovu pise sledeceg petka, a u tekstu pise u sredu??

Reply
Драган сеп 28, 2011 at 14:49

Mоја грешка, исправићемо, хвала на напомени.

Reply
srdjan сеп 28, 2011 at 14:36

Долазим!

Reply

Leave a Comment