Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић: „За Звезду увек неугодно гостовање у Чачку“

Пред Црвеном звездом је и последње, 30. коло прелиминарног дела првенства у којем су црвено-бели остварили рекордну предност над својим пратиоцима. Црвено бели у претходних 29 кола нису поражени. Међутим, још увек се памти и „жуља“ пораз у Купу Србије, који је Црвена зевзда претрпела управо од наредног ривала.

Борац из Чачка ће покушати да понови успех из децембра, али супротставиће им се мотивисани црвено-бели, који траже прилику да се „освете“. О овом дуелу, говорили су Миодраг Божовић, шеф стручног штаба Црвене звезде, као и фудбалер Михаило Ристић.

– Сигуран сам да нас очекује јако тешка утакмица у Чачку, јер Борац је екипа која је Звезди традиционално незгодан противник, и увек се мотивишу када играју против Црвене звезде. Биће добар амбијент, стадион ће бити пун. Терен ће, као и увек, бити никакав, али биће исти и за нас и за њих. Надам се да ћемо моћи да им се реванширамо за онај пораз који су нам нанели у Купу, јер Борац је једина екипа која нас је ове сезоне победила у Србији. Добра су екипа, имају искусне играче већ дуги низ година. Праве добру селекцију, доводе афирмисане играче у своју екипу који каријере настављају или у Звезди и Партизану, или иностранству. За то су заслужни и људи који воде Борац. У последње време су афирмисали много тренера, на крају крајева, и ја сам један од тренера који је тамо био четири године. То је фудбалска средина, и ја им желим много среће, осим у дуелу са Црвеном звездом – рекао је Миодраг Божовић.

Михаило Ристић добро памти децембарски окршај на Маракани.

– Очекује нас тешка утакмица. Чврст противник, за Звезду увек неугодно гостовање у Чачку. За нас је додатни мотив то што су нам нанели заиста тежак пораз у Купу. Био сам стартер на тој утакмици. Ето, у првенству немамо ниједан пораз, и тешко нам је пао тај пораз у Купу. Мислим да је сада право време да им вратимо. Ми се питамо јер мислим да смо фаворити у Чачку, и покушаћемо да освојимо три бода – најављује Ристић, за кога су новинари лицитирали на којој ће позицији сутра заиграти, с обзиром на то колико првотимаца ће морати да изостане.

– Може и да седне поред мене – нашалио се Гроф и додао: – Он се поред мене најбоље осећа.

– Најлепше ми је овако – потврдио је, уз осмех, Михаило Ристић.

– Одлучио сам шта ће играти сутра, али да не откривамо сад на којој позицији – рекао је Звездин тренер, који признаје да постоји одређени ниво засиђења.

– Без дилеме нам пуно недостаје Грујић, један од наших најбољих играча из првог дела сезоне. Могуће да смо се и мало заситили због велике бодовне предности. Шампионат је скоро завршен. Да је стари модел такмичења, ми бисмо већ освојили титулу, и искористили бисмо утакмице да афирмишемо неке млађе играче из своје школе. Међутим, одлучили смо се за овај систем где се награђују они који имају мање бодова, и мислим да можда и јесте у питању неко засићење. Па ипак, ми се налазимо у великом клубу, и наша обавеза према клубу и навијачима је да идемо увек на победу. Било би добро да останемо непоражени и да тако завршимо сезону. Можда је то и највећи мотив у овом тренутку – објашњава Божовић.

Повезане вести

1 comment

dejo апр 9, 2016 at 20:46

Hocemo pobedu Grofe da vidimo da fudbaleri kao do sad sto su ginu za svaku loptu svi do jednog fudbalera nase Crvene Zvezde

Reply

Leave a Comment