Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Милер: Био сам у потпуности фокусиран

Квинси Милер је одиграо још једну врхунску партију у Евролиги, а Црвена звезда је након Стразбура, Реала, Химкија, Бајерна, Уникахе, Локомотиве, Цедевите и Ефеса срушила и Панатинаикос на домаћем терену.

Милер је за 32 минута у игри нанизао 16 поена, пет скокова, три блокаде, по две асистенције и украдене лопте (шут за два поена 3/4, тројке 1/3, слободна бацања 7/7), па је са индексом 27 био МВП утакмице и четврти у 10. колу ТОП 16 фазе Евролиге.

– Био сам у потпуности фокусиран. Нисам хтео да дозволим да ми нека грешка одузме све оно што сам добро урадио пре тога – почео је причу Кинзи за Новости.

Када екипи није баш најбоље ишло против зелених из Атине, Квинси је на једном тајм-ауту у другој четвртини чврсто стегао лопту, изговорио пар речи и охрабрио сам себе.

– Тако понекад припремам себе, причам са лоптом као са девојком – рекао је најбољи блокер АБА лиге и нагласио да увек настоји да погоди што више шутева и помогне екипи.

Црвено-бели су у трећој четвртини у потпуности надиграли некадашњег првака Европе ношени хуком са трибина.

– Играли смо одлично у претпоследњој четвртини. Били смо сјајни на обе стране терена и била је то заиста једна комплетна четвртина са наше стране.

Неизбежне су и приче о сјајној атмосфери на Звездиним евролигашким мечевима, као и о сада већ врло реалним изгледима за пролаз међу осам најбољих тимова у Европи.

– Увек говорим да идемо меч по меч и заиста не бих да гледам превише унапред. Сада нам је у глави само Цедевита и желимо да победимо у том мечу. Наша публика је “луда“, најбољи су на свету и то је нешто што понављам после сваке утакмице – истакао је Милер.

Квинси је сада први стрелац Звезде у Евролиги са просеком од 14,7 поена, по чему је пети у елитном такмичењу, а са 1,6 блокада по мечу заузима такође високо друго место. Маик Цирбес је тренутно пети скакач Евролиге са 6,5 ухваћених лопти у просеку, 10. стрелац са 13,9 поена и осми на МВП листи са индексом 15,8, док је Стефан Јовић трећи асистент елитног такмичења са 6,4 успешна додавања по мечу и осми по украденим лоптама са 1,4 у просеку.

Из свега овога је јасно да је Црвена звезда ове сезоне апсолутни хит Евролиге и сви се с правом питамо имате ли господине Бартомеу мозга што нисте Звезди понудили десетогодишњи гарантовани уговор са Евролигом с обзиром да је редом рушила бројне клубове који су добили такву привилегију? А можда је баш у томе и ствар, јер Европи није у интересу да тамо неки клуб из Србије са малим буџетом за евролигашке прилике редовно побеђује европске “великане“.

Повезане вести

Leave a Comment