Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда међу студентима

Већ су многи редови исписани о четвртом дану марта, давне 1945. године.

Познато је да сe у Делиградској 27, у просторијама старог ДИФ-а, тог дана одржала оснивачка Скупштина СД Црвена звезда. Оснивали су били Радован Пантовић, Илија Николић, Властимир Пурић, Слободан Ћосић, Зоран Жујовић, Милован Ћирић, Коста Томашевић и Предраг Ђајић.

Осим самих оснивача, првој Скупштини будућег светског шампиона присуствовао је велики број људи, а међу њима и студената. И управо се међу младим људима најбрже ширила прича о новом клубу. Годину дана након оснивања Црвене звезде, дошло је и до фузије фискултурног друштва „Црвена звезда“ и фискултурног друштва народне студентске омладине београдског Универзитета „Студент“.

Данас, Црвена звезда жели да се, као некада, везе између клуба и студената учврсте. Наш клуб ће у наредном периоду бити гост многих, за сада београдских, факултета. Своје прво гостовање, ФК Црвена звезда имаће на Економском факултету, у среду, 09. марта, са почетком у 18:45. Осим председника клуба, Светозара Мијаиловића, гости ће бити и тренер, Миодраг Божовић, као и неки од фудбалера.

Сви студенти Економског факултета имаће прилику да попричају са људима из клуба, али и да се учлане у Црвену звезду.

ФК Црвена звезда је од првог дана био клуб народа, и управо се је народ, односно велики број навијача, учинили спортским гигантом.

1e

Повезане вести

Leave a Comment