Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Луковић: Европски рекорд? Зашто да не!

Вратио се у Црвену звезду, по други пут заиграо у најдражем дресу, а од данас ће остати упамћен и као капитен генерације која је постигла највећи низ победа у историји клуба.

Александар Луковић је свакако један од најпоноснијих на своје саиграче.

– Испало је на крају да није било тешко, али била је доста тврда утакмица. Почели су веома агресивно. После првог гола дали смо и други релативно брзо, и онда смо рутински привели утакмицу крају. Ово ми је први гол главом, а пети или шести у каријери. Много ми је драго, и због публике, јер ово важи за вруће гостовање – рекао је Луковић.

Управо је својим голом, Звездиним првим на утакмици, Луковић умногоме олакшао посао својим саиграчима, можда и преломио меч.

– Нисам могао првим голом да преломим утакмицу, али, генерално се екипе против нас отворе после тог првог гола и онда је нама лакше да играмо. Драго ми је због гола, али много ми је драже због екипе, због рекордне победе, 24. победа у низу. Пао је још један рекорд, иако је Муслинова генерација остварила 24 победе али у два шампионата. Идемо сада да се одморимо, па да одрадимо мини-припреме у Станишићу, па настављамо даље.

А шта значи даље? Назире ли се крај Звездиној серији?

– Нигде није лако добити 24 везане утакмице, која год да је лига у питању. Многи потцењују нашу лигу која није толико слаба и није лига која нема квалитет. То је један податак за поштовање, али не треба тиме да се задовољимо. Ако и у наредним утакмицама будемо имали приступ као данас, зашто не бисмо оборили и европски рекорд? – пита се Луковић.

Повезане вести

Leave a Comment