Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић: „Нисмо заслужили да победимо Војводину, свесни смо тога“

Црвена звезда успешно приводи регуларни део сезоне крају. Утакмице 29. кола Суперлиге Србије играју се у ванредном термину, у среду 06. априла од 16 часова. Црвена звезда ће на свом терену угостити екипу Рада.

Своја очекивања уочи утакмице на данашњој конференцији за медије изнели су тренер Црвене звезде Миодраг Божовић и фудбалер Луис Ибањез.

– Знамо да нас очекује тешка утакмица. Рад има доста искусних играча. У пролећном делу првенства изгубили су само једну утакмицу од Спартака, мада су последње четири одиграли нерешено. Данас су сменили тренера тако да ће то бити додатни мотив за играче да се докажу и да однесу бодове на Бањицу. Надам се да ћемо имати прави приступ овој утакмици и да нећемо дозволити никакво изненађење – рекао је Миодраг Божовић и додао да су се сви играчи опоравили и да су спремни за утакмицу.

Луис Ибањез верује да је за успех пресудна добра атмосфера у екипи.

– Сигуран сам да ће Рад дати све од себе да освоји бар бод на нашем стадиону, али невезано за противника ми ћемо изаћи, као на свакој утакмици, са циљем да победимо. Окренућемо се себи, доброј атмосфери коју имамо у свлачионици и даћемо све од себе да останемо непоражени. Када сам дошао у Звезду, већ након другог тренинга осећао сам се као да сам већ годинама ту. Људи као што су Луковић, Кахриман, Павићевић држе екипу заједно. Сваку утакмицу ове сезоне прати око 20.000 људи, то нисам доживео у Динаму у последњих пет година. И атмосфера међу играчима је изванредна, а за то је великим делом заслужан и тренер – објаснио је Ибањез.

Тренер Миодраг Божовић осврнуо се на игру екипе у Новом Саду.

– Не мислим да су играчи били задовољни већ постигнутим па да зато нисмо оборили рекорд. Сами себи смо наметнули то да морамо да оборимо Бенфикин рекорд, нико то није тражио од нас. Наиђе некад утакмица где вам ништа не полази за ногом и тако је било у Новом Саду. Нисмо заслужили да победимо, свесни смо тога, али тај резултат није никакав неуспех јер није лако побеђивати у Новом Саду и није Војводина екипа која препушта бодове на свом терену. Оног момента када убрзамо игру почињемо да постижемо голове и боље играмо, али нам је тешко да то остваримо када се екипа брани целу утакмицу против нас на малом простору. Наши терени су врло лоши, о лоптама нећу ни да причам, сви нам се смеју када виде са каквим лоптама играмо наше првенство тако да је тешко убрзати игру у оваквим условима.

Наш тренер је рекао да му је жао што Хуго Виеира није оборио рекорд и образложио зашто га је земенио пред крај утакмице.

– Сви фудбалери који играју могу да буду замењени. Као тренер не размишљам о рекорду него о екипи и резултату. Жао ми је што Хуго није постигао гол, имао је две ситуације у току утакмице у којима је требало боље да реагује. Нажалост, није то урадио.

Црвена звезда прати своји играче који су на позајмицама.

– Само неки од играча које пратимо су Аврамовски, Манојловић, Стојановић који и тренира са нама, свакако обраћамо пажњу на њих. Али једно је играти у Црвеној звезди, а потпуно другачије у другим клубовима. На Маракани лопта другачије одскаче.

Ова Звездина генерација има прилику да постане прва у клупској историји која је освојија титулу без пораза у шампионату.

– Било би лепо да завршимо сезону на тај начин, али најважније је да освојимо титулу како год. Ако буде без пораза било би феноменално, али биће феноменално и са поразом – закључио је Божовић.

Повезане вести

3 comments

NESO апр 5, 2016 at 23:16

EVO JOS JEDAN MOJ KOMENTAR MOZDA ZANEKIMA BICU DOSADAN RODZEN SAM 1960 I MNOGO SAM GLEDAO I NAGLEDAO SAM FUDBAL MI TRAZIMO TREBANAM OVAJ IGRAC OVAJ FUDBALER BEZ PRODAJA NASIH DOBRIH FUDBALERA NEMOZEMO DA OPSTAJEMO MISLIM NA KUPOVINU IGRACE DOBAR IGRAC MORA DA BUDE DOBRO PLACEN A DA SE SVORI JAKA I MOCNA EKIPA DA IGRA LIGU SAMPIONA DA BI PLATILI TRI DOBRA IGRACA PO MILION EVRA MOZDA I VISE TREBA DA PRODAJEMO NASIK NAJ BOLIH FUDBALERA JA NE VIDIM KOJE TO POJACAJNE POJACAJNE ZA MENE OSTAJE EKIPA CELO SNO A DOVODIMO I PLACAMO TRI CETRI FUDBALERA PO MILION EVRA I DA BUDEMO SVARNO JAKI ODAKLE NOVAC PO MENI PRVO SKOCI PA RECI HOP

Reply
NESO апр 5, 2016 at 22:15

LICNO KAD JA DAJEM NEKE PREDLOGE POZNAEM DOBRO FUDBAL UVEK NEKI SE NE SLAZE SAMNOM EVROPA TRAZI SVOJE NEMOZEMO U EVROPU AKO NEMAMO JAKU REZERVU TOJEST REZEVNE KVALITETNE IGRACE EVOVAM PRIMER VIERA NE IGRA SBOG ZUTIK KARTONA IBAJNES POVREDZEN LE TALEK NIJE U FORMU STA CEMO DA RADIMO I JA MASTAM I SAJNAM EVROPU JERBO SAM VELIKI ZVEZDAS ALI REALNOST TREBA DA BUDE U PRVOM PLANU BEZ NOVAC NEMA NISTA PRIMERA PREMIE NAGRADE POVECANE PREMIE TOE SVE SASTAVNI DEO FUDBALA EVROPA TRAZI SVOJE BEZ OVE OSNOVNE STVARI JA SAM PESIMISTA E SAD RAZMISLITE STA SAM KTEO DA KAZEM ALI MOZDA GRESIM POZDRAV NESO

Reply
nebojsa апр 5, 2016 at 20:49

Odbrana nam je klimava , stoperi spori a treba nam jos jedan jak spic .Grofe resavaj da imamo cemu da se nadamo u Evropi .

Reply

Leave a Comment